Porodica ubijenog Pantića: Borba se nastavlja!

Porodica ubijenog mladića Aleksandra Pantića i danas je na gradskom trgu u Bijeljini ponovila da će se i dalje boriti da ubice njihovog brata i sina budu kažnjeni, a pravda konačno zadovoljena.

Republika Srpska 15.01.2021 | 19:38
Porodica ubijenog Pantića: Borba se nastavlja!

Nakon što je porodici ubijenog Aleksandra Pantića odobren uvid u dokumentaciju u pisarnici Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, odlučili su da se zvanično obrate tužilaštvu i policijskoj upravi jer se u njoj ne nalazi nijedan dokaz da je vršena istraga protiv svih osumnjičenih već samo protiv nekih osimnjičenih, a nalazi se naredba da je naređena istraga protvi svih, kaže sestra ubijenog Aleksandra, Danijela Pantić.

“Obratili smo se i jednoj i drugoj instituciji da vidimo da li je vršena istraga ili nije vršena istraga. Ako je vršena istraga gdje su dokazi, ako nije vršena istraga na osnovu čega nije vršena istraga. Očekujemo njihov odgvor u narednim danima”, kaže Danijela.

Osim toga u predmetu je pronađeno mnogo dokumenatcije koja ni na koji način nije povezana sa njihovim predmetom pa su zatražili odgovor i na to pitanje. A od Osnovonog suda u Bijeljini poslednju informaciju su dobili u vrijeme vanrednom stanja.

“Poslednja informacija koju imamo od Osnovnog suda je ta da je suđenje ostalim navijačima obustavljeno privremeno zbog pandemije. Tu informaciju smo dobili kad je uvedeno vanredno stanje. Mi nakon toga nemamo nikakvu informaciju o suđenju ostalim navijačima Crvene zvezde. Obratili smo se sudu i očekujemo da nam odgovore da li će i kad biti nastavljeno suđenje ostalim navijačima za krivično djelo učestvovanje u tuči sa smrtnim ishodom”, kaže Danijela.

Predmet u vezi ubistva Aleksandra Pantića trenutno se nalazi u Vrhovnom sudu gdje je u toku žalbeni postupak. Za to vrijeme porodica poručuje da od borbe neće nikada odustati.

Aleksandar Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine, na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Crvene Zvezde. Za ubistvo su bili optuženi Marko Zarić I Petar Bujinović, ali im je Okružni sud u Bijeljini izrekao oslobađajuću presudu.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Glasajte i dakje za mene

15.01.2021 20:00

To je bespravna drzava.Jedino ako si blizak SNSD i Burletovoj mafiji mozes se nadati da ces istjerati pravdu.Ovako mogu oni tu do sudnjeg dana dok su ove bitange na vlasti.

ODGOVORITE