Данас облачно вријеме са сунчаним интервалима

- У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује претежно облачно вријеме са сунчаним интервалима на сјеверу и истоку, али ће се у тим крајевима магла или ниска облачност локално дуже задржати.

Босна и Херцеговина 19.12.2020 | 08:48
Данас облачно вријеме са сунчаним интервалима

У јужним крајевима углавном ће бити сунчано вријеме. У мјестима гдје се магла и ниска облачност дуже задрже биће хладније у односу на друге крајеве, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша температура ваздуха од пет до десет, на планинама од два степена, а на југу око 13 степени Целзијусови.

Дуваће слаб вјетар промјенљивих праваца.

Према прогонози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у Херцеговини, на југозападу и југозаопаду преовладава сунчано вријеме, а у осталим крајевима магла и ниске наоблака. Понегдје је било и слабе росуље.

Најхладнији јутрос су били Гацко, Хан Пијесак, Соколац и Ливно гдје су у 7.00 часова измјерена минус четири степена, у Бугојну је било минус три, у Мркоњић Граду и Шипову минус два, а у Сарајеву, Сребреници, Билећи минус један.

Нула степени измјерена је на Чемерну, у Рудом, Грудама и Зеници, један степен јутрос је био у Бањалуци, Приједору, Рибнику, Тузли и на Иван Седлу, у Вишеграду, Добоју, на Мраковици, у Новом Граду, Градачцу и Санском Мосту два, у Бијељини и Мостару четири, док је у Неуму измјерено седам степени Целзијусових. 

(Срна) 

Коментари / 0

Оставите коментар