Piksi ipak neće na klupu ORLOVA, dolazi Milošević

Dragan Stojković Piksi saslušao je ponudu predsednika FSS Slaviše Kokeze, ali je posle razgovara sa porodicom ipak bliži odluci da ponovo odbije reprezentaciju. I dalje su problem velike pare kojih bi se odrekao u Kini

Fudbal 28.12.2020 | 10:22
Piksi ipak neće na klupu ORLOVA, dolazi Milošević

Dragan Stojković Piksi ipak neće biti novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, osim ako se ne dogodi neko čudo, saznaje Informer.

On je saslušao ponudu koju mu je izneo predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza tokom višečasovnih pregovora u četvrtak i petak.

Sastanci u jednom beogradskom hotelu protekli su u prijatnom razgovoru, ali je Stojković na kraju ipak najbliži odluci da se još jednom zahvali na ponudi da preuzme "orlove".

Piksi neće prihvatiti mesto selektora

I dalje je glavni razlog važeći ugovor sa Gvangžuom, koji Piksiju garantuje da će do kraja 2021. godine dobiti još devet miliona evra od Kineza.

- Piksi i Kokeza se odlično poznaju i otvoreno su pričali o opciji da Stojković postane selektor. Kokeza mu je predočio da bi to jako voleo. Zna se da je javnost u poslednje vreme bila razočarana neuspesima reprezentacije, a da je vest da bi Piksi mogao da bude selektor izazvala vrlo pozitivne reakcije. Osim toga, Stojković je pre desetak dana rekao kako ne može da odbaci mogućnost da postane selektor Srbije i da je sto posto siguran da bi "orlove" odveo na Svetsko prvenstvo. Ostalo je da Stojković i definitivno potvrdi Kokezi da odbija ponudu, ali za sada sve ide u tom pravcu da neće prihvatiti mesto selektora - objašnjava naš izvor.

Osim što FSS ne bi mogao da mu ponudi platu ni približnu onoj koju i dalje prima od Gvangžua, Piksi je i posle razgovora sa suprugom Snežanom još bliži odluci da uskoro opet napusti Srbiju.

- Piksi je i sam rekao da bi mu bila velika čast da vodi nacionalni tim, ali da moraju svi da ga žele i da mu pružaju podršku. On smatra da je bio medijska žrtva godinama pošto je napustio mesto predsednika Crvene zvezde. Otišao je 2007, a kaže da se posle toga još sedam ili osam godina o njemu pisalo samo u negativnom kontekstu. Zato se plaši da bi u slučaju loših rezultata s reprezentacijom ponovo imao loš tretman u medijima. Kroz to ne žele da prolaze ni on, kao ni njegova supruga i čitava porodica - kaže naš izvor.

Umesto Piksija Savo na klupi

Kao što je Informer već najavio, ukoliko Piksi odbije da preuzme "orlove", onda će novi selektor biti Savo Milošević.

- Takav scenario u ovom trenutku deluje najrealnije. Čelnici FSS su prethodnih dana, otkako je smenjen Ljubiša Tumbaković, opipavali puls kod igrača, saslušali njihove stavove i razmišljanja. Igrači vrlo poštuju Miloševića, sviđa im se njegova otvorenost i način komunikacije koji su imali dok je Savo bio potpredsednik FSS i direktor reprezentacije - kaže naš izvor.

(Informer) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milojko

28.12.2020 09:41

Kokezanija se nastavlja u Fs Srbija.

ODGOVORITE
Name

Mićko

29.12.2020 08:17

Tu bagru treba maketi iz saveza samo gledaju svoj interes

ODGOVORITE
Name

Komobar

06.01.2021 05:00

iz Saveza i FUDBALU !!! Ajde begaj ??‍♂️

ODGOVORITE