Породица убијеног Пантића: Борба се наставља!

Породица убијеног младића Александра Пантића и данас је на градском тргу у Бијељини поновила да ће се и даље борити да убице њиховог брата и сина буду кажњени, а правда коначно задовољена.

Република Српска 15.01.2021 | 19:38
Породица убијеног Пантића: Борба се наставља!

Након што је породици убијеног Александра Пантића одобрен увид у документацију у писарници Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, одлучили су да се званично обрате тужилаштву и полицијској управи јер се у њој не налази ниједан доказ да је вршена истрага против свих осумњичених већ само против неких осимњичених, а налази се наредба да је наређена истрага протви свих, каже сестра убијеног Александра, Данијела Пантић.

“Обратили смо се и једној и другој институцији да видимо да ли је вршена истрага или није вршена истрага. Ако је вршена истрага гдје су докази, ако није вршена истрага на основу чега није вршена истрага. Очекујемо њихов одгвор у наредним данима”, каже Данијела.

Осим тога у предмету је пронађено много докуменатције која ни на који начин није повезана са њиховим предметом па су затражили одговор и на то питање. А од Основоног суда у Бијељини последњу информацију су добили у вријеме ванредном стања.

“Последња информација коју имамо од Основног суда је та да је суђење осталим навијачима обустављено привремено због пандемије. Ту информацију смо добили кад је уведено ванредно стање. Ми након тога немамо никакву информацију о суђењу осталим навијачима Црвене звезде. Обратили смо се суду и очекујемо да нам одговоре да ли ће и кад бити настављено суђење осталим навијачима за кривично дјело учествовање у тучи са смртним исходом”, каже Данијела.

Предмет у вези убиства Александра Пантића тренутно се налази у Врховном суду гдје је у току жалбени поступак. За то вријеме породица поручује да од борбе неће никада одустати.

Александар Пантић убијен је 15. септембра 2018. године, на паркингу испред хотела “Свети Стефан” у Дворовима код Бијељине, у тучи навијача Партизана и Црвене Звезде. За убиство су били оптужени Марко Зарић И Петар Бујиновић, али им је Окружни суд у Бијељини изрекао ослобађајућу пресуду.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гласајте и дакје за мене

15.01.2021 20:00

То је бесправна дрзава.Једино ако си близак СНСД и Бурлетовој мафији мозес се надати да цес истјерати правду.Овако могу они ту до судњег дана док су ове битанге на власти.

ОДГОВОРИТЕ