SM neće usvojiti nešto suprotno interesima Srpske

Ističe da nije za očekivati da Savjet ministara BiH prihvati inicijativu suprotnu interesima Republike Srpske.

Republika Srpska 16.01.2021 | 07:56
SM neće usvojiti nešto suprotno interesima Srpske

Komentarišući inicijativu Denisa Zvizdića,usvojenu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koja ima za cilj usvajanje Prijedloga zakona o načinu korišćenja i raspolaganja neperspektivnom nepokretnom vojnom imovinom, prdsjednik DNS i poslanik te stranke u tom domu Nenad Nešić kaže da do njega nije stiglo mišljenje Vlade Republike Srpske po ovom pitanju.

– Postavlja se pitanje ažurnosti Vlade RS, da se ipak sav potrebni materijal dostavi svim predstavnicima Republike Srpske u Predstavničkom domu – kaže Nešić.

Ističe da nije za očekivati da Savjet ministara BiH prihvati inicijativu suprotnu interesima Republike Srpske.

– Inicijativa je upućena Savjetu ministara, a Savjet ministara vodi Zoran Tegeltija. Pa neće oni na Savjetu ministara predložiti zakon koji je suprotan interesima Republike Srpske. Na kraju krajeva, taj zakon opet mora doći na Parlamentarnu skupštinu BiH i mi ga možemo blokirati ukoliko nije odgovarajući za nas – kaže Nešić.

Navodi da je rješavanje pitanja vojne imovine jedan od uslova za ukidanje OHR u BiH.

– Odgovornost za taj politički dogovor je na onima na vlasti. Postoje čuveni „pet plus dva“ uslovi za zatvaranje OHR, a neki od ciljeva koje organi BiH trebaju ispuniti prije zatvaranja OHR su – prihvatljivo i održivo rješenje pitanja raspodjele imovine između države i drugih nivoa vlasti, te prihvatljivo i održivo rješenje za vojnu imovinu. Kao što je poznato, svi želimo da se OHR zatvori u BiH. Ako hoćemo da ode OHR, ovo pitanje se mora riješiti. Naravno, ono se ne može riješiti bez pristanka Republike Srpske – ističe Nešić.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Bravo!

16.01.2021 07:29

Cim odklonimo sve probleme pocinjemo sa razvojem RS-a - odprilike ovako sam shvatio Nesicevu izjavu. Korektno?

ODGOVORITE
Name

RE bravo

16.01.2021 09:24

Hoćeš reći, kada se Republika Srpska osamostali

Name

Borac

16.01.2021 10:24

Nasi interesi su Peljesaski most,vocnaci,bazeni,vile,vikendice,helikopteri....

Name

Perspektiva

16.01.2021 08:24

"Bolje biti mlad i sretan nego ruzan i star", kaze jedna stara poslovica..

ODGOVORITE
Name

Uroš

16.01.2021 08:53

Labro i kolekcionar Dodik i Tegeltija će nas sve prodati da spase svoju pokradenu imovinu.Svijet ih i uslovljava sa tom činjenicom.Hoćeš da ti uzmemo sve ili potpiši 100% je tako.Kolekcionar da sebe skine sa crne liste će nas sve prodati.

ODGOVORITE
Name

Šojić mladji

16.01.2021 08:55

Ništa, interesi RS su da ti objekti zauvijek ostanu neriješeno pitanje i da u narednim decenijama zjape prazni i da se sami poruše.

ODGOVORITE
Name

Ime

16.01.2021 08:59

Kaze nije dostavljeno misljenje Vlade RS!? Pa sto si u Parlamentarnoj skupstini, nego da mislis svojom glavom? Do juce bili u poziciji, a sada se zalazu za promene, jer logicno nisu na vlasti. Kuku jada!

ODGOVORITE
Name

re

16.01.2021 17:52

Pa promjene kod nas su kada ponovo dođeš na vlast.Jel neko stvarno misli da se na ovim prostorima mogu desiti kvalitetne promjene?