Вучић из Париза: Сутра је кључна тема КиМ

"Сутра је кључна тема Косово, затим улазак Србије у ЕУ, али и билатерални односи", рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

Србија 31.01.2021 | 21:06
Вучић из Париза: Сутра је кључна тема КиМ

Он је за телевизију Пинк из Париза вече пре састанка са француским председником Емануелом Макроном истакао да је ово 11. сусрет са Макроном.

- Имајући у виду тежину ситуације на Балкану, ово је важан разговор. Сматрам да је важно да на основу предлога Француске идемо на нову методологију. Важни су пројекти и аеродром Београд, Суец, каои изградња метроа у Београду. Тиме ће Београд добити важну предност или се изједначити са другим. Покушаћемо да завршимо метро до краја 2027. почетка 2028. године - истакао је Вучић.

- Имаћемо уговоре за 11 милиона вакцина, али то ће бити кад дође. Рат је у свету за сваку вакцину. Свака је важнија од ракета, јер вакцине доносе раст и добру економију - казао је он. У Београду је 125.000 људи вакцинисано, у Нишу 24.000, за нијансу гори Нови Сад и Крагујевац.

Подсећамо, председник је на Инстаграм профилу "будуцностсрбијеав" раније данас објавио фотографију из авиона и истакао да га сутра очекују важни разговори са француским колегом.

Последњи пут, двојица председника разговарала су телефоном 19. децембра, када је шеф француске државе поручио да Србија има подршку Француске на европском путу, а Вучић указао на значај процеса европских интеграција Западног Балкана за мир и стабилност у региону.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Овај

31.01.2021 22:17

Из фрижидера искаче, неда ни недјељом народу мира. Он је Нон стоп у изборној кампањи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маки

31.01.2021 23:31

Колико ће вакцина донирати Французима

ОДГОВОРИТЕ