Blokirani računi kompanije u vlasništvu Rašida Serdarova

– Svi poslovni računi kompanije “Comsar Energy Republika Srpska” u vlasništvu ruskog oligarha Rašida Serdarova su blokirani, saznaje portal CAPITAL.

Republika Srpska 05.01.2021 | 14:19
Blokirani računi kompanije u vlasništvu Rašida Serdarova

Od 31. decembra u blokadi je glavni račun u “Unicredit” banci, kao i tri transakciona računa, od kojih jedan u drugoj banci.

Ovo preduzeće sa Vladom Republike Srpske ima potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korišćenje termoelektrane “Ugljevik 3” i hidroelektrane “Mrsovo” na rijeci Lim kod Rudog. I jedan i drugi projekat su daleko od realizacije.

Upravo zbog toga što su mu poništene dozvole za gradnju “Ugljevika 3”, Serdarov je nedavno tužio Republiku Srpsku i pored brojnih ustupaka koje je godinama dobijao, od kojih je jedan da suprotno strategiji razvoja energetike RS poveća snagu elektrane.

Interesovanje za njegove propale projekte pokazala je Elektroprivreda Republike Srpske koja bi mu, po njegovoj procjeni za koncesije trebala da plati 180 miliona maraka. Međutim, to je procjena koju je on naručio. One realne govore kako nije investirao više od 30 miliona KM.

Sa blokadama računa se konstantno susreće i drugo Serdarovo preduzeće u Srpskoj “Comsar Energy Hidro”, koja raspolaže koncesijom za izgradnju HE Mrsovo, koja je i dalje ostala na kamenu temeljcu.

Jedan od zastupnika ovog preduzeća je i šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji, Duško Perović koji je zbog naših tekstova otvoreno prijetio redakciji i glavnom i odgovornom uredniku CAPITAL-a.

(Capital) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Uhh

05.01.2021 16:00

Sto mercedesa nije blokirao? Vise bi nam novca ostalo.

ODGOVORITE
Name

Veteran N2

05.01.2021 17:09

Ovo su samo nasjedaljke za blokade da se opet u svemu tome nesto svrne i ukrade na teret drzave i naroda cim vidim na slici Velikog Baju tu mora da kriminal ima udjela jer on bez kriminala i korupcije nemoze kao narkoman bez opojni droga..

Name

RE;Uhh

05.01.2021 17:47

Javio se Tabaković kaže :Građani u RS NEMORAJU DA SE PREVIŠE SIKIRAJU ON DOLAZI SA NAPLATNIM NALOGOM ZA ISPLATU SA RAČUNA RS POSTO SREDSTAVA NEMA A NEĆE IH NI BITI U TRAZENOM IZNOSU RS IDE U FINANCISKU BLOKADU TJ BANKROT!!

Name

Mihajlo

05.01.2021 17:59

Ovaj baja je prodao i RS i narod u njoj, pokrao je cega se docepao.

Name

Мирослав

05.01.2021 16:07

Али људи лагано купају РС и народ.

ODGOVORITE
Name

re

05.01.2021 17:37

Moras biti ponosan na velikog Srbina po zanimanju...! Vidis da je sa Ruskim pravoslavnim bratom Rasidom...!?To su pravi branioci Srpstva...?Haaaaahaa

Name

Lakauzer

05.01.2021 18:33

Ovaj slijepi narod niti vidi niti cuje ,i sto cuje necuje ,jedan dan samo kada dodju neki ljudi i kazu da je nase mjesto negdje na nebu jer ovo je Doda davno rasprodao .Neznam samo slijepi narod to podrzava i radujese svojoj velikoj.ali najvecoj propasti..