Mladi teniser potpisao ugovor sa njemačkom firmom

Jedanaestogodišnji teniser Filip Jevtić iz Doboja potpisao je ugovor sa jednom njemačkom firmom koja će mu sponzorisati opremu i neka buduća takmičenja.

Republika Srpska 05.01.2021 | 23:15
Mladi teniser potpisao ugovor sa njemačkom firmom

Filip je ćlan TK Doboj i zauzima drugo mjesto na rang listi BIH u uzrastu 12 godina. Njemu i njegovoj porodici će sponzorstvo pomoći u daljim pripremama za takmičenja i, kako kažu, novim uspjesima.

„Trening traje oko sat vremana, nekad i dva,. Na treningu radimo kondiciju i igramo tenis“, kaže mladi teniser Filip Jevtić.

„Što je meni najvažnije, kada je Filip krenuo sa šest godina kada mu se rodila ljubav prema tenisu i da on sam ide na treninge,a ne da ide zbog mene i to smo uspjeli zahvaljujući njegovom treneru, njegovom klubu, koji je  jedan od najorganizovanijih sportskih kolektiva sigurno i u gradu i u BIH.

Tako da ovo sponzorstvo dosta znači meni kao roditelju, treneru njegovom, znate koliko znači kada neko finansira turnire u Njemačkoj, a plus da ne spominjem opremu koja je jako skupa“ kaže Filipov otac Igor.

Predstavnik firme Velimir Bjeljanić rekoa je da Filip prvi igrač sa ovih prostora koji je dobio ovaj sponzorski ugovor,a koji osim opreme predviđa i finansiranje učešća na pet turnira.

„Roditelji su ti koji sami finasiraju to kako znaju, nažalost još nijedna zvanična institucija ne stoji iza njih“ kaže Bjeljanić.

Filip je odličan učenik petog razreda, ove godine je igrao u svim većim gradovima BIH, u Beogradu, a ima puno poziva za turnire u inostranstvo.

(BN)