Bitkoin skočio danas na novi rekordan nivo

Vrijednost bitkoina je skočila danas na nov rekordan nivo svih vremena.

Svijet 07.01.2021 | 21:44
Bitkoin skočio danas na novi rekordan nivo

Bitkoin je porastao za 8,5 procenata na 40.000 američkih dolara, javio je portal CoinDesk, preneo je TASS.

Cijena kriptovalute je dostigla svoj istorijski maksimum po drugi put danas.

Novi rekord dolazi samo nekoliko dana nakon što je ova digitalna valuta pala za više od 10 odsto, na 29.316 dolara.

Prošle godine, cijena bitkoina se gotovo učestvorostručila, dostižući nivo iznad 29.000 dolara.

Bitkoin je kriptovaluta, u obliku elektronskog novca. To je decentralizovana digitalna valuta bez centralne banke ili jednog administratora koja može biti poslata od korisnika do korisnika na P2P bitkoin mreži bez potrebe za posrednicima. Reč je o digitalnoj i globalnoj valuti.

Stvorila ju je 2009. osoba ili grupa ljudi pod pseudonimom Satoši Nakamoto. Bitkojn se dobija kao nagrada za obavljanje procesa koji se naziva rudarenje.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

rodjo

07.01.2021 21:07

Kad je tako,realno bi bilo da padne50% cijena zlata.Ja bih kupovao zlato a ne bitkoine.

ODGOVORITE
Name

Direkt

08.01.2021 01:40

Zlato je precijenjeno.

Name

Auuu

07.01.2021 22:59

Runja hafizovih!

ODGOVORITE
Name

Теслар 2021

08.01.2021 11:44

Да, нажалост и данас су људи глупи и на нивоу вјере, наде и љубави према томе. Једни се надају да ће им и глупост и неваљало скратити муке, па муче и себе и друге, заблудама. Други вјерују у глупост па због глупости, аљкавости и незнања цијели живот живе доста горе од свиња и због тога и умру и шире и апатију или презир према себи и другима од себе или других. Трећи се глупостими користе у пословне сврхе, па пропадају. Често не могу баратати нивоима ни животом, праве мук и себи ниједан циљ ни жељу и потребу не могу остварити, па одустају од тога, одустају од других одустају од себе. Ма нису они томе криви него талас који се манифестовао америчким незнањем у живот. Тим дијелом миленијског таласа веће периоде, па сада америка има депресију и вуче све у резонанцију, ипак како год ако има свијести, онда је то локална појава.

ODGOVORITE
Name

МартеМКСлавомирДМ

08.01.2021 11:51

Па тутумраци једни, навац је само код којим се размјењују ресурси, биткоин је промашен, на тематском нивоу као и саме криптовалуте, него књиговтство и наука као једноставан корисничи програм и апликација која може посужити човеку као вриједност, е то је ствар. Новац је и поједноставио ствари у своје вријеме, али рачунари су да растерете иксана од јако комплексних ствари у пословању, животу и раду. Наравно оне који немају реакције антитијела према томе и да комплексне ствари човијеку буду као отићи нацијепати дрва и огријати се. (Има неко коме је и то тешко, али нико није обавезан себи да насјече дрва и огрије се, то како ко хоће тако и ужива, често разуман човјек види како је то код неког лијепо, па реализује и код себе). Мир и огањ. МАРТ-МК Хвала Козарској Дубици, хвала много.

ODGOVORITE