Власт свесрдно награђује суткињу Уставног суда РС

Због суткиње Снежане Савић је Одјељење за просторно уређење града Бањалука измијенило Регулациони план, како би могла да изгради вилу у насељу Борик, у близини строгог центра града. Све око тог у бесцјење купљеног земљишта, на којем је изграђена вила, је спорно

Република Српска 06.01.2021 | 13:38
Власт свесрдно награђује суткињу Уставног суда РС

У Босни и Херцеговини постоји један број судија и тужилаца на веома високим позицијама, које су политичари поодавно увукли у своје клијентелистичке мреже, награђујући на разне начине њихову лојалност. Једна од њих је Снежана Савић, судија Уставног суда Републике Српске од 2012. године.

Она је и професор је на Правном факултету у Бањалуци. Прије именовања за судију Уставног суда РС Савићева је, од 2009. до 2012. године, била савјетница тадашњег предсједника Народне скупштине Републике Српске Игора Радојичића (СНСД).

Улога савјетнице, за Савићеву је била идеална прилика да у Народну скупштину запосли и свог сина Матеја, тек свршеног студента Правног факултета у Бањалуци. Матеј Савић се први пут појавио у Народној скупштини РС као службеник 2010. године.

Посао је добио без конкурса. Ненавикнут на било какав рад, стално је каснио на посао, остали радници су гунђали због тога, па га је Радојичић дискретно упозорио да поштује правила.

Млађани Савић је наставио по старом, свјестан да има заштиту. Онда је мама именована за судију Уставног суда РС, а син је одлучио да се „испари“ из Народне скупштине и да се посвети академској каријери. Врло брзо је магистрирао, а онда и докторирао.

Данас је ванредни професор на ФПН Бањалука, а предаје и на Катедри за међународно право на Правном факултету у Бањалуци. Према добро обавијештеним изворима, академску каријеру Матеја Савића добрано су погурали његова мајка Снежана, професор на Правном факултету, као и њен колега Миле Дмичић.

Мада је Дмичић свим снагама „гурао“ академиски успон Матеја Савића, млађани Савић му се „захвалио“ тако што је, чим се указала прилика, заузео његову позицију савјетника предсједника Народне скупштине РС. Након општих избора 2018. године дошло до подјеле Демократског народног савеза на матични ДНС и ДЕМОС, чији је предсједник постао Недељко Чубриловић, Мичић је остао без савјетничке позиције, јер је остао лојалан ДНС-у.

Савић се приклонио ДЕМОС-у, чији је лидер Недељко Чубриловић постао предсједник Народне скупштин. Савић је замијенио Дмичића на савјетничкој позицији, настављајући породичну традицију и, притом, остварујући одличне приходе. 

Вратимо се мајци Снежани, суткињи Уставног суда РС. У вријеме првог премијерског мандата Милорада Додика, Влада РС је 30. августа 2000. године донијела одлуку да Савићевој (Одлука бр.02/1-020- 851/00 и Рјешење о додјели стана на кориштење бр.02/1- 020-852/00 од 30.08.2000.г) додијели на трајно кориштење троипособан стан.

По уговору број 3011/00, у току новембра и децембра 2000. године из буџета Републике Српске за стан Савићеве исплаћен је укупан износ од 200.845,50 КМ фирми ОДГП „Крајина" Бањалука.

Савићевој је био мало троипособан стан, па је одлучила да изгради и велелепну кућу. Због ње је Одјељење за просторно уређење града Бањалука измијенило Регулациони план, како би могла да изгради вилу у насељу Борик, у близини строгог центра града. Све око земљишта, на којем је изграђена вила је  спорно.

Снежана Савић је тврдила да на том мјесту посједује парцелу од 180 м2, а од Града је откупила додатних 340 м2. Међутим, спорно је и да ли је уопште наведених 180 м2 припадало Савићевој, иако је одлучено да свих 520 м2 улази у састав њене грађевинске парцеле.

У чему је проблем?! Савићева је тврдила да је 180 м2 њено власништво само на основу авиоснимака, што није основ за стицање власништва. Тих 180 м2 је у у земљишној књизи (грунтовници) било на Граду Бањалука, а што је једино доказ власништва.

