Brčko: Vlada dala saglasnost za nabavku 48.000 doza vakcina

Vlada Brčko distrikta dala je danas saglasnost za nabavku dodatnih 48.000 doza vakcine protiv kovida 19.

Bosna i Hercegovina 25.01.2021 | 20:05
Brčko: Vlada dala saglasnost za nabavku 48.000 doza vakcina

Šef vladinog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić rekao je da će distrikt moći da vrši nabavku isključivo onih vakcina za koje dobije saglasnost Evropske agencije za lijekove i Agencije za lijekove BiH.

Šadić je podsjetio da je Vlada krajem decembra uplatila kompletan avans za nabavku prve količine vakcine "Кovaks" od 32.000 doza za potrebe 16.000 građana.

“ Mi smo se ipak zajedno sa FBIH i Republika Srpska odredili ipak da pokrenemo I direktnu nabavku vakcina. Kada je riječ o broju vakcina koji je neophodan dodatno pored ovoga iz instrumenta Kovaks mi smo se odlučili da to bude količina od 48.000 doza vakcina što odgovara potrebama 24.000 stanovnika Brčko distrikta. Kada  saberemo ovih 24.000 I 16.000 iz prvog kontigenta,  mišljenje medicinske struke jeste da će taj broj odgovarati potrebama stanovništva”, rekao je Šadić.

On je dodao da bi do kraja sedmice trebalo da bude završen i dat na usvajanje Vladi plan vakcinacije, kao i finalizovan postupak nabavke frižidera za skladištenje vakcina da bi već od 10. februara distrikt bio spreman za prijem prvih doza vakcina.

“Mi još nismo usvojili plan vakcinacije. Ja sam kao šef Odjeljenja već prvi radni dan izdao nalog Pododjeljenju za javno zdravstvo da se napravi plan vakcinacije po prioritetnim grupama zavisno od količine I isporuke . Sam plan očekujem da ćemo  napraviti krajem sedmice I usvojiti na Kriznom štabu I zatim staviti Štabu Brčko distrikta I Vladi Brčko distrikta na razmatranje I usvajanje “, naglasio je Šadić.

 Vlada Brčko distrikta  danas dala saglasnost za rekonstrukciju i zamjenu tri lifta u zgradi Bolnice i jednog u zgradi Grudnog odjeljenja.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

flash gordon

25.01.2021 19:54

Sef vladinog odjeljenja za zdravstvo -magistar ekonomije..jel to nije bilo doktora podobnog za tu funkciju ? ah da, zaboravio sam, moras biti clan partije.

ODGOVORITE
Name

Gile

25.01.2021 22:36

Brcko je najveca greska srpskog rukovodstva. Ima ovlasti kao zadeban entitet, gruntovno uknjizen na bih i dijeli rs na dva dijela. U slucaju sukoba brcko postsje americka baza. Zasto se suti o tome?

ODGOVORITE
Name

Lud, zbunjen

26.01.2021 00:45

Koji je stepen inteligencije svih onih koji prihvataju ovo neprovjereno bodenje, a pogotovo ko se sam prijavi za isto? Ja sam sokirana ponasanjem medija, ispod svakog nivoa u manipulisanju, a narod naivan, da je razocaravajuce.

ODGOVORITE
Name

Istina

26.01.2021 17:56

Nivo inteligencije im je u minusu,krajnje jadno i zalosno...a mediji potkupljeni od strane globalista rade na depopulaciji