Србија прва у Европи и четврта у свијету

- У Србији је, према најновијим подацима Владе, извршено 1.375.872 вакцинација против коронавируса, а 497.729 људи је добило другу вакцину. Када је реч о броју оних који су добили другу вакцину на милион становника, Србија је прва у Европи и четврта у свету.

Србија 26.02.2021 | 07:38
Србија прва у Европи и четврта у свијету

Када је реч о броју вакцинација на милион становника, Србија је и даље пета земља у свету.

Испред Србије су Израел, Сејшели,Уједињени Арапски Емирати, а иза Сједињене Државе, Малдиви, Чиле.

Када је реч о броју оних који су добили другу вакцину на милион становника, Србија је прва у Европи и четврта у свету.

Србија у апсолутним бројевима има више ревакцинисаних градјана него што заједно имају Мадјарска, Словенија, Хрватска и Бугарска.

Према броју вакцинација на милион становника, Србија је друга у Европи, после Велике Британије, а према броју ревакцинација на милион становника је прва у Европи.

После Србије су Малта и Руминија. Србија је убедљиво прва у региону по броју вакцинација на милион становника, а следе Румунија, Мадјарска, Словенија, Хрватска, Бугарска и Албанија.

Србија је на првом месту у региону и према броју ревакцинација на милион становника. Према укупном броју вакцинација и ревакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нешо

26.02.2021 06:49

И поред тога што је Србија прва у Еуропи и четврта на свијету по броју вакцинисању, зараза се шири.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ами

26.02.2021 08:13

Па не мозе се рацунати тако.Јер производјаци вакцина нису направили план за 194 земље свијета(колико их вец има,нисам сигуран),па да су одредили да нпр.једна велика земља добија 3 %,а нека мања 0,2%,па јос мања 0,09%,итд...Него су пустили да свако добије колико плати,и како наруци.А цијена је иста и за Србију,и за САД,и за Туркменистан...И логицно је да је ето нпр.Србија наруцила и добила толико вакцина колико су платили,и с тим вакцинама це успјети вакцинисати нпр.50 % својих градјана,па су на том неком цетвртом,петом,мјесту,небитно...Није то бас тако просто као сто се они хвале...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ами

26.02.2021 11:47

...а колико их не жели примити вакцину или се пак мора промити!?

Name

Миркан

26.02.2021 09:13

Слаба вам вајда од тога.

ОДГОВОРИТЕ