Млади тенисер потписао уговор са њемачком фирмом

Једанаестогодишњи тенисер Филип Јевтић из Добоја потписао је уговор са једном њемачком фирмом која ће му спонзорисати опрему и нека будућа такмичења.

Република Српска 05.01.2021 | 23:15
Млади тенисер потписао уговор са њемачком фирмом

Филип је ћлан ТК Добој и заузима друго мјесто на ранг листи БИХ у узрасту 12 година. Њему и његовој породици ће спонзорство помоћи у даљим припремама за такмичења и, како кажу, новим успјесима.

„Тренинг траје око сат времана, некад и два,. На тренингу радимо кондицију и играмо тенис“, каже млади тенисер Филип Јевтић.

„Што је мени најважније, када је Филип кренуо са шест година када му се родила љубав према тенису и да он сам иде на тренинге,а не да иде због мене и то смо успјели захваљујући његовом тренеру, његовом клубу, који је  један од најорганизованијих спортских колектива сигурно и у граду и у БИХ.

Тако да ово спонзорство доста значи мени као родитељу, тренеру његовом, знате колико значи када неко финансира турнире у Њемачкој, а плус да не спомињем опрему која је јако скупа“ каже Филипов отац Игор.

Представник фирме Велимир Бјељанић рекоа је да Филип први играч са ових простора који је добио овај спонзорски уговор,а који осим опреме предвиђа и финансирање учешћа на пет турнира.

„Родитељи су ти који сами финасирају то како знају, нажалост још ниједна званична институција не стоји иза њих“ каже Бјељанић.

Филип је одличан ученик петог разреда, ове године је играо у свим већим градовима БИХ, у Београду, а има пуно позива за турнире у иностранство.

(БН)