Практично, то значи да је Град незаконито поклонио Савићевој 180 квадрата землишта. Ту се не завршава сага о парцели на којој је вила Савићевих.

Град јој додјељује још 340 м2 по багателној цијени. Савићева је квадрат земљишта платила 9 (девет) конвертибилних марака, тако да је за 340 м2, изузетно атрактивне парцеле, платила свега 3.060 КМ.

Вриједност те парцеле тада је, према процјенама стручњака које је Журнал консултовао, износила најмање 200.000 КМ. Ако се томе дода чињеница да је Савићевој  дато, потпуно бесплатно, још 180 м2, чија је стварна цијена тада била око 110.000 КМ, то практично значи да је Савићева земљиште вриједно 310.000 КМ платила свега 3.060 КМ и тако оштетила градски буџет за око 307.000 КМ.

Уз то, ако се зна да је због ње примијењен Регулацони план под диригентском палицом Слободана Гаврановића, тадашњег предсједника Скупштине Града Бањалука, онда је јасно да њена лојалност властима није била нимало јефтина. Дапаче, добро је наплаћена.

Проблем промјене Регулационог плана тек је врх  незаконитости, које су почињене у вези са додјелом земљишта Савићевој. Поменутих 340 квадратних метара земљишта већ је било у саставу грађевинске парцеле сусједне стамбене зграде, у моменту издавања грађевинске дозволе за ту зграду.

То значи да се такво земљиште третира „приведеним намјени“ и да се на њему више не може ништа градити. Будући да се може додјељивати само неизграђено градско грађевинско земљиште, спонзори Савићеве, са Гаврановићем на челу, „поцијепали“ су грађевинску парцелу сусједне стамбене зграде у чијем саставу је било тих, њима пријеко потребних, 340 м2.

На тај начин је формирана нова парцела, са поменутих 180 квадратних метара (укупно 520 м2). Да би све покрили и створили привид законитости, Гаврановић и његови сарадници ангажују Љиљану Дмитрић, архитекту у Урбанистичком заводу РС, која је на листи вјештака урбанистичко-грађевинске струке.

Дмитрићева, наравно, вјештачи да је земљиште неизграђено, мада јој је била обавеза да испита од које је парцеле оно „цијепано“. Она, међутим, није испитала ништа нити је спровела вјештачење, што јој је била обавеза, јер би, да је то учинила, увидјела да је поменутих 340 метара квадратних дио јединствене парцеле на којој је изграђена зграда са уредном грађевинском дозволом.

Налаз Дмитрићеве је лажан и ту је квака, па је лако доказиво да је Савићева до земљишта, на коме је саградила кућу, дошла потпуно незаконито. Да цијела ствар буде још "сочнија", Урбанистички завод је на приједлог Града радио измјену Регулационог плана, како би се Савићевој омогућила изградња виле.

Сва ова „гимнастика“ је општепозната у Бањалуци, али нико никада није покренуо никакав спор како би се, ако ништа друго, Граду платила пуна цијена земљишта на којој је изграђена вила, а која износи око 310.000 КМ. Уз то, особа која је на незаконит начин, по багатељној цијени,  дошла до земљишта на којој је изградила кућу, никако не би требало да буде судија Уставног суда РС.

 

Кућа Савићеве је огромна, па се у њој нашло мјеста и за изградњу великог пословног простора, у којем је смјештена фирма „Цомесграфика“ д. о. о. , чији је власник њен муж Зденко Савић. Журнал је раније у тексту „УНОСНИ ПОСЛОВИ ПОРОДИЦЕ САВИЋ: Катедре, тендери и савјетничке функције“, објављеном 4. августа 2020. године детаљно појаснио све о бројним тендерима које је ова приватна фирма добила од јавних предузећа и установа.

