Брчко: Влада дала сагласност за набавку 48.000 доза вакцина

Влада Брчко дистрикта дала је данас сагласност за набавку додатних 48.000 доза вакцине против ковида 19.

Босна и Херцеговина 25.01.2021 | 20:05
Брчко: Влада дала сагласност за набавку 48.000 доза вакцина

Шеф владиног Одјељења за здравство и остале услуге Сеад Шадић рекао је да ће дистрикт моћи да врши набавку искључиво оних вакцина за које добије сагласност Европске агенције за лијекове и Агенције за лијекове БиХ.

Шадић је подсјетио да је Влада крајем децембра уплатила комплетан аванс за набавку прве количине вакцине "Ковакс" од 32.000 доза за потребе 16.000 грађана.

“ Ми смо се ипак заједно са ФБИХ и Република Српска одредили ипак да покренемо И директну набавку вакцина. Када је ријеч о броју вакцина који је неопходан додатно поред овога из инструмента Ковакс ми смо се одлучили да то буде количина од 48.000 доза вакцина што одговара потребама 24.000 становника Брчко дистрикта. Када  саберемо ових 24.000 И 16.000 из првог контигента,  мишљење медицинске струке јесте да ће тај број одговарати потребама становништва”, рекао је Шадић.

Он је додао да би до краја седмице требало да буде завршен и дат на усвајање Влади план вакцинације, као и финализован поступак набавке фрижидера за складиштење вакцина да би већ од 10. фебруара дистрикт био спреман за пријем првих доза вакцина.

“Ми још нисмо усвојили план вакцинације. Ја сам као шеф Одјељења већ први радни дан издао налог Пододјељењу за јавно здравство да се направи план вакцинације по приоритетним групама зависно од количине И испоруке . Сам план очекујем да ћемо  направити крајем седмице И усвојити на Кризном штабу И затим ставити Штабу Брчко дистрикта И Влади Брчко дистрикта на разматрање И усвајање “, нагласио је Шадић.

 Влада Брчко дистрикта  данас дала сагласност за реконструкцију и замјену три лифта у згради Болнице и једног у згради Грудног одјељења.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

фласх гордон

25.01.2021 19:54

Сеф владиног одјељења за здравство -магистар економије..јел то није било доктора подобног за ту функцију ? ах да, заборавио сам, морас бити цлан партије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гиле

25.01.2021 22:36

Брцко је највеца греска српског руководства. Има овласти као задебан ентитет, грунтовно укњизен на бих и дијели рс на два дијела. У слуцају сукоба брцко постсје америцка база. Засто се сути о томе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луд, збуњен

26.01.2021 00:45

Који је степен интелигенције свих оних који прихватају ово непровјерено бодење, а поготово ко се сам пријави за исто? Ја сам сокирана понасањем медија, испод сваког нивоа у манипулисању, а народ наиван, да је разоцаравајуце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

26.01.2021 17:56

Ниво интелигенције им је у минусу,крајње јадно и залосно...а медији поткупљени од стране глобалиста раде на депопулацији