Велика Британија почела нови живот ван Европске уније

Велика Британија данас је дочекала Нову 2021. годину и нови живот изван Европске уније (ЕУ).

Свијет 01.01.2021 | 21:37
Велика Британија почела нови живот ван Европске уније

За сада није забележен поремећај посебно у саобраћају, мада остају још многе непознанице, оценила је агенција Франс прес.

Велики заговорник Брегзита, британски премијер Борис Џонсон (Јохнсон) у изјави за лист Дејли телеграф обећао је "годину промене и наде", четири и по године од референдума на којем су се Британци изјаснили за излазак из чланства у ЕУ.

Велика Британија је синоћ у 23.00 по лондонском, а у поноћ по централноевропском времену, напустила јединствено тржиште ЕУ и царинску унију, док је из Уније политички изашла 31. јануара.

На снагу ступају историјске промене правила о путовању, трговини, имиграцији и безбедности.

За саобраћај ће бити потребно неколико дана да се направи први биланс изласка Велике Британије из царинске уније и јединственог тржишта ЕУ.

Саобраћај око британске луке Довер данас је био миран. Око 200 камиона је кренуло тунелом испод Ламанша.

Франс прес оцењује да ће прве саобраћајне гужве бити наредне недеље кад буду завршени новогодишњи празници.

(БЕТА)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

БЛ

01.01.2021 21:57

Бреxит је на лазима обављен, највеца је била да це средства планирана за ЕУ фондове пребацит у НХС, цим је просао референдум, рекли да то неце моц урадит јер неце бит субвенција из ЕУ фондова и та средства морају преусмијерит на друге стране. Политицари су прицали само сто је народ хтио да цује. Ал нек је њима сретно сад 'сами'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@БЛ

02.01.2021 08:27

Донекле сте у праву, за лази. Али колило сам цуо од колега из УК велила вецина људи су гласали за на референдуму јер су зељели да онемогуце миграције и досељавање странаца. Није им било до здравства или новца, вец до тога да нема висе досељеника и миграната. Неце им онда вјероватно ниста теско пасти, јер су бас то и зељели - да буду сами.

Name

УК

01.01.2021 21:58

Као сто је она хрватица рекла 'Гоод ридданце'?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

02.01.2021 04:08

Паметно би и нама било да неидемо у ЕУ али да су политичари народни и нормални.Маса је лоших потписа са ЕУ,али наши само гледају у бесповратна средства и кредите.јбга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2021 08:43

Ти нас поредиш са Великом Британијом,највећом колонијалном силом свих времена која је пикупила највећа богатства из цијелог свијета и сачувала државне и пословне везе у свим бившим колонијама?!

Name

име

02.01.2021 09:11

ЕУ је зло и неце опстати. Кад није СССР опстао засто би ЕУ био изузетак.ЕУ је огроман и непотребан апарат. Нико ко сједи у ЕУ парламенту није изабран гласовањем на изборима него њих постављају "невидљиве" силе моци ..Енглези не зеле диктатуру ЕУ . А ЕУ то и јесте. Свака дрзава губи суверинитет за узврат добија диктатуру у којој као сувремена дрзава нема ама бас никакве контроле.Досло је до тога да Спанија, Италија, Грцка, Француска које тросе висе него зараде уцјењују остале цланице ЕУ да попуњавају им будјет инаце це да напусте ЕУ. Да би се то спријецило ЕУ (тј. богате дрзаве које имају свој будзет под контролом) се задузује или стоје као гарант за кредите који покривају будзете тих цланица ЕУ. У доста дрзава све је висе отпора збога. Док у тим дрзавамасе мора радит до 68 година да одес у пензију у Италији, Грцкој, Француској..се смањује вријеме кад се иде у пензију..Следеца дрзава која це напустит ЕУ је...??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

02.01.2021 09:58

Нисте требали никад ни улазити у ЕУ, мада би било најбоље да нестанете скроз бас, толико сте зла нанијели овом свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

целси

02.01.2021 10:03

Ал да су хтјели ,ЕУ да напуне УК имигрантима, хтјели су ,али писи куци пропало. УК опстаје ,ЕУ се распада. Сретно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја није

02.01.2021 13:30

вратит це се брзе него сто су изасли

Name

ТањаС

02.01.2021 10:08

Европска унија и Британија је Сатанистицка творевина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.01.2021 15:02

Да да сатанисти, и америка, кина, и све остале дрзаве на свијету су сатанистицке. Ста онда остаје, Сомалија?