Vučić iz Pariza: Sutra je ključna tema KiM

"Sutra je ključna tema Kosovo, zatim ulazak Srbije u EU, ali i bilateralni odnosi", rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 31.01.2021 | 21:06
Vučić iz Pariza: Sutra je ključna tema KiM

On je za televiziju Pink iz Pariza veče pre sastanka sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom istakao da je ovo 11. susret sa Makronom.

- Imajući u vidu težinu situacije na Balkanu, ovo je važan razgovor. Smatram da je važno da na osnovu predloga Francuske idemo na novu metodologiju. Važni su projekti i aerodrom Beograd, Suec, kaoi izgradnja metroa u Beogradu. Time će Beograd dobiti važnu prednost ili se izjednačiti sa drugim. Pokušaćemo da završimo metro do kraja 2027. početka 2028. godine - istakao je Vučić.

- Imaćemo ugovore za 11 miliona vakcina, ali to će biti kad dođe. Rat je u svetu za svaku vakcinu. Svaka je važnija od raketa, jer vakcine donose rast i dobru ekonomiju - kazao je on. U Beogradu je 125.000 ljudi vakcinisano, u Nišu 24.000, za nijansu gori Novi Sad i Kragujevac.

Podsećamo, predsednik je na Instagram profilu "buducnostsrbijeav" ranije danas objavio fotografiju iz aviona i istakao da ga sutra očekuju važni razgovori sa francuskim kolegom.

Poslednji put, dvojica predsednika razgovarala su telefonom 19. decembra, kada je šef francuske države poručio da Srbija ima podršku Francuske na evropskom putu, a Vučić ukazao na značaj procesa evropskih integracija Zapadnog Balkana za mir i stabilnost u regionu.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ovaj

31.01.2021 22:17

Iz frižidera iskače, neda ni nedjeljom narodu mira. On je Non stop u izbornoj kampanji.

ODGOVORITE
Name

Maki

31.01.2021 23:31

Koliko će vakcina donirati Francuzima

ODGOVORITE