Gradska skupštna dobila novog starog predsjednika

Skupštinska većina predvođena SNSD-om izabrala je danas Aleksandra Đurđevića (SNSD) za predsjednika Skupštine grada Bijeljina.

Republika Srpska 25.01.2021 | 14:02
Gradska skupštna dobila novog starog predsjednika

-Cilj svake odluke novog saziva Skupštine Grada Bijeljina treba da bude poboljšanje kvaliteta života stanovnika Semberije, a to se može postići saradnjom, jedinstvom i poštovanjem zakona i pravila, izjavio je gradonačelnik Bijeljine na današnjoj konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta, tokom iznošenja ekspozea.

Petrović je, predstavljajući viziju o funkcionisanju Gradske uprave Grada Bijeljina, naglasio potrebu bolje saradnje gradonačelnika i Skupštine grada.

- Ukoliko želimo da napravimo krupniji iskorak u društvenom, privrednom i svakom drugom razvoju, moramo pristupiti reformi i modernizaciji Gradske uprave, unapređenju upravljanja lokalnim finansijama, poboljšanju funkcionisanja javnih preduzeća i ustanova, poboljšanju demografske, socijalne i populacione politike, i ja ću se za to u budućem radu zalagati – naveo je Petrović.

On je istakao da periodični i godišnji izvještaji resornih odjeljenja Gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova, mjesnih zajednica, organizacija civilnog društva i građana treba da budu jasni i transparentni.

- Gradska uprava je servis građana i njeno funkcionisanje je ogledalo našeg odnosa prema njima. Uprava nema izražene probleme u vezi sa brojem službenika i zato će prioritet biti efikasnije upravljanje ljudskim resursima, na osnovu profesionalnosti, meritornosti, jednakosti, transparentnosti i efikasnosti. Želimo da približimo Bijeljinu konceptu „pametnih gradova" i da strateška dokumenta prilagodimo novim razvojnim izazovima – naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Prema njegovim riječima, razvoj privrede, poljoprivrede, saradnja sa dijasporom, unapređenje fiskalne odgovornosti i prilagođavanje javnih preduzeća principima ekonomičnosti, neki su od prioriteta.

Gradonačelnik Petrović je na kraju izlaganja dodao da boračka populacija može i dalje računati na bezrezervnu podršku Gradske uprave, koja će nastaviti da se bavi i problemima unutrašnjih migracija, pronatalitetnom politikom, brigom o starom stanovništvu i socijalno ugroženim kategorijama.

- Socio-ekonomske posljedice pandemije kovida-19 i njihov uticaj na zdravlje građana i lokalne finansije su događaj bez presedana u novijoj istoriji. Moramo se pripremiti za težak period i nastaviti sa realizacijom propisanih mjera republičkih organa, kako bismo maksimalno ublažili negativne posljedice – zaključio je Petrović.

Skupštinska većina predvođena SNSD-om izabrala je danas Aleksandra Đurđevića za predsjednika gradske skupštine.

Gradonačelnik je upozoravao skupštinsku većinu da na funkciju predsjednika Skupštine imenuju nekog drugog, jer je Đurđević u prethodnom periodu nezakonito obavljao tu funkciju, zbog čega ga je sud razriješio.

Međutim, skupštinska većina koja broji 22 odbornika nije marila za te primjedbe gradonačelnika Bijeljine, koji je kazao da se zbog toga troše sredstva iz budžeta građana na nezakonite odluke.

(BN) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pera lozac

25.01.2021 13:39

Bitno je da je njemu dobro.

ODGOVORITE
Name

Coric pobjednik

25.01.2021 13:39

Dzaba se ona dvojica obadaju, opet Coricev covjek na celu skupstine, a nadam se da ce i ostali coricevi odbornici dobiti vazne funkcije u gradu i da ce neko od njih preuzeti snsd.

ODGOVORITE
Name

Prika

25.01.2021 14:08

Sve ce biti isto. Lopovi ostali. Sam nemožeš nista. Džaba onolika euforija kad je izabran. Doslo par novi faca za odbornike i to je to. Napraviće ti zvrčku pa ćeš morat otić sam. Koliko Danijela ima funkcija, preko nje vladaju Bijeljinom. Dokle više

ODGOVORITE
Name

Rade

25.01.2021 15:52

Rakic, preko koga je mico uzeo milione, predstavljen kao nova promjena i prezentuje novu politiku..

ODGOVORITE
Name

Pitajte

25.01.2021 19:00

Gradonacelnika sta je kompentincija? Pokusavam da nadjem u rjecniku, ali nema.

ODGOVORITE
Name

Momo

25.01.2021 22:18

Snsd je mnogo jak i može da radi šta hoće. Ne mora se ni zakon poštovati jer su oni sila. Ne zanima njih ni volja naroda. A imaju i mnogo dobre stručnjake. Danas se to vidjelo. Ovo će trajati dvije godine. Do onih izbora.

ODGOVORITE