Предсједник Србије најавио за Србе на КиМ новчану помоћ

Предсједник Србије Александар Вучић упознао је представнике Срба са Косова и Метохије о ситуацији уочи посјете специјалног представника ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака и најавио новчану помоћ Србије српском народу у јужној покрајини, поручујући да ће, примјера ради, породица са троје дјеце, у којој родитељи раде, добити 500 евра.

Србија 26.02.2021 | 20:48
Предсједник Србије најавио за Србе на КиМ новчану помоћ

"Разговарали смо како то иде, са каквим проблемима се суочавамо, о безбедносним проблемима на Косову и Метохији, али и о конкретним пројектима", рекао је Вучић послије састанка у Куршумлији.

Коментаришући став Приштине и поруке из Брисела и Вашингтона да они само желе да Србија призна самопроглашено Косово и одговарајући на питање може ли се рјешење статуса наћи на релацији Приштина-Брисел-Вашингтон, без Београда, Вучић је поручио да ће одговор Београда на све све то бити стрпљивост и трпељивост.

"Видећемо шта ће да кажу за Вашингтонски споразум. Видим да им се не свиђа. Једино што би желели је да Србија призна Косово. Ако мисле да је то реално могуће - благо њима! Ми не мислимо тако", рекао је Вучић.

Он је истакао да су на изборима на Косову и Метохији Срби показали јединство, јер је схватили да је то једини начин да се изборе за своје интересе.

"Ако је 43.800 гласова било за Српску листу, а другопласирани, који су покушавали да унесу поделу у српски народ, добили 1.300 гласова, јасно је каква је разлика и колика је подршка Српској листи и подршка јединству и заједништву са Србијом", рекао је Вучић.

Предсједник Србије најавио је да ће посебну финансијску помоћ добити сви грађани који живе на Косову и Метохији, и то незапослени по 200 евра, док ће сви запослени као и свако дијете добити по 100 евра.

Он је објаснио да ће ову помоћ добити не они који су пријављени, него они који живе на Косову и Метохији, и прецизирао да то значи да ће петочлана породица, у којој родитељи раде и имају троје дјеце, добити 500 евра.

"Тиме желимо да помогнемо, посебно, сиромашном делу становништву на Косову и Метохији", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да ће Србија наставити да улаже у важне пројекте и најавио обнову Клиничко-болничког центра (КБЦ) Косовка Митровица, изградњу новог КБЦ-а Грачаница, као и магистралног пута од Јариња до Косовске Митровице, дугог око 54 километра.

"Биће као писта урађен, шест метара ширине, са банкинама, каналима...", појаснио је Вучић.

Он је истакао да је намјера да се покаже колико је данас снага Србије већа него ранијих година и деценија, и додао да је разговарано и о пројектима у Косовском поморављу, попут Штрпца, од освјетљења у центру града, фасада, као и о изградњи нове зграде Универзитета у Косовској Митровици.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Зага

26.02.2021 22:18

Свака цаст, Вуцицу, на помоци српском народу Косова. Треба им сто цесце бар финансијски помагати, јер су заиста у незавидном полозају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

26.02.2021 22:52

Само стрпљивост и трпљење, плус 100€ по глави па само уживајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник

27.02.2021 09:55

Браво председниче.

ОДГОВОРИТЕ