Članovi grupe PZD održali sastanak sa Stanivukovićem

Članovi grupe "Pravda za Davida" oglasili su se saopštenjem nakon održanog sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem.

Republika Srpska 19.01.2021 | 07:39
Članovi grupe PZD održali sastanak sa Stanivukovićem

"Vrata kabineta gradonačelnika Banjaluke po prvi put otvorena i za građane Banjaluke koji su dio grupe Pravda za Davida koja uskoro obilježava 3 godine postojanja", kaže se u saopštenju.

"Poziv gradonačelnika Stanivukovića uslijedio je nakon što smo mu uputili zahtjev kojim tražimo da se preispita odgovornost, sprovede disciplinski postupak i donesu sankcije protiv svih onih koji su se nezakonito i neljudski obračunavali sa Pravdom za Davida. 
Dobili smo obećanje da će se to i desiti", stoji u saopštenju grupe "Pravda za Davida".

Kako kažu, Gradonačelnik je naglasio da "Davidovo srce" na ušću Crkvene u Vrbas niko više iz komunalne policije neće dirati. 

"Rečeno nam je da komunalna policija od MUP-a dobija zahtjeve da se sve sa ušća ukloni. Mi smo tražili da nam se dostave ti sramni dopisi. Da vidimo ko tu sramotu potpisuje. Takođe smo tražili imena onih iz Gradske uprave koji su naređivali uklanjanje "Davidovog srca". 

Jedan od naših zahtjeva jeste da se od Gradske uprave dobije saglasnost za postavljanje spomenika ubijenom Davidu Dragičeviću na mjestu gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo.

Jedan od naših prijedloga jeste da čitav taj prostor oplemenimo (postavljanje klupa i slično). Dobili smo obećanje da će prijedlog biti razmotren", navodi se u saopštenju.

Dalje navode da je obećano da neće biti nikakav problem da na Trgu Krajine povodom 3. godišnjice ubistva Davida Dragičevića nekoliko dana stoji isto ono srce koje je mjesecima tu stajalo. 

"Tražili smo da vrata Doma omladine budu dostupna i nama iz Pravde za Davida. Obećano je da neće biti nikakvih problema u vezi sa tim.

Tražili smo od gradonačelnika da Skupštini grada predloži novu Odluku po kojoj će javna okupljanja moći da se održavaju i na mjestima osim Trga Krajine i parka Mladen Stojanović. Rečeno nam je to odličan prijedlog i da će biti razmotren", navodi se u saopštenju.

Na kraju, obećano nam je, kako kažu, da će vrata Gradske uprave biti uvijek otvorena i za nas. 

"Jedino što mi tražimo od Gradske uprave i gradonačelnika jeste da rade svoj posao, da poštuju zakon i procedure, a što nije bio slučaj sa prethodnom upravom. Ništa osim toga mi ne tražimo.

Nikakav specijalan tretman. Ista prava za SVE. Zahvalni smo gradonačelniku na pozivu i vjerujemo i nadamo se da će data obećanja biti ispunjena", stoji u saopštenju grupe "Pravda za Davida".

(BN)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Rilje

19.01.2021 08:06

Mogli su pozvati i Dragana Lukaca da im saopsti detalje "istrage".

ODGOVORITE
Name

Dobojlija

19.01.2021 09:46

Zar ima neko osim dodikovaca ko ne podržava NARODNOG GRADONAČELNIKA.Gospodin Stanivuković svakodnevno pokazuje kako mora da radi prvi čovjek grada.Zavidim građanima Banja Luke..

Name

r.rilje

19.01.2021 12:12

lukac je vec pripremio vod policije za sklanjanje sa trga i naroda i seca davidova.

Name

Jdjd

19.01.2021 08:07

Pa naravno gospodo iz PzD. Sad tražite odobrenja. A prije ste radili na svoju ruku. Postavljali ste gdje ste htjeli i koliko ste htjeli. A sad molite da postavite srce na nekoliko dana. Što ga jednostavno ne postavite bez pitanja kao i prije. Sve ste radili radi provociranja i radi.licne promocije Perduva.

ODGOVORITE
Name

Re

19.01.2021 08:26

Bote, odmori malo!

Name

RE Jdjd

19.01.2021 08:29

sa gospodinom gospodski sa sa ciganom (Igor,Dodik,Lukač) ciganski. Svaka čast za gradonačelnika, da si nam žvi i drav.

Name

Drug Pajkovic

19.01.2021 08:36

Pa eto izvoli ti pa se tako malo promovisi. Izadji malo pred pendrek recimo.

Name

Jado jadi

19.01.2021 08:48

Skim da razgovaraju prije?Koga da pitaju?Pa nisu im dali ni da udju unutra kamo li da se dogovaraju sa nekim.Pa u crkvu im zabranili zakljucali a ne ovdje

Name

Za jd

19.01.2021 08:53

Nema provokacije u zelji da se saznaju krvoloci i ubice, da se pokojnik i ozaloscene duse smire, to je tako normalno. Pravda i otkrivanje ubica i narucilaca je zadatak institucija, valjda dio profesionalizma??? Treba da se postavi spomenik, koji ce zauvijek podsjecati na zlokobno ubistvo, na zataskavanje svega, na likvidaciju djecaka koji je tek zakiracio u zivot, koji je ubijen u miru, u svojoj zemlji,...sjecanje u spomen na Vjecnost dobrote, poraz ZLA.

Name

Za jadnog

19.01.2021 08:56

Tražili su ljudi i od bivšeg ali ih je ignorirao pa su morali sami. A sadašnji je ljudina pa poštuje zakon.

Name

Prijedorčanin

19.01.2021 11:33

Eto sad možete da demonstrirate svoju volju koliko želite. Žao mi je mladog života koji se tako ugasio ali mnogi to koriste za političku promociju, instruirani od onih koji RS misle sve najgore.

Name

xx

19.01.2021 12:31

A Vama slični su gledali da svaki trag i podsjećanje na svirepo ubijeno dijete zatru i zataškaju.

Name

Re re

19.01.2021 17:33

Pridruzi mu se i ti.

Name

Dijagnoza

19.01.2021 08:27

Tako se možete boriti za pravdu dok je Dodik živ. Vlast puška i žena se bez krvi ne daju. Jedina mirna tranzicija vlasti se desila u Rusiji kada je Jelcin predao vlast Putinu.

ODGOVORITE
Name

Rale bn

19.01.2021 08:51

Boga ima, svaka čast Draško imaš i moj glas, Davora da primiš, da bude počasni građanin BL, spomenik Davidu će biti tu nema diskusije,

ODGOVORITE
Name

niko nikanovic

19.01.2021 09:42

Naravno, sve ce biti razmotreno. Nikakvih problema nece biti. Situacija bi se mogla rijesiti kroz uposljavanje gosp. Perduva kao savjetnika gradonacelnika i odgovornog za okupljanja. Morace raditi sa MUP-om, nece mu biti tesko jer ce za to biti placen a i ulaz u politiku mu je siguran. E moj Davide, E moj narode, isto ti je to.

ODGOVORITE
Name

Kole

19.01.2021 10:48

Oni su ga i doveli na vlast.Doduse isao je sa njima i na proteste.

ODGOVORITE
Name

RE Niko Niksnovic

19.01.2021 11:31

A ovi tvoji zbog politike NEĆE DA RJEŠE TAJ SLUČAJ! NEK SE KANDIDUJE ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SAMO DA SE SAZNA KO JE UBIO DIJETE!

ODGOVORITE
Name

Правда!

19.01.2021 12:35

Идемо до краја!

ODGOVORITE