Zbog podsticanja nasilja i YouTube blokirao Trampa

Veb-platforma Jutjub kompanije “Alphabet Ink” saopštila je da je suspendovala kanal američkog predsednika Donalda Trampa pošto je prekršio pravilo za korisnike kojom je zabranjeno podsticanje nasilja, nakon prošlonedjeljnog napada na američki Kapitol od strane njegovih pristalica.

Svijet 13.01.2021 | 07:50
Zbog podsticanja nasilja i YouTube blokirao Trampa

Trampov kanal na ovoj platformi je sada onemogućen da otprema nove video zapise ili strimove uživo najmanje sedam dana, što može biti produženo, navodi se u saopštenju Jutjuba, prenosi Rojters.

Internet platforme i kompanije za društvene medije distanciraju se i preduzimaju mjere protiv onih koji su podsticali ili učestvovali u prošlonedjeljnom nasilju u Vašingtonu.

Nakon incidenta, Tviter i Fejsbuk blokirali su Trampove naloge i eliminisali cjelokupan sadržaj koji podržava prošlonjedeljni napad, dok je “Amazon Ink” suspendovao “Parler”, društvenu mrežu koju sada koriste mnoge Trampove pristalice.

Trampove pristalice upale su u srijedu na američki Kapitol, pokušavajući da zaustave potvrdu Kongresa izborne pobjede izabranog predsjednika Džoa Bajdena.

Tramp, koji je osporio validnost Bajdenove pobjede bez iznošenja dokaza, u početku je pohvalio svoje pristalice, ali je kasnije osudio nasilje.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sve je jasno

13.01.2021 08:18

Američka demokratija i sloboda govora!

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2021 12:45

Nisu blokirali dok su podsticali nerede u drugim zemljama. Otkud njima pravo da cenzurišu govor jednog predsjednika? Ovo je primjera kako su se rušili sistemi i ljudi. Pomenute mreže bi trebalo mijenjati i duplati zbog ovog.

Name

drekavac

13.01.2021 09:27

Toliko o demokratiji, ljudskim pravima i ostalim blagodetima zapadnog svijeta , gomila licemjera

ODGOVORITE
Name

He He

13.01.2021 10:12

A kada CCN podstiče nasilje, njih niko ne blokira.

ODGOVORITE
Name

Tadivoje

13.01.2021 17:58

Ju tub je u rukama Satanista globalista a Tramp je covjek koji zeli jaku Ameriku i koji ne pocinje ratove i ubistva u drugim zemljama kao Satanisti Obama,Clintoni i Naravno Bajden.

ODGOVORITE