Na Han Pijesku i Gacku izmjeren najveći snijeg

- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ tokom prijepodneva očekuju se padavine, a potom će uslijediti razvedravanje, pa će do kraja dana biti sunčano u većini krajeva.

Bosna i Hercegovina 10.03.2021 | 07:51
Na Han Pijesku i Gacku izmjeren najveći snijeg

Tokom jutra na jugu i istoku mjestimično će padati slaba kiša, na visokim planinama slab snijeg, a u ostalim krajevima biće suvo, na krajnjem sjeverozapadu i vedro.

Razvedravanje se očekuje prvo na istoku i jugu, a poslije podne i u ostalim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od tri do sedam, na sjeveru i sjeverozapadu do devet na planinama od minus dva stepena Celzijusova.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, na jugu umjerena do jaka bura.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, kiša je jutros padala na jugu, a u ostalim krajevima susnježica i snijeg.

Na Han Pijesku i u Gacku jutros je izmjereno 20 centimetara snijega, na Sokocu 13, u Srebrenici 11, u Кalinoviku 10, u Višegradu i Rudom po četiri, a u Foči jedan centimetar.

Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 10, Han Pijesak minus četiri, Mrakovica minus tri, Кalinovik i Sokolac minus dva, Gacko minus jedan, Sarajevo, Srebrenica, Novi Grad, Drinić i Mrkonjić Grad nula, Tuzla, Višegrad, Šipovo, Gradačac, Foča, Bugojno i Livno jedan stepen Celzijusov.

U Banjaluci, Bijeljini, Bihaću, Zvorniku, Bileći, Prijedoru i Ribniku jutros su izmjerena dva stepena, u Doboju i Drvaru tri, Grudama četiri, Trebinju pet, a u Mostaru i Neumu sedam stepeni Celzijusovih.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DODIK CIRKUS

10.03.2021 07:59

DOBRO JE DA NIJE SNIJEG DALJE ZAŠAO U HERCEGOVINU. BI SE MILJAN ZATVORIO U BIRTIJU SA PAJTOSIMA IZ SNSD I NAVALIO NA REPREZENTACIJU NE BI TO ISFINANSIRAO NI ONAJ PRIJEDORSKI KONOBAR S KUPLJENOM DIPLOMOM, DIREKTOR IRB-A. LUDAČKA ZEMLJA.

ODGOVORITE
Name

As

10.03.2021 08:42

Nevinim ništa cudno sto na Hanpijesku pada snijeg jer ne utice na neke aktivnosti stanovništva posto tamo i nema velikog broja stanovnika oduvjek je to mjesto za zaborav i opuštanje ako se doda da otuda iz Kalinovika i okoline stizu pravi podanici “savremenog “načina života onda je sve rečeno!!

ODGOVORITE