Пикси ипак неће на клупу ОРЛОВА, долази Милошевић

Драган Стојковић Пикси саслушао је понуду председника ФСС Славише Кокезе, али је после разговара са породицом ипак ближи одлуци да поново одбије репрезентацију. И даље су проблем велике паре којих би се одрекао у Кини

Фудбал 28.12.2020 | 10:22
Пикси ипак неће на клупу ОРЛОВА, долази Милошевић

Драган Стојковић Пикси ипак неће бити нови селектор фудбалске репрезентације Србије, осим ако се не догоди неко чудо, сазнаје Информер.

Он је саслушао понуду коју му је изнео председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза током вишечасовних преговора у четвртак и петак.

Састанци у једном београдском хотелу протекли су у пријатном разговору, али је Стојковић на крају ипак најближи одлуци да се још једном захвали на понуди да преузме "орлове".

Пикси неће прихватити место селектора

И даље је главни разлог важећи уговор са Гвангжуом, који Пиксију гарантује да ће до краја 2021. године добити још девет милиона евра од Кинеза.

- Пикси и Кокеза се одлично познају и отворено су причали о опцији да Стојковић постане селектор. Кокеза му је предочио да би то јако волео. Зна се да је јавност у последње време била разочарана неуспесима репрезентације, а да је вест да би Пикси могао да буде селектор изазвала врло позитивне реакције. Осим тога, Стојковић је пре десетак дана рекао како не може да одбаци могућност да постане селектор Србије и да је сто посто сигуран да би "орлове" одвео на Светско првенство. Остало је да Стојковић и дефинитивно потврди Кокези да одбија понуду, али за сада све иде у том правцу да неће прихватити место селектора - објашњава наш извор.

Осим што ФСС не би могао да му понуди плату ни приближну оној коју и даље прима од Гвангжуа, Пикси је и после разговора са супругом Снежаном још ближи одлуци да ускоро опет напусти Србију.

- Пикси је и сам рекао да би му била велика част да води национални тим, али да морају сви да га желе и да му пружају подршку. Он сматра да је био медијска жртва годинама пошто је напустио место председника Црвене звезде. Отишао је 2007, а каже да се после тога још седам или осам година о њему писало само у негативном контексту. Зато се плаши да би у случају лоших резултата с репрезентацијом поново имао лош третман у медијима. Кроз то не желе да пролазе ни он, као ни његова супруга и читава породица - каже наш извор.

Уместо Пиксија Саво на клупи

Као што је Информер већ најавио, уколико Пикси одбије да преузме "орлове", онда ће нови селектор бити Саво Милошевић.

- Такав сценарио у овом тренутку делује најреалније. Челници ФСС су претходних дана, откако је смењен Љубиша Тумбаковић, опипавали пулс код играча, саслушали њихове ставове и размишљања. Играчи врло поштују Милошевића, свиђа им се његова отвореност и начин комуникације који су имали док је Саво био потпредседник ФСС и директор репрезентације - каже наш извор.

(Информер) 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милојко

28.12.2020 09:41

Кокезанија се наставља у Фс Србија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мићко

29.12.2020 08:17

Ту багру треба макети из савеза само гледају свој интерес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комобар

06.01.2021 05:00

из Савеза и ФУДБАЛУ !!! Ајде бегај ??‍♂️

ОДГОВОРИТЕ