(зурнал.инфо)

Коментари / 51

Оставите коментар
Name

кмкок

06.01.2021 12:52

Е да је она једина....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

06.01.2021 14:17

Тако су Дарко Митриц и Младен Петровиц директор дирекције за изврадњу, промјенили читаву зону града, да би направили зграду цовјеку у двористу, и да ми узели по два стана, по 250 квадрата. Васини и Ацини морални пулени

Name

д

06.01.2021 14:35

То је морална величина овог друштва, непоткупљива, син способан, куча и стан, браво жено, отиђи мало до јавне кухиње да видиш свој народ, борци. Мислим да за тебе си само ти и твоји битни. Твоји широк појам.

Name

игор

06.01.2021 14:41

Кланови Савици, Рајцевици, Раковици , Симовици , Дмицици , Поповици , Бабици потицу директно из институције која би требала да производи кадрове који би требали да онемогуце јаваслук у правосудју - ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА У БАЊАЛУЦИ . Њих политицке опције не интересују, они су заузели правосудне институције и ту су задњих 25 година . Зато ту никад неце бити боље јер врана врани око не вади . Далеко им лијепа куца свима .

Name

Игор 2

07.01.2021 05:27

Мене је фино насавјетовала

Name

Миле

06.01.2021 12:55

Уставни Суд је једина одбрана од Босњака и те људе треба дебело наградити јер се боре за Србску...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милокрад

06.01.2021 14:14

Дебело су они наградјени сједе и затаскавају слуцајеве и сами доприносе криминалу и корупцији..а то да се они боре за неку заститу некога о томе ти млатис ко отворен прозор..

Name

КОРЈЕНИ

06.01.2021 14:25

ОЦИТО ДА СУ ПРЕДУБОКИ ЗАТО СЕ ОНИ ТАКО БАХАТО ПОНАСАЈУ. КИМИНАЛНА КЛИКА СЕ ТОЛИКО ПОВЕЗАЛА И ПОМОЦУ УЦЈЕНА ПОДКУПЉИВАЊАИ ПАПАКА И КОЈЕКАКВИМ ПРОПАЛИЦА ЗАРОБИСЕ ЦИТАВ СРПСКИ НАРОД СВЕ ПОД ПЛАСТОМ СРПСТВА ОСРАМОТИСЕ И ОПЉАЦКАСЕ. ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ ДОКЛЕ МИСЛЕ ВУЦИЦ И ЗВАНИЦНИ БЕОГРАД ПОДРЗАВАТИ ОВУ КРИМИНАЛУ ГРУПУ ЈЕР ПРЕЛЕКО СУ ЗУАЛУТАЛИ У ВОДЕ ПЉАЦКИ УБИСТАВА И БАХАТОСТИ ЈЕР СВЕ ИМА НЕКЕ ГРАНИЦЕ И НАРОДУ ЈЕ ДОСЛО ДОГРЛА.

Name

Миле

06.01.2021 14:32

Како стојимо у борби са иконама ових дана?

Name

д

06.01.2021 14:36

Лажеш, немој рећи да то кошта.

Name

РЕ МИЛЕ

06.01.2021 16:33

Ако је иронија онда је ОК, али ако тако мислис онда си и ти један од највецих непријатеља РС и народа у њој. Они нас "бране" од Босњака. Нису нас опљацкали босњаци, вец "велике патриоте и велике србенде"док нас пљацкају прицају нам о угрозености од оних других. Јел могуце да људи на одговорним функцијама раде оваква злодјела, криминал и пљацку. Мој закљуцак да су сви они теске психопате и сизофреницари, ментално девијантне особе да су опасност за народ и дрзаву јел имају скроз погресну перцепцију о зивоту, друству, дрзави, управљању, одлуцивању итд. На крају ста реци, А ОНА ЈЕ СУДИЈА.!!!

Name

?

06.01.2021 16:54

Коњу, боре се за себе

Name

Иди у Книн

06.01.2021 23:47

...Приштину, Подгорици, Скопље па тако причај. Једино коме смијемо да говоримо свашта су управо Бошњаци и НИКОМЕ другом не смијемо и нећемо. Говнару! Кукавице! Хајде, иди тамо па причај ако смијеш. Хрватима би гузицу лизао, Албанци би те живог рашчупали! Почињем да схватам Бошњаке зашто желе да укину РС. И мени је одвратна са људима попут тебе а није вас мало!

