Живот се враћа у нормалу, проблем недостатак новца

- Живот се у Костајници тачно мјесец дана послије снажног земљотреса враћа у нормалну, упркос накнадним мањим потресима, али остаје брига како обновити и санирати оштећене објекте, рекао је Срни портпарол општине Александар Пашић.

Република Српска 29.01.2021 | 11:14
Живот се враћа у нормалу, проблем недостатак новца

"Живот се нормализује, али нам остаје брига како изнаћи средства за обнову и санацију, како приватних кућа, тако и стогодишњих објеката који су својеврсни културни и историјски споменици под заштитом", истакао је Пашић.

Пашић је навео да је до данас прегледан 771 објекат, од чега је једним од степена оштећења категорисано 396.

"Послије првих дана, када су приоритет биле хитне интервенције на оштећеним објектима и збрињавање најугроженијих грађана, у сарадњи са Министарством за просторно уређење, грађевинарство и екологију и Републичком дирекцијом за обнову и изградњу, покренули смо процедуру категоризације објеката, да бисмо могли процијенити укупну штету", објаснио је Пашић.

Према његовим ријечима, ради општинска управа и општинске установе и предузећа, а ускоро се очекује и повратак републичких установа које су привремено измјештене у Нови Град и Козарску Дубицу.

"С обзиром на то да су објекти општинске управе, магистрата и Радија Костајница неусловни, планира се њихово пресељење у алтернативни смјештај", навео је Пашић.

Он је напоменуо да раде Клуб за дјецу "Кестенко" и Основна школа "Петар Мећава", а да средњошколци похађају наставу на даљину, јер је објекат Средњошколског центра претрпио значајна оштећења.

(Срна) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Прецизније

29.01.2021 12:27

Недостатак вриједности и вредновања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

29.01.2021 13:45

Вишковићу требао си подићи себи плату и својој братији за тај износ и бог да те види!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС

29.01.2021 15:38

Колико времена треба да се поправи мањи дио крова на средњој школи у Костајници? Може ли се ишта урадити самоиницијативно или се мора чекати да неко други уради? Угледајте се на младе људе, волонтере из Костајнице, који су сами урадили више него све институције заједно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

29.01.2021 17:05

Заиста се вратило све у нормалу, код нас је недостатак новца и сиротоња нормала

ОДГОВОРИТЕ