Градска скупштна добила новог старог предсједника

Скупштинска већина предвођена СНСД-ом изабрала је данас Александра Ђурђевића (СНСД) за предсједника Скупштине града Бијељина.

Република Српска 25.01.2021 | 14:02
Градска скупштна добила новог старог предсједника

-Циљ сваке одлуке новог сазива Скупштине Града Бијељина треба да буде побољшање квалитета живота становника Семберије, а то се може постићи сарадњом, јединством и поштовањем закона и правила, изјавио је градоначелник Бијељине на данашњој конститутивној сједници локалног парламента, током изношења експозеа.

Петровић је, представљајући визију о функционисању Градске управе Града Бијељина, нагласио потребу боље сарадње градоначелника и Скупштине града.

- Уколико желимо да направимо крупнији искорак у друштвеном, привредном и сваком другом развоју, морамо приступити реформи и модернизацији Градске управе, унапређењу управљања локалним финансијама, побољшању функционисања јавних предузећа и установа, побољшању демографске, социјалне и популационе политике, и ја ћу се за то у будућем раду залагати – навео је Петровић.

Он је истакао да периодични и годишњи извјештаји ресорних одјељења Градске управе, јавних предузећа и установа, мјесних заједница, организација цивилног друштва и грађана треба да буду јасни и транспарентни.

- Градска управа је сервис грађана и њено функционисање је огледало нашег односа према њима. Управа нема изражене проблеме у вези са бројем службеника и зато ће приоритет бити ефикасније управљање људским ресурсима, на основу професионалности, мериторности, једнакости, транспарентности и ефикасности. Желимо да приближимо Бијељину концепту „паметних градова" и да стратешка документа прилагодимо новим развојним изазовима – нагласио је први човјек Бијељине.

Према његовим ријечима, развој привреде, пољопривреде, сарадња са дијаспором, унапређење фискалне одговорности и прилагођавање јавних предузећа принципима економичности, неки су од приоритета.

Градоначелник Петровић је на крају излагања додао да борачка популација може и даље рачунати на безрезервну подршку Градске управе, која ће наставити да се бави и проблемима унутрашњих миграција, пронаталитетном политиком, бригом о старом становништву и социјално угроженим категоријама.

- Социо-економске посљедице пандемије ковида-19 и њихов утицај на здравље грађана и локалне финансије су догађај без преседана у новијој историји. Морамо се припремити за тежак период и наставити са реализацијом прописаних мјера републичких органа, како бисмо максимално ублажили негативне посљедице – закључио је Петровић.

Скупштинска већина предвођена СНСД-ом изабрала је данас Александра Ђурђевића за предсједника градске скупштине.

Градоначелник је упозоравао скупштинску већину да на функцију предсједника Скупштине именују неког другог, јер је Ђурђевић у претходном периоду незаконито обављао ту функцију, због чега га је суд разријешио.

Међутим, скупштинска већина која броји 22 одборника није марила за те примједбе градоначелника Бијељине, који је казао да се због тога троше средства из буџета грађана на незаконите одлуке.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пера лозац

25.01.2021 13:39

Битно је да је њему добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цориц побједник

25.01.2021 13:39

Дзаба се она двојица обадају, опет Цорицев цовјек на целу скупстине, а надам се да це и остали цорицеви одборници добити вазне функције у граду и да це неко од њих преузети снсд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прика

25.01.2021 14:08

Све це бити исто. Лопови остали. Сам неможеш ниста. Џаба онолика еуфорија кад је изабран. Досло пар нови фаца за одборнике и то је то. Направиће ти зврчку па ћеш морат отић сам. Колико Данијела има функција, преко ње владају Бијељином. Докле више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

25.01.2021 15:52

Ракиц, преко кога је мицо узео милионе, представљен као нова промјена и презентује нову политику..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питајте

25.01.2021 19:00

Градонацелника ста је компентинција? Покусавам да надјем у рјецнику, али нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

25.01.2021 22:18

Снсд је много јак и може да ради шта хоће. Не мора се ни закон поштовати јер су они сила. Не занима њих ни воља народа. А имају и много добре стручњаке. Данас се то видјело. Ово ће трајати двије године. До оних избора.

ОДГОВОРИТЕ