Name

Ре

07.01.2021 06:52

Ко те је напао шизофренику?

Name

Обичан Клошар

06.01.2021 13:00

Да будем искрен, на први поглед сам помислио да је у питању кућа од неке "Певаљке", "турбо фолк" музике. Ко би рекао, школована госпођа. Вјероватно није ништа радила по питању образовања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

06.01.2021 16:16

Сколована јесте али јој празилук вири из дупета.

Name

Вања

06.01.2021 13:03

Ја, Милокрад Додикона у име Српства и оцувања Републике Српске наградјивам своје полтроне, климоглавце и дупеувлакаце. Ако неко има несто против потегнуцу питање виталног националног интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

06.01.2021 13:03

највеци лопови су судије и адвокати,посебно јово пилиповиц,лоповцина због којег смо изгубили спор иако смо доказали да смо у праву. и тај јово је вец одлезао 5 година због приманаја мита,ста реци..нисмо то знали. А онда смо морали платити судске троскове који су застарјели! иако нам је 5 разлицитих адвоката рекло да се то не мозе наплатитити,судија окрузног суда у бл Моника Ковацевиц је наредила да морамо! пријавили све полицији али дзаба,веза је веза.. и морали смо платити,Бог им свима наплатио све!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

06.01.2021 13:27

То су све лажне судије и адвокати са покупованим дипломама Бањалучког правног факултета који је и прије рата био међународно познат због продаја диплома.

Name

Црни

06.01.2021 13:04

То је Бајина суткиња!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар Дусан

06.01.2021 13:07

Треба имати на уму да је ово приватна дрзава, њима је све бесплатно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Студент

06.01.2021 13:13

Фина и честита професорица! Која лаж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

петар

06.01.2021 13:20

ШТА ЛАЖ? СВЕ ЈЕ ИСТИНА

Name

Митар 2

06.01.2021 13:23

Ја радим и дан и ноц и крпим крај са крајем и немам ниста ни за голи зивот..Незнам откуд толико богатство овој господји зарадила није сигурно..узмимо њену мјесецну зараду и нека све то устеди и на крају онај сав висак је отет и опљавкан од народа и дрзаве..а даје радила милион година то постеним радом није стекла..

Name

Не стице се то радом

06.01.2021 14:14

Него нерадом а пљацком.

Name

ерт

06.01.2021 15:09

а син дјелује као комплексас?

Name

петар

06.01.2021 13:16

Све их треба хапсити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бекријааа

06.01.2021 13:23

Једно питање? Ста мислите, хоце ли ико отици у затвор због овога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Политика и правда

06.01.2021 13:25

Нажалост ових јако добрих новинара који су многе ствари открили и које су заиста неморалне нико неће одговарати. Наведена особа је главна на правном систему БЛ. Неће она себи судити а нико нема достојанства из тужитељства да било шта покрене. Као што нам је познато и то тужитељство није демократско него нацијонално и под строгом диктатуре ХДЗ који је у свим приликама један велики непријатељ РС али зато велики пријатељ Милорада Додика. Жали боже народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синчић

06.01.2021 13:42

А због синчића студенти напуштају факултет. Лако се може провјерити. Питајте студенте

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

06.01.2021 13:46

У РС-у све по старом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук

06.01.2021 13:49

понеси Бадњак Станивуковићу :Д Србуј

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

06.01.2021 13:57

Нема овдје спаса дзаба све само пријеки суд за све лопове да је најродјени

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

06.01.2021 14:00

Ово је за Гиниса!Правосуднаа мафијааа градјевинскаа мафија политицкотајкунска мафијаа социјслздравствена мафијаа фармацеутскаааа мафијааа тендер мафијааа ресурс мафија грунтовницеее мафијаскее пол партије мафијаскее директорска мафијаа синдикслна сколско образовсње мсфија људии па ово је Коззаа Носстраа!!!Балканскаа21 вијекаааа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова

