Чланови групе ПЗД одржали састанак са Станивуковићем

Чланови групе "Правда за Давида" огласили су се саопштењем након одржаног састанка са градоначелником Бањалуке Драшком Станивуковићем.

Република Српска 19.01.2021 | 07:39
Чланови групе ПЗД одржали састанак са Станивуковићем

"Врата кабинета градоначелника Бањалуке по први пут отворена и за грађане Бањалуке који су дио групе Правда за Давида која ускоро обиљежава 3 године постојања", каже се у саопштењу.

"Позив градоначелника Станивуковића услиједио је након што смо му упутили захтјев којим тражимо да се преиспита одговорност, спроведе дисциплински поступак и донесу санкције против свих оних који су се незаконито и нељудски обрачунавали са Правдом за Давида. 
Добили смо обећање да ће се то и десити", стоји у саопштењу групе "Правда за Давида".

Како кажу, Градоначелник је нагласио да "Давидово срце" на ушћу Црквене у Врбас нико више из комуналне полиције неће дирати. 

"Речено нам је да комунална полиција од МУП-а добија захтјеве да се све са ушћа уклони. Ми смо тражили да нам се доставе ти срамни дописи. Да видимо ко ту срамоту потписује. Такође смо тражили имена оних из Градске управе који су наређивали уклањање "Давидовог срца". 

Један од наших захтјева јесте да се од Градске управе добије сагласност за постављање споменика убијеном Давиду Драгичевићу на мјесту гдје је пронађено његово беживотно тијело.

Један од наших приједлога јесте да читав тај простор оплеменимо (постављање клупа и слично). Добили смо обећање да ће приједлог бити размотрен", наводи се у саопштењу.

Даље наводе да је обећано да неће бити никакав проблем да на Тргу Крајине поводом 3. годишњице убиства Давида Драгичевића неколико дана стоји исто оно срце које је мјесецима ту стајало. 

"Тражили смо да врата Дома омладине буду доступна и нама из Правде за Давида. Обећано је да неће бити никаквих проблема у вези са тим.

Тражили смо од градоначелника да Скупштини града предложи нову Одлуку по којој ће јавна окупљања моћи да се одржавају и на мјестима осим Трга Крајине и парка Младен Стојановић. Речено нам је то одличан приједлог и да ће бити размотрен", наводи се у саопштењу.

На крају, обећано нам је, како кажу, да ће врата Градске управе бити увијек отворена и за нас. 

"Једино што ми тражимо од Градске управе и градоначелника јесте да раде свој посао, да поштују закон и процедуре, а што није био случај са претходном управом. Ништа осим тога ми не тражимо.

Никакав специјалан третман. Иста права за СВЕ. Захвални смо градоначелнику на позиву и вјерујемо и надамо се да ће дата обећања бити испуњена", стоји у саопштењу групе "Правда за Давида".

(БН)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

Риље

19.01.2021 07:06

Могли су позвати и Драгана Лукаца да им саопсти детаље "истраге".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добојлија

19.01.2021 08:46

Зар има неко осим додиковаца ко не подржава НАРОДНОГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА.Господин Станивуковић свакодневно показује како мора да ради први човјек града.Завидим грађанима Бања Луке..

Name

р.риље

19.01.2021 11:12

лукац је вец припремио вод полиције за склањање са трга и народа и сеца давидова.

Name

Јдјд

19.01.2021 07:07

Па наравно господо из ПзД. Сад тражите одобрења. А прије сте радили на своју руку. Постављали сте гдје сте хтјели и колико сте хтјели. А сад молите да поставите срце на неколико дана. Што га једноставно не поставите без питања као и прије. Све сте радили ради провоцирања и ради.лицне промоције Пердува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

19.01.2021 07:26

Боте, одмори мало!

Name

РЕ Јдјд

19.01.2021 07:29

са господином господски са са циганом (Игор,Додик,Лукач) цигански. Свака част за градоначелника, да си нам жви и драв.

Name

Друг Пајковиц

19.01.2021 07:36

Па ето изволи ти па се тако мало промовиси. Изадји мало пред пендрек рецимо.

Name

Јадо јади

19.01.2021 07:48

Ским да разговарају прије?Кога да питају?Па нису им дали ни да удју унутра камо ли да се договарају са неким.Па у цркву им забранили закљуцали а не овдје

Name

За јд

19.01.2021 07:53

Нема провокације у зељи да се сазнају крволоци и убице, да се покојник и озалосцене дусе смире, то је тако нормално. Правда и откривање убица и наруцилаца је задатак институција, ваљда дио професионализма??? Треба да се постави споменик, који це заувијек подсјецати на злокобно убиство, на затаскавање свега, на ликвидацију дјецака који је тек закирацио у зивот, који је убијен у миру, у својој земљи,...сјецање у спомен на Вјецност доброте, пораз ЗЛА.

Name

За јадног

19.01.2021 07:56

Тражили су људи и од бившег али их је игнорирао па су морали сами. А садашњи је људина па поштује закон.

Name

Приједорчанин

19.01.2021 10:33

Ето сад можете да демонстрирате своју вољу колико желите. Жао ми је младог живота који се тако угасио али многи то користе за политичку промоцију, инструирани од оних који РС мисле све најгоре.

Name

xx

19.01.2021 11:31

А Вама слични су гледали да сваки траг и подсјећање на свирепо убијено дијете затру и заташкају.

Name

Ре ре

19.01.2021 16:33

Придрузи му се и ти.

Name

Дијагноза

19.01.2021 07:27

Тако се можете борити за правду док је Додик жив. Власт пушка и жена се без крви не дају. Једина мирна транзиција власти се десила у Русији када је Јелцин предао власт Путину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале бн

19.01.2021 07:51

Бога има, свака част Драшко имаш и мој глас, Давора да примиш, да буде почасни грађанин БЛ, споменик Давиду ће бити ту нема дискусије,

ОДГОВОРИТЕ
Name

нико никановиц

19.01.2021 08:42

Наравно, све це бити размотрено. Никаквих проблема неце бити. Ситуација би се могла ријесити кроз упосљавање госп. Пердува као савјетника градонацелника и одговорног за окупљања. Мораце радити са МУП-ом, неце му бити теско јер це за то бити плацен а и улаз у политику му је сигуран. Е мој Давиде, Е мој народе, исто ти је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

19.01.2021 09:48

Они су га и довели на власт.Додусе исао је са њима и на протесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Нико Никсновиц

19.01.2021 10:31

А ови твоји због политике НЕЋЕ ДА РЈЕШЕ ТАЈ СЛУЧАЈ! НЕК СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ САМО ДА СЕ САЗНА КО ЈЕ УБИО ДИЈЕТЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда!

19.01.2021 11:35

Идемо до краја!

ОДГОВОРИТЕ