Блокирани рачуни компаније у власништву Рашида Сердарова

– Сви пословни рачуни компаније “Цомсар Енергy Република Српска” у власништву руског олигарха Рашида Сердарова су блокирани, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 05.01.2021 | 14:19
Блокирани рачуни компаније у власништву Рашида Сердарова

Од 31. децембра у блокади је главни рачун у “Уницредит” банци, као и три трансакциона рачуна, од којих један у другој банци.

Ово предузеће са Владом Републике Српске има потписан Уговор о концесији за изградњу и коришћење термоелектране “Угљевик 3” и хидроелектране “Мрсово” на ријеци Лим код Рудог. И један и други пројекат су далеко од реализације.

Управо због тога што су му поништене дозволе за градњу “Угљевика 3”, Сердаров је недавно тужио Републику Српску и поред бројних уступака које је годинама добијао, од којих је један да супротно стратегији развоја енергетике РС повећа снагу електране.

Интересовање за његове пропале пројекте показала је Електропривреда Републике Српске која би му, по његовој процјени за концесије требала да плати 180 милиона марака. Међутим, то је процјена коју је он наручио. Оне реалне говоре како није инвестирао више од 30 милиона КМ.

Са блокадама рачуна се константно сусреће и друго Сердарово предузеће у Српској “Цомсар Енергy Хидро”, која располаже концесијом за изградњу ХЕ Мрсово, која је и даље остала на камену темељцу.

Један од заступника овог предузећа је и шеф Представништва Републике Српске у Русији, Душко Перовић који је због наших текстова отворено пријетио редакцији и главном и одговорном уреднику ЦАПИТАЛ-а.

(Цапитал) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ухх

05.01.2021 16:00

Сто мерцедеса није блокирао? Висе би нам новца остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Н2

05.01.2021 17:09

Ово су само насједаљке за блокаде да се опет у свему томе несто сврне и украде на терет дрзаве и народа цим видим на слици Великог Бају ту мора да криминал има удјела јер он без криминала и корупције немозе као наркоман без опојни дрога..

Name

РЕ;Ухх

05.01.2021 17:47

Јавио се Табаковић каже :Грађани у РС НЕМОРАЈУ ДА СЕ ПРЕВИШЕ СИКИРАЈУ ОН ДОЛАЗИ СА НАПЛАТНИМ НАЛОГОМ ЗА ИСПЛАТУ СА РАЧУНА РС ПОСТО СРЕДСТАВА НЕМА А НЕЋЕ ИХ НИ БИТИ У ТРАЗЕНОМ ИЗНОСУ РС ИДЕ У ФИНАНЦИСКУ БЛОКАДУ ТЈ БАНКРОТ!!

Name

Михајло

05.01.2021 17:59

Овај баја је продао и РС и народ у њој, покрао је цега се доцепао.

Name

Мирослав

05.01.2021 16:07

Али људи лагано купају РС и народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.01.2021 17:37

Морас бити поносан на великог Србина по занимању...! Видис да је са Руским православним братом Расидом...!?То су прави браниоци Српства...?Хааааахаа

Name

Лакаузер

05.01.2021 18:33

Овај слијепи народ нити види нити цује ,и сто цује нецује ,један дан само када додју неки људи и казу да је насе мјесто негдје на небу јер ово је Дода давно распродао .Незнам само слијепи народ то подрзава и радујесе својој великој.али највецој пропасти..