06.01.2021 14:04

Зграда је Руглоооо Бањалукееее зградољуби бетонљудии су град демолирали са својим зградама вилама резиденцијсма стакларама узурпиралии и дрзавно и приватно страсноооооо изнад закона мафијааа царује !!а народ растјерали и модерну сиротињу нсправлли робовласницко друство!!урусилиии систем!!мафијааа разне врстее умрезени на свим нивоимаа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тртмрт

06.01.2021 14:12

Гадљиво све

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бекријааа

06.01.2021 14:37

Ја бих сваком новинару дао 10% посто имовине за ону коју открије да је досла преко корупције и мита. У нормалној земљи, Савицка би вец била у затвору а имовина заплијењена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

06.01.2021 14:42

Да је нормална и постена не би ни молга доци на ту позицију, у секту се примају искљуциво лопови и сљам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

06.01.2021 14:45

Без обзира на све, ова зена је ИНСТИТУЦИЈА!!! О њој могу да говоре лосе само они који је на познају. Нама Србима ниста није свето. Зена сколована, културна, струцна, велики радник и цовјек. Не знам за земљисте али не мјесајте то са њеном струцносцу јер, понављам, зена је ИНСТИТУЦИЈА. И сто се тице сина тј дјетета. Која мајка неце помоци свом дјетету? Ви не би помогли? Па није она као Миле и Иваниц и др. послала дјете на неки квази фаx да студирају са Дјокицем и Рајцевицем вец је заврсио Правни фаx у БЛ. Не заваравајте се. Не воле се сви професори на Правном фаxу па да лете да поклоне оцјене дјеци од колега. И није она као Милин мали и мала ставио сапу на све уносне послове. Није му дала кредит тј насе паре да узгаја воце. Ради дијете за плату. Ста одмах лајете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.01.2021 00:04

По чему је институција? Докторирала на сувој теорији јер се у пракси није снашла, као ни њена сестра. Шајбала се са Бабицем у рату, па докторирала. Као типична лакташка сељанка савршено се уклопила у криминални миље и сада је оцвала жена која се очајно боји конкуренције у сваком погледу. Није она помогла сину тиме што је од њега направила смлату неспособну да било ста направи сам у животу. Једна глава, а хиљаду језичина.

Name

Никитовић

06.01.2021 14:54

Жалосно да жалосније не може бити! Дали се стиде Судије нашег правосудног система попут Снежане, Тегелтијени колико је још таквих код нас у овој пре свега Лоповској Држави а залажемо се за Владавину Права и против мита и корупције. Док је ова Власт ништа од значајних промјена код нас бити неће док Татина и Мамина деца на чудне начине постају преко ноћи ДР Наука. ПОСТАВЉАМ ПИТАЊЕ ДОКЛЕ ВАКО ИМАЛИ ИКО ДА ОВО САНКЦИОНИШЕ АЛИ ОЧИТО ДА НЕМА ЈЕДНИ ДРУГЕ ГУРАЈУ, ПОДРЖАВАЈУ А КРИМИНАЛЦИ КОЛО ВОДЕ И ОД ЊИХ НИКО НИКАДА НЕ ОДГОВАРА ЈЕР ЈЕР ЈЕДНИ ДРУГЕ ИМАЈУ У ШАЦИ И ВОЗОВИ ПРОЛАЗЕ ЈЕР СВИ ИМАЈУ ОРАХА У ЏЕПУ. НИКАД СЕ ТО КОД НАС ИСКОРЕНИТИ НЕЋЕ ТЕШКО НАМА С НАМА. СВИ СМО НАЈЕБАЛИ А НАЈВИШЕ СТВАРАОЦИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КОЈИ СУ ДОШЛИ ДО ПРОШАЋКОГ ШТАПА. ДРЖАВО СТИДИ СЕ ШТА СИ ДОЗВОЛИЛА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Усуд

06.01.2021 15:00

Доћи ће ђаво по своје, дође увијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко М

06.01.2021 15:38

Радници у њиховој штампарији раде и по 12 сати дневно. Сва радничка и људска права крше на најгрубљи начин

ОДГОВОРИТЕ
Name

Диплома

06.01.2021 15:55

Јос један доказ да ни дрзавни факултети нису висе као сто су некад били. Урусавање образовања, морала, друства у сваком смислу ријеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

