Пуне руке посла за полицију из Гацка

Полиција из Гацка пронашла је и казнила четири особе које су се лажно представљале и незаконито прикупљале прилог за удружења која окупљају особама са потешкоћама у развоја, речено је у Полицијскиј управи Требиње.

Република Српска 27.02.2021 | 16:11
Пуне руке посла за полицију из Гацка

Портпарол Полицијске управе Јована Цвијетић појаснила је да је ријеч о особама из Сарајева А.М.О, С.Џ, А.К. и А.Б, која су изјавила да скупљају прилоге за Удружење “Клуб специјалних спортова Дрина” Горажде и Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама “Растимо Заједно” Козарска Дубица.

Цвијетићева је истакла да је у сарадњи са Полицијском станицом Горажде утврђено да наведено Удружење није регистровано на подручју Горажда.

– Обавијештено је Окружно јавно Тужилаштво у Требињу које је наложило да се настави са прикупљањем оперативних сазнања, а да се лица санкционишу за прекршај неовлаштено прикупљање добровољних прилога – рекла је Цвијетићева.

Полицијска управа Требиње апелује да грађани обрате пажњу ко им се представља као волонтер неког Удружења.

Апел на друштвеним мрежама протеклих дана упутило је и гатачко Удружење родитеља дјеце и омладине са посебним потребама “Растимо заједно” који су истакли да немају никакве везе са овим људима и замолили све да не купују маркице које им се нуде, те да све то пријаве полицији.

Наведене особе пронађене су и кажњена јуче.  

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар