Бијељина: Преминуо Ђоко Пајић, потпуковник ВРС

Потпуковник ВРС Ђоко Пајић преминуо је данас у Бијељини у 72. години.

Република Српска 23.01.2021 | 20:17
Бијељина: Преминуо Ђоко Пајић, потпуковник ВРС

Ђоко Пајић рођен је 1949. године у селу Загони код Бијељине. Послије основне школе, уписује и 1968. године завршава средњу економску школу у Бијељини.

Исте године почиње да ради у општинској управи Бијељина, одакле је упућен и 1972. године завршава школу резервних официра пјешадије у Билећи. Враћа се у општинску управу Бијељина, гдје ради као помоћник начелника, а од 1983. године као начелник општинског штаба територијалне одбране.

У том периоду, за допринос у разбоју и јачању територијалне одбране добио је низ признања од општинског, регионалног и републичког нивоа, а 1988. године одликован је од стране Предсједништва СФРЈ златном медаљом за рад у истом периоду завршава и правни факултет у Сарајеву.

Учесник је одбрамбено-отаџбинског рата од новембра 1991. године  на дужности начелника Штаба 17. партизанске бригаде ЈНА, у чину резервног мајора ОС СФРЈ.

Од њеног преформирања од априла 1992. године на мјесту начелника Штаба 1. семберске лаке пјешадијске бригаде ВРС. Током рата обављао је и друге командне дужности у ИБК. По завршетку рата враћа се у Општинску управу Бијељина, гдје ради до пензионисања 2008. године.

У том периоду, у два мандата, био је посланик из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

У периоду од 2000. до 2008. године био је предсједник општинске и републичке организације породица заробљених и погинулих бораца РС, јер је био отац погинулог борца ВРС.

Сахрана је у понедјељак у 13.00 часова на Градском гробљу Пучиле у Бијељини.

(БН)