Због подстицања насиља и YоуТубе блокирао Трампа

Веб-платформа Јутјуб компаније “Алпхабет Инк” саопштила је да је суспендовала канал америчког председника Доналда Трампа пошто је прекршио правило за кориснике којом је забрањено подстицање насиља, након прошлонедјељног напада на амерички Капитол од стране његових присталица.

Свијет 13.01.2021 | 07:50
Због подстицања насиља и YоуТубе блокирао Трампа

Трампов канал на овој платформи је сада онемогућен да отпрема нове видео записе или стримове уживо најмање седам дана, што може бити продужено, наводи се у саопштењу Јутјуба, преноси Ројтерс.

Интернет платформе и компаније за друштвене медије дистанцирају се и предузимају мјере против оних који су подстицали или учествовали у прошлонедјељном насиљу у Вашингтону.

Након инцидента, Твитер и Фејсбук блокирали су Трампове налоге и елиминисали цјелокупан садржај који подржава прошлоњедељни напад, док је “Амазон Инк” суспендовао “Парлер”, друштвену мрежу коју сада користе многе Трампове присталице.

Трампове присталице упале су у сриједу на амерички Капитол, покушавајући да зауставе потврду Конгреса изборне побједе изабраног предсједника Џоа Бајдена.

Трамп, који је оспорио валидност Бајденове побједе без изношења доказа, у почетку је похвалио своје присталице, али је касније осудио насиље.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Све је јасно

13.01.2021 08:18

Америчка демократија и слобода говора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.01.2021 12:45

Нису блокирали док су подстицали нереде у другим земљама. Откуд њима право да цензуришу говор једног предсједника? Ово је примјера како су се рушили системи и људи. Поменуте мреже би требало мијењати и дуплати због овог.

Name

дрекавац

13.01.2021 09:27

Толико о демократији, људским правима и осталим благодетима западног свијета , гомила лицемјера

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

13.01.2021 10:12

А када ЦЦН подстиче насиље, њих нико не блокира.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тадивоје

13.01.2021 17:58

Ју туб је у рукама Сатаниста глобалиста а Трамп је цовјек који зели јаку Америку и који не поциње ратове и убиства у другим земљама као Сатанисти Обама,Цлинтони и Наравно Бајден.

ОДГОВОРИТЕ