Borenović u posjeti načelniku Kotor Varoša

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović posjetio je danas opštinu Kotor Varoš gdje se sastao sa načelnikom opštine Zdenkom Sakanom. 

Republika Srpska 18.12.2020 | 15:57
Borenović u posjeti načelniku Kotor Varoša

„Gospodin Sakan je jedan od najuspješnijih načelnika opštine u Republici Srpskoj i u BiH, o čemu govore sjajni rezultati rada koje postiže. Uspješno se izborio sa svim izazovima, vrijedno i odlučno radio da Kotor Varoš bude dobro mjesto za život i drago mi je što su građani ove opštine su to prepoznali, potvrdili ranije ukazano povjerenje i na izborima 15. novembra i ponovo birali dobrog načelnika“, rekao je Borenović. 

On je rekao da su PDP i SDS ostvarili odličan rezultat u Kotor Varoši i obezbijedili skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu, ali da to ne znači da će se politika opštine zasnivati samo na politikama ove dvije stranke: 

„Načelnici i gradonačelnici izabrani na lokalnim izborima moraju biti prije svega narodni načelnici i gradonačelnici i odgovarati svojim sugrađanima. Značajno je što je, kako me je upoznao načelnik Sakan, ovdje planiran niz vrlo značajnih projekata u narednom periodu. Kotor Varoš je opština koja bilježi visok stepen zaposlenosti i to najviše u privatnom sektoru, priliv domaćih i stranih investicija i taj trend će biti nastavljen i u novom mandatu načelnika Sakana“, rekao je Borenović. 

Načelnik opštine Zdenko Sakan rekao je da je sa predsjednikom PDP-a razgovarao o proteklim izborima, te planovima za naredni period. 

„U planu je uređenje užeg gradskog jezgra, izgradnja nove zgrade lokalne uprave i trga. Na lokalitetu kupališta 'Brana' gradićemo park površine 1,6 hektara, te realizovati druge infrastrukturne projekate koji se tiču putne infrastrukture, vodovodne i kanalizacone mreže. Cilj je da, shodno mogućnostima, Kotor Varoš iz godine u godinu bude ljepše mjesto za život“, istakao je Sakan. 

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak, član Predsjedništva SDS-a i poslanik Nedeljko Glamočak i novi poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radenko Čupić. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sead

18.12.2020 16:56

Mislim da je red bio da Draško i Jelena prisustvuju sastanku.Puna podrška predsjedniku Borenovicu.Cilj je da se izvrši potpuno pomirenje i imate punu podršku!

ODGOVORITE