На југу Крајине и у Херцеговини обилније падавине

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити облачно, на југу Крајине и у Херцеговини са више падавина, а у осталим крајевима мјестимично киша, на високим планинама снијег.

Република Српска 22.01.2021 | 07:19
На југу Крајине и у Херцеговини обилније падавине

Јутро је од запада до југа облачно, мјестимично са кишом, у сјеверној половини земље и на истоку промјенљиво до претежно облачно, а слабог мраза има једино на планинама на истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се јаче наоблачење у свим предјелима, а у Крајини, посебно њеном јужном дијелу и у Херцеговини биће обилнијих падавина, док је за остале крајеве прогнозирана киша мјестимично.

Увече и у ноћи остаје са кишом у јужној половини земље, а на планинама уз пад температуре, по висини може бити и снијега.

Минимална јутарња температура ваздуха од два до осам, на планинама од минус два, а највиша дневна од четири до 10, на сјеверу и сјевероистоку који степен већа, на планинама од један степен Целзијусов.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, дуваће умјерен вјетар, јужног смјера.

Температура ваздуха измјерена у 6.00 часова: Тузла три, Зеница пет, Бијељина и Добој шест, Приједор осам, Сарајево девет, Бањалука 12, Требиње 13, те Неум 14 степени Целзијусових.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар