Детаљи трагедије: Прозор био отворен, агрегат радио

У Градској мртвачници Бијели Бријег у Мостару данас ће почети обдукција тијела трагично страдалих дјевојака и младића из Посушја, који су пронађени мртви на новогодишње јутро у викендици у мјесту Трибистово код Посушја.

Босна и Херцеговина 02.01.2021 | 11:55
Детаљи трагедије:  Прозор био отворен, агрегат радио

Обдукција ће, како преносе медији, највјероватније почети иза 11 сати, с обзиром на то да се чекају резултати тестова на корона вирус.

Др. Дражен Дамјанук, специјалиста судске медицине потврдио је за „Аваз“ да су га ангажовали из Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона, а обдукција ће се радити данас и сутра.

Од свих преминулих су одмах након увиђаја узети узорци крви и урина, који су послани на анализу и што ће, уз обдукцијски налаз у коначници и расвијетлити ову незапамћену трагедију, односно, открити тачан узрок смрти.

У МУП-у Западнохерцеговачког кантона и у Тужилаштву ЗХК су "Авазу" казали да за сада све указује на то да је смрт наступила усљед испуштања отровних плинова из агрегата, који се налазио у помоћној просторији викендице у којој су новогодишњу ноћ прослављали Иван Миличевић, Стипе Ромић, Мирела Резо, Жана Павковић, Миа Солдо, Стипе Павковић, Марија Павковић и Стјепан Јукић, сви рођени 2001. године.

Агрегат помоћу којег су се гријали, како преноси овај портал, налазио се у просторији са сјеверне стране викендице, односно, остави. У тој остави су једна врата била затворена, а друга одшкринута, док се прозор налазио тачно прекопута просторије у којој су се налазили дјевојке и младићи.

Током увиђаја је утврђено да је тај прозор био отворен напола те су, највјероватније, на тај начин испушни плинови, конкретно, угљични моноксид, и угушили осморо младих.

Из полиције је речено да „плински топ“ који се користи за загријавање, није пронађен уз агрегат како се то износило у медијима.

Осмеро младића и дјевојака је прослављало Нову годину заједно са још шест другара, који су након забаве, у четири сата ујутро, прешли у сусједну викедницу на спавање. Један од младића из сусједне викендице их је, нажалост, јуче ујутро у 10 сати и пронашао мртве.

Након што се нису одговарали на позиве нити се одазивали на лупање на вратима , он је разбио стакло на прозору и ушао у викендицу гдје је затекао стравичан призор.

(БН/Аваз)

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Саучешће

02.01.2021 11:22

Покој душама страдалих! Породицама саучешће! Туга до неба. А кризним штабовима и онима који одлучују о мјерама усред коронавируса порука да размисле о мјерама. Једна мјера повлаци несто друго и ево...

ОДГОВОРИТЕ
Name

......

02.01.2021 11:26

Лака вам црна земља :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Без памети

02.01.2021 12:53

Дај човјече не лупај,ово се назалост и прије десавало.... Залосно 8 зивота је угасено....

Name

Бања Лука

02.01.2021 11:36

Нека им је лака земља :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОЖЕ МОЈ

02.01.2021 13:22

Па увијек је омладина чекала Нову годину у приватним објектима,кућама,викендицама,не само у кафанама!Проблем је што нису знали шта се може десити ако је агрегат упаљен,гасови и то! Ма страшно,туга до неба,нека ово буде свима опомена

Name

За,, без памети,,,

02.01.2021 14:20

Саучешче породицама погинули,, туга и туга,, а ти шта приговараш човјек је управу за коментар,, да није ови луди мера ова дјеца би била жива,, тачка и шути. Забрањено основно право људима да се састају ко људи,, и ево шта, шути и зачепи.

Name

02.01.2021 11:53

ВЕЛИКА ТУГА И ЖАЛОСТ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искрено

02.01.2021 13:23

Туга и жалост, нема ријечи да се каже. Саучешће породицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име*

02.01.2021 13:24

...ово су тренутци кад ријеци нема и туга влада...искрено сауцесце родбини и пријатељима...позелети могу само вијецни зивот настрадалима у Бозијем небеском царству...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

02.01.2021 14:17

Експлозија на несковиц пумпи и ово показују колика је слабост дрзаве да имплементира прописе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коп

02.01.2021 14:27

Зна се колико су опасни агрегати цак и кад се налазе на отвореном близу куце а не у затвореном простору и колико цесто се догадјају слицне трагедије узроковане њима.Без обзира на то људи их олако користе,никад у памет доци нецемо.Нек је викендица велика то је вазније .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

02.01.2021 14:56

Надам са да це бити казњен онај ко им је изнајмио викендицу и ко је уградио и ставио агрегат у погон,да науцимо ллекцију о одговорности једном за свагда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.01.2021 19:21

Покој души младим људима. Боже у каквој земљи живимо, прочитајте само коментаре на Клиxу, па ће вам све бити јасно. Зар једна оваква трагедије не може да нас зближи бар неколико дана. Шта се може, такви су они који су продали вјеру за вечеру.

ОДГОВОРИТЕ