Srbija prva u Evropi i četvrta u svijetu

- U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.375.872 vakcinacija protiv koronavirusa, a 497.729 ljudi je dobilo drugu vakcinu. Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu vakcinu na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

Srbija 26.02.2021 | 07:38
Srbija prva u Evropi i četvrta u svijetu

Kada je reč o broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je i dalje peta zemlja u svetu.

Ispred Srbije su Izrael, Sejšeli,Ujedinjeni Arapski Emirati, a iza Sjedinjene Države, Maldivi, Čile.

Kada je reč o broju onih koji su dobili drugu vakcinu na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svetu.

Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih gradjana nego što zajedno imaju Madjarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika je prva u Evropi.

Posle Srbije su Malta i Ruminija. Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Madjarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika. Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

(Tanjug) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Nešo

26.02.2021 06:49

I pored toga što je Srbija prva u Europi i četvrta na svijetu po broju vakcinisanju, zaraza se širi.

ODGOVORITE
Name

Ami

26.02.2021 08:13

Pa ne moze se racunati tako.Jer proizvodjaci vakcina nisu napravili plan za 194 zemlje svijeta(koliko ih vec ima,nisam siguran),pa da su odredili da npr.jedna velika zemlja dobija 3 %,a neka manja 0,2%,pa jos manja 0,09%,itd...Nego su pustili da svako dobije koliko plati,i kako naruci.A cijena je ista i za Srbiju,i za SAD,i za Turkmenistan...I logicno je da je eto npr.Srbija narucila i dobila toliko vakcina koliko su platili,i s tim vakcinama ce uspjeti vakcinisati npr.50 % svojih gradjana,pa su na tom nekom cetvrtom,petom,mjestu,nebitno...Nije to bas tako prosto kao sto se oni hvale...

ODGOVORITE
Name

Ami

26.02.2021 11:47

...a koliko ih ne želi primiti vakcinu ili se pak mora promiti!?

Name

Mirkan

26.02.2021 09:13

Slaba vam vajda od toga.

ODGOVORITE