Година затвора због учешћа на ратишту Сирије и Ирака

Хамза Лабиди, најмлађи повратник са сиријског ратишта који је у вријеме одласка да ратује за терористичку организацију "Исламска држава" био малољетан, данас је у Суду БиХ потписао споразумно признање кривице, којим је предложена казна затвора од једне године.

Босна и Херцеговина 26.02.2021 | 09:45
Година затвора због учешћа на ратишту Сирије и Ирака

Лабиди /23/ је признао кривицу за кривична дјела за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 12. маја прошле године и у присуству адвоката, потписао споразумно признање кривице, саопштено је из Тужилаштва.

Споразум је склопљен на приједлог одбране, након преговарања о признању кривице, а у складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од годину дана.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела, наводи се у саопштењу.

Оптужница терети Лабидија да је као малољетно лице отишао са породицом на подручје Сирије и Ирака, гдје је боравио неколико година, те учестовао у страним паравојним или параполицијским формацијама у оквиру терористичке организације "Исламска држава".

Споразум је прослијеђен Суду БиХ, који га је прихватио. 

(Срна) 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Босанска Дубица

26.02.2021 09:13

Требало га је на више година осудити! Али шта се може. Споразумно је у Србији осуђен учесник на укр ратишту прије пар година. У БиХ треба да се хапсе и осуђују и ти терористи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оо7

26.02.2021 09:26

То није казна,већ награда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратник

26.02.2021 09:48

Чуј година??Да није много?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бецлија

26.02.2021 10:15

Година затвора.Смијесно.То треба протјерати из дрзаве или 20-30 година строгог затвора.Сутра це се тај исти овде разнијети бомбом усред града медју људима .Онда цемо се као исцудјавати ста му би

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зизи

26.02.2021 12:07

Њега треба пустити, а судију на 10 година затвора осудити. Нагодба као на пијаци. Па он је убијао народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

26.02.2021 12:45

Овакве убице који одлазе добровољно у неке земље да ратују за њих без обзира из којег су народа треба стрељати одма . То су убице зељне крви и своју мрзњу испољавају на недузним . Неби оправдавао ни оне кољаце који су бранеци своја огњишта чинили клања односно зла другом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис 2

26.02.2021 14:59

Не буди глуп! Постоје и они који се се након одласка покајали али нису могли годинама да изађу из тзв "ид". Треба и то узети у обзир! Овај је био малољетан и родитељи су га довели. Није он крив за то што је био доле. Не може се судити само по униформи! Људи да преживе морали су носити оружје и униформу и "глумити". Нису ни сви Њемци добровољно ступали у војску Тећег рајха, нити су сви били злочинци иако су били у униформи Хитлерове војске...

Name

@Крис 2

26.02.2021 16:50

Како неубједљиво браните једног терористу! Не мозете никако поредити особу која је присилно мобилисана (као сто је била вецина нас у рату 90-их, или вецина Нијемаца у ИИ свјетском рату) са неким ко је добровољно и ницим изазвано отисао преко пола свијета само зато да пуца и убија. Њих нико није натјерао да иду тамо, отисли су добровољно. Апсолутно не вјерујем у кајање послије тога, а ако је неким цудом и искрено покајање опет немам саосјецања за овакве. Размислите какву поруку саље оваква особа, и судство које наградјује умјесто да казњава, младим људима у БиХ. Страсно је да имате смјелости да браните овако несто!

Name

профy54

26.02.2021 18:19

треба га наградити кад је остао зив меду онаквим будалама

ОДГОВОРИТЕ