Биткоин скочио данас на нови рекордан ниво

Вриједност биткоина је скочила данас на нов рекордан ниво свих времена.

Свијет 07.01.2021 | 21:44
Биткоин скочио данас на нови рекордан ниво

Биткоин је порастао за 8,5 процената на 40.000 америчких долара, јавио је портал ЦоинДеск, пренео је ТАСС.

Цијена криптовалуте је достигла свој историјски максимум по други пут данас.

Нови рекорд долази само неколико дана након што је ова дигитална валута пала за више од 10 одсто, на 29.316 долара.

Прошле године, цијена биткоина се готово учестворостручила, достижући ниво изнад 29.000 долара.

Биткоин је криптовалута, у облику електронског новца. То је децентрализована дигитална валута без централне банке или једног администратора која може бити послата од корисника до корисника на П2П биткоин мрежи без потребе за посредницима. Реч је о дигиталној и глобалној валути.

Створила ју је 2009. особа или група људи под псеудонимом Сатоши Накамото. Биткојн се добија као награда за обављање процеса који се назива рударење.

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

родјо

07.01.2021 21:07

Кад је тако,реално би било да падне50% цијена злата.Ја бих куповао злато а не биткоине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

08.01.2021 01:40

Злато је прецијењено.

Name

Аууу

07.01.2021 22:59

Руња хафизових!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Теслар 2021

08.01.2021 11:44

Да, нажалост и данас су људи глупи и на нивоу вјере, наде и љубави према томе. Једни се надају да ће им и глупост и неваљало скратити муке, па муче и себе и друге, заблудама. Други вјерују у глупост па због глупости, аљкавости и незнања цијели живот живе доста горе од свиња и због тога и умру и шире и апатију или презир према себи и другима од себе или других. Трећи се глупостими користе у пословне сврхе, па пропадају. Често не могу баратати нивоима ни животом, праве мук и себи ниједан циљ ни жељу и потребу не могу остварити, па одустају од тога, одустају од других одустају од себе. Ма нису они томе криви него талас који се манифестовао америчким незнањем у живот. Тим дијелом миленијског таласа веће периоде, па сада америка има депресију и вуче све у резонанцију, ипак како год ако има свијести, онда је то локална појава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МартеМКСлавомирДМ

08.01.2021 11:51

Па тутумраци једни, навац је само код којим се размјењују ресурси, биткоин је промашен, на тематском нивоу као и саме криптовалуте, него књиговтство и наука као једноставан корисничи програм и апликација која може посужити човеку као вриједност, е то је ствар. Новац је и поједноставио ствари у своје вријеме, али рачунари су да растерете иксана од јако комплексних ствари у пословању, животу и раду. Наравно оне који немају реакције антитијела према томе и да комплексне ствари човијеку буду као отићи нацијепати дрва и огријати се. (Има неко коме је и то тешко, али нико није обавезан себи да насјече дрва и огрије се, то како ко хоће тако и ужива, често разуман човјек види како је то код неког лијепо, па реализује и код себе). Мир и огањ. МАРТ-МК Хвала Козарској Дубици, хвала много.

ОДГОВОРИТЕ