Бореновић у посјети начелнику Котор Вароша

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић посјетио је данас општину Котор Варош гдје се састао са начелником општине Зденком Саканом. 

Република Српска 18.12.2020 | 15:57
Бореновић у посјети начелнику Котор Вароша

„Господин Сакан је један од најуспјешнијих начелника општине у Републици Српској и у БиХ, о чему говоре сјајни резултати рада које постиже. Успјешно се изборио са свим изазовима, вриједно и одлучно радио да Котор Варош буде добро мјесто за живот и драго ми је што су грађани ове општине су то препознали, потврдили раније указано повјерење и на изборима 15. новембра и поново бирали доброг начелника“, рекао је Бореновић. 

Он је рекао да су ПДП и СДС остварили одличан резултат у Котор Вароши и обезбиједили скупштинску већину у локалном парламенту, али да то не значи да ће се политика општине заснивати само на политикама ове двије странке: 

„Начелници и градоначелници изабрани на локалним изборима морају бити прије свега народни начелници и градоначелници и одговарати својим суграђанима. Значајно је што је, како ме је упознао начелник Сакан, овдје планиран низ врло значајних пројеката у наредном периоду. Котор Варош је општина која биљежи висок степен запослености и то највише у приватном сектору, прилив домаћих и страних инвестиција и тај тренд ће бити настављен и у новом мандату начелника Сакана“, рекао је Бореновић. 

Начелник општине Зденко Сакан рекао је да је са предсједником ПДП-а разговарао о протеклим изборима, те плановима за наредни период. 

„У плану је уређење ужег градског језгра, изградња нове зграде локалне управе и трга. На локалитету купалишта 'Брана' градићемо парк површине 1,6 хектара, те реализовати друге инфраструктурне пројекате који се тичу путне инфраструктуре, водоводне и канализацоне мреже. Циљ је да, сходно могућностима, Котор Варош из године у годину буде љепше мјесто за живот“, истакао је Сакан. 

Састанку су присуствовали потпредсједник ПДП-а и народни посланик Игор Црнадак, члан Предсједништва СДС-а и посланик Недељко Гламочак и нови посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Раденко Чупић. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сеад

18.12.2020 16:56

Мислим да је ред био да Драшко и Јелена присуствују састанку.Пуна подршка предсједнику Бореновицу.Циљ је да се изврши потпуно помирење и имате пуну подршку!

ОДГОВОРИТЕ