Pune ruke posla za policiju iz Gacka

Policija iz Gacka pronašla je i kaznila četiri osobe koje su se lažno predstavljale i nezakonito prikupljale prilog za udruženja koja okupljaju osobama sa poteškoćama u razvoja, rečeno je u Policijskij upravi Trebinje.

Republika Srpska 27.02.2021 | 16:11
Pune ruke posla za policiju iz Gacka

Portparol Policijske uprave Jovana Cvijetić pojasnila je da je riječ o osobama iz Sarajeva A.M.O, S.DŽ, A.K. i A.B, koja su izjavila da skupljaju priloge za Udruženje “Klub specijalnih sportova Drina” Goražde i Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Rastimo Zajedno” Kozarska Dubica.

Cvijetićeva je istakla da je u saradnji sa Policijskom stanicom Goražde utvrđeno da navedeno Udruženje nije registrovano na području Goražda.

– Obaviješteno je Okružno javno Tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se nastavi sa prikupljanjem operativnih saznanja, a da se lica sankcionišu za prekršaj neovlašteno prikupljanje dobrovoljnih priloga – rekla je Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje da građani obrate pažnju ko im se predstavlja kao volonter nekog Udruženja.

Apel na društvenim mrežama proteklih dana uputilo je i gatačko Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama “Rastimo zajedno” koji su istakli da nemaju nikakve veze sa ovim ljudima i zamolili sve da ne kupuju markice koje im se nude, te da sve to prijave policiji.

Navedene osobe pronađene su i kažnjena juče.  

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar