СМ неће усвојити нешто супротно интересима Српске

Истиче да није за очекивати да Савјет министара БиХ прихвати иницијативу супротну интересима Републике Српске.

Република Српска 16.01.2021 | 07:56
СМ неће усвојити нешто супротно интересима Српске

Коментаришући иницијативу Дениса Звиздића,усвојену у Представничком дому Парламента БиХ која има за циљ усвајање Приједлога закона о начину коришћења и располагања неперспективном непокретном војном имовином, прдсједник ДНС и посланик те странке у том дому Ненад Нешић каже да до њега није стигло мишљење Владе Републике Српске по овом питању.

– Поставља се питање ажурности Владе РС, да се ипак сав потребни материјал достави свим представницима Републике Српске у Представничком дому – каже Нешић.

Истиче да није за очекивати да Савјет министара БиХ прихвати иницијативу супротну интересима Републике Српске.

– Иницијатива је упућена Савјету министара, а Савјет министара води Зоран Тегелтија. Па неће они на Савјету министара предложити закон који је супротан интересима Републике Српске. На крају крајева, тај закон опет мора доћи на Парламентарну скупштину БиХ и ми га можемо блокирати уколико није одговарајући за нас – каже Нешић.

Наводи да је рјешавање питања војне имовине један од услова за укидање ОХР у БиХ.

– Одговорност за тај политички договор је на онима на власти. Постоје чувени „пет плус два“ услови за затварање ОХР, а неки од циљева које органи БиХ требају испунити прије затварања ОХР су – прихватљиво и одрживо рјешење питања расподјеле имовине између државе и других нивоа власти, те прихватљиво и одрживо рјешење за војну имовину. Као што је познато, сви желимо да се ОХР затвори у БиХ. Ако хоћемо да оде ОХР, ово питање се мора ријешити. Наравно, оно се не може ријешити без пристанка Републике Српске – истиче Нешић.

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Браво!

16.01.2021 07:29

Цим одклонимо све проблеме поцињемо са развојем РС-а - одприлике овако сам схватио Несицеву изјаву. Коректно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ браво

16.01.2021 09:24

Хоћеш рећи, када се Република Српска осамостали

Name

Борац

16.01.2021 10:24

Наси интереси су Пељесаски мост,воцнаци,базени,виле,викендице,хеликоптери....

Name

Перспектива

16.01.2021 08:24

"Боље бити млад и сретан него рузан и стар", казе једна стара пословица..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Урош

16.01.2021 08:53

Лабро и колекционар Додик и Тегелтија ће нас све продати да спасе своју покрадену имовину.Свијет их и условљава са том чињеницом.Хоћеш да ти узмемо све или потпиши 100% је тако.Колекционар да себе скине са црне листе ће нас све продати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шојић младји

16.01.2021 08:55

Ништа, интереси РС су да ти објекти заувијек остану неријешено питање и да у наредним деценијама зјапе празни и да се сами поруше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

16.01.2021 08:59

Казе није достављено мисљење Владе РС!? Па сто си у Парламентарној скупстини, него да мислис својом главом? До јуце били у позицији, а сада се залазу за промене, јер логицно нису на власти. Куку јада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.01.2021 17:52

Па промјене код нас су када поново дођеш на власт.Јел неко стварно мисли да се на овим просторима могу десити квалитетне промјене?