06.01.2021 15:58

Криминал владајућих реципрочан је прећутној сагласности опозиције - први краду други одобравају! Зато, промјеном власти неће започети процесуирање криминала него изналажење оправдања да се то не учини. А ревизијом приватизације, преноса имовине значајније вриједности и управних и судских поступака у којима су легализовани лако би се утврдило шта треба одузети и кога процесуирати. Свјесни значаја прикривеног коалирања са лоповима нико у опозицији о томе не прича. И не може, па неће ваљда Шаровић, који је капитал стекао издавајући дозволе за увоз меса, захтијевати прогон Кокошарца и сјећи грану на којој годинама сједи. Једини опозициони који ником ништа не дугује и има снаге да нешто учини је Вукота, зато су га сложно гурнули у страну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаков Р.

06.01.2021 16:01

Судија Уставног суда ! Какав таленат за сналажење у овом "блату" ! Управо су такве "судинице",професорице, развиле непотизам и узурпацију која је РС скоро оставила без становника. Да ли су ти људи нормални ? Шта ће том Гаврановићу ,Савићима ... таква узурпација, некултура !? Све осим функционалног и поштеног дјеловања је болест. Те судије на Балкану су патологија која ће бити историјски примјер за дивљаштво и негатив. Живим дуго у овом гради и знам да је све ово тачно. Да ли ,професоре Дмичићу, има спаса ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србислава

07.01.2021 00:27

Да ли је она и члан наше Академије? А ту јој живи и сестра . А и она како је дошла до стана? Како је стигла до Европског суда ,како је тамо одвела ваљда и маму и тату... како је њен син дошао до мјеста асистента.. обе сестрице на правном а и синови... хахаха И све је занимљиво... А које кршење закона и права ,занимљиве баш паметне и успјешне хаха А све изгледа тешки криминал.........зато и сви поушавају да оду што даље одавде од овог лоповлука

Name

Нема висе

06.01.2021 17:08

Све испитати одузети и лопове затворити продати дугове свијету вратити покренути привреду вратити своју дјецу куци да не иду у туђину... има ли ко толико моћан и паметан ... ово је кап у мору лоповлука ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја сам опет

06.01.2021 17:08

Овај пут би се само захвалио писцу овог артикла и сваком појединацну на давању ових отворених коментара. Нека се стиде сви који су добили или купили диплому и данас не доприносе ниста вец стете своју РС.Посјетио би све оне које хвале насе сколство да преиспитају своје мисљене јер колико је оваквих медју нама. Све најбоље и сретан БОЗИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

06.01.2021 19:33

Не треба имати образовање да би се схватило да је све карикатура од институција. То нече признати/схватити само онај ко има користи од тога. Ако је и тречина из текста тачна, шта очекивати од оваког судије, оних који су је именовали, оних са којим сарађује а ћуте. Док се ту стање не среди нема друштвеног напретка. Образовање је одавно додирнуло дно. Не због приватних факултета веч због оваких ликова који глуме професоре. Катедре се наслеђују као британска круна, о тзв. професорима студенти свашта причају, а обзиром ко се све нашао на универзитету нема разлога за невјеровати у те приче. Ко се дочепа катедре (нормално партијски) ту је заштичен као бијели медвјед, може радити шта хоче и како му се прохтије. Не браним приватне факултете али мислим да је борба професора са државних против приватних факултета усмјерена само ради елиминације конкуренције а не због квалитета наставе. Који је квалитет предавања овог нзв. професора, ако је истина да је дошао на овај начин до катедре а све су прилике да јесте. Која је порука будучим студентима осим идите лакшим путем, а некоме је лакши пут на државном а некоме на приватном факултету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

07.01.2021 16:44

Богати смо од Швајцарске!!!! Лете милиони на све стране, узима се гдје год се може, прекраја и украја, све за добро народа, све" академски грађани" све ће то свевишњи да поравна. Колико су породица помогли, колико новца за болесне дали, колико респиратира купили. Знате ли гдје живите,гдје се лијечите, знате ли шта је друштвено добро?Знате ли шта је савјест" интелектуална елито"

ОДГОВОРИТЕ