Помагао му у лијечењу, а овај га избо ножем!

Полиција у Републици Српској трага за Драганом Ш. (40) због сумње да је у манастиру Глоговац код Шипова убио монаха, оца Стефана Ачића (62), и то због 50 евра!

Република Српска 08.12.2020 | 21:47
Помагао му у лијечењу, а овај га избо ножем!

Осумњичени је наводно имао и саучесника, возача који га је у понедељак довезао до манастира, али и одвезао после злочина.

"Помагач је ухапшен убрзо након злочина, али се правдао да не зна шта се дешавало у светињи", каже извор.

Претпоставља се да је мотив крвавог пира користољубље. Како каже саговорник "из манастира је нестало око 50 евра, колико се скупи за седам дана од добровољних прилога верника".

Претпоставља се да је Драган Ш. кобне вечери дошао у манастир, пише Курир, у који је и раније долазио и у ком се, наводно, лијечио од наркоманије.

"С монахом Стефаном је вечерао у манастирској трпезарији и, наводно, тражио је оцу паре. Стефан је претпостављао да му паре требају за дрогу, па му није дао, што је Драгана Ш. изнервирало. Узео је нож и двапут убо монаха у груди, и то близу срца, а затим побјегао", каже извор и додаје да је рањени монах позвао помоћ.

"Други монах је чуо вапаје, а у трпезарији је затекао ужас. Крви је било по зидовима, вратима, тепиху... Тешко повријеђени Стефан успио је да каже ко га је напао, а затим издахнуо", каже извор.

Током истраге дошло се до сазнања да је осумњичени доста времена проводио у манастиру Глоговац.

"И отац Стефан му је помагао да се ријеши порока. Зато га је и примио на вечери, није ни слутио шта ће се десити. Прича се и да је  Драган и сам намјеравао да се замонаши", каже извор.

Мелем за душу

За убијеног монаха сви имају речи хвале, а вјерници су јуче били у сузама.

"Био је диван, мелем за душу. Волео је људе и био пун љубави и разумијевања за свакога. Разговарао је са свима, за све имао ријечи утјехе. Надамо се да је сада с анђелима, хвала ти за све, оче Стефане", рекао је један вјерник.

Опсадно стање: Потрага за осумњиченим

Мјештани Шипова кажу да је јуче код њих било опсадно стање. "Полиција је била на сваком кораку и то са дугим цијевима. Провјеравали су сва возила. Увиђај је трајао сатима. Чули смо да су ишли и у стан осумњиченог, али га тамо нису нашли. Ко зна где се сакрио", рекао је мјештанин.

ИНЂИЈА ТУГУЈЕ  

Окренуо се Богу на наговор мајке

Монах Стефан рођен је у Инђији као Мирослав Ачић. Инђија је јуче туговала за убијеним монахом, а његови пријатељи су за Курир испричали да је он двапут годишње долазио у родни град и обавезно посјећивао локалну цркву.

- Био је јако фин. Згрожени смо стравичним злочином - кажу у цркви у Инђији и додају:

- Био је искушеник на Фрушкој гори, потом је био у манастиру код Пожаревца, а прије пет-шест година је отишао из Србије.

У манастиру у Инђији кажу да се Стефан окренуо Богу на наговор мајке, и то јер се разболио.

- Он је то урадио и оздравио. Био је у манастиру Илиње код Шапца, где се замонашио 2007. и добио име Стефан - рекли су.

Како су додали, он је по струци био кувар, а радио је у бројним ресторанима, чак и на приморју и у војном ресторану.

У кући у којој је некад живио монах сада живе станари. Кажу да има сестру и сестричину, које су се преселиле одавно.

(Курир)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Страсно

08.12.2020 21:30

Ста зло мозе да направи од цовјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рр

09.12.2020 07:12

Зато бе треба никоме помагати. Кад видис да тоне гурни га у јос веци понор. Идиот толико би му дао дроге да цркне исте секунде од ње

Name

Загор

08.12.2020 21:31

А ко га је довезао, и одвезао? Сто се то крије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

08.12.2020 22:23

Сви криминалци и лосе особе лице једна на другу ,како по лику,тако и по погледу ! Зло извире из оцију и таквих је много и на политицкој сцени. УЗАС

ОДГОВОРИТЕ
Name

БМW

08.12.2020 23:07

Да је правне државе, дати му доживотну робију за наук другима. Крајњи епилог ће бити вјештачење психијатра који ће изјавити да је то урадио у стању тешке кризе и неурачунљивости, биће саслушан и пуштен да се брани са слободе јер такав је режиму користан за друге ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре бмв цргр

10.12.2020 02:50

Када систем буде функционисао ^^око за око зуб за зуб^^,јако просто и ефикасно,систем сам по себи елиминисе друствену трулез,сви зиве нормално и у благостању и ником на памет не пада да скрене са ума.Судови су средство за ресидиву,такви се цувају јер су и потребни истима.

Name

Омега

09.12.2020 00:15

Гдје је онај ментол од јуце, који је коментарисао због убиства да је као на косову... Ако цитас, Драган је убица!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

09.12.2020 18:07

Ја сам рекао да је као на Косову,а нисам рекао да га је убио неко од друга два народа.Према томе ниси разумио мој коментар

Name

Љубав, вера и нада

09.12.2020 05:03

"Кога ти хлебом, он тебе каменом",казе једна пословица. Господе Бозе, отвори рајска врата и прими свог Андјела у своје окриље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па треба вјестачење

09.12.2020 05:51

...И оном из Беча, зашто да не? Каква је разлика?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наркоман

09.12.2020 10:48

Који нема новца за то је страсна опасност како самом себи тако и по друге,то је свакоме јасно. На залост, то је страсно зло за које би се требало наци ријесење од стране оних који су надлезни за то.....

ОДГОВОРИТЕ