Pomagao mu u liječenju, a ovaj ga izbo nožem!

Policija u Republici Srpskoj traga za Draganom Š. (40) zbog sumnje da je u manastiru Glogovac kod Šipova ubio monaha, oca Stefana Ačića (62), i to zbog 50 evra!

Republika Srpska 08.12.2020 | 21:47
Pomagao mu u liječenju, a ovaj ga izbo nožem!

Osumnjičeni je navodno imao i saučesnika, vozača koji ga je u ponedeljak dovezao do manastira, ali i odvezao posle zločina.

"Pomagač je uhapšen ubrzo nakon zločina, ali se pravdao da ne zna šta se dešavalo u svetinji", kaže izvor.

Pretpostavlja se da je motiv krvavog pira koristoljublje. Kako kaže sagovornik "iz manastira je nestalo oko 50 evra, koliko se skupi za sedam dana od dobrovoljnih priloga vernika".

Pretpostavlja se da je Dragan Š. kobne večeri došao u manastir, piše Kurir, u koji je i ranije dolazio i u kom se, navodno, liječio od narkomanije.

"S monahom Stefanom je večerao u manastirskoj trpezariji i, navodno, tražio je ocu pare. Stefan je pretpostavljao da mu pare trebaju za drogu, pa mu nije dao, što je Dragana Š. iznerviralo. Uzeo je nož i dvaput ubo monaha u grudi, i to blizu srca, a zatim pobjegao", kaže izvor i dodaje da je ranjeni monah pozvao pomoć.

"Drugi monah je čuo vapaje, a u trpezariji je zatekao užas. Krvi je bilo po zidovima, vratima, tepihu... Teško povrijeđeni Stefan uspio je da kaže ko ga je napao, a zatim izdahnuo", kaže izvor.

Tokom istrage došlo se do saznanja da je osumnjičeni dosta vremena provodio u manastiru Glogovac.

"I otac Stefan mu je pomagao da se riješi poroka. Zato ga je i primio na večeri, nije ni slutio šta će se desiti. Priča se i da je  Dragan i sam namjeravao da se zamonaši", kaže izvor.

Melem za dušu

Za ubijenog monaha svi imaju reči hvale, a vjernici su juče bili u suzama.

"Bio je divan, melem za dušu. Voleo je ljude i bio pun ljubavi i razumijevanja za svakoga. Razgovarao je sa svima, za sve imao riječi utjehe. Nadamo se da je sada s anđelima, hvala ti za sve, oče Stefane", rekao je jedan vjernik.

Opsadno stanje: Potraga za osumnjičenim

Mještani Šipova kažu da je juče kod njih bilo opsadno stanje. "Policija je bila na svakom koraku i to sa dugim cijevima. Provjeravali su sva vozila. Uviđaj je trajao satima. Čuli smo da su išli i u stan osumnjičenog, ali ga tamo nisu našli. Ko zna gde se sakrio", rekao je mještanin.

INĐIJA TUGUJE  

Okrenuo se Bogu na nagovor majke

Monah Stefan rođen je u Inđiji kao Miroslav Ačić. Inđija je juče tugovala za ubijenim monahom, a njegovi prijatelji su za Kurir ispričali da je on dvaput godišnje dolazio u rodni grad i obavezno posjećivao lokalnu crkvu.

- Bio je jako fin. Zgroženi smo stravičnim zločinom - kažu u crkvi u Inđiji i dodaju:

- Bio je iskušenik na Fruškoj gori, potom je bio u manastiru kod Požarevca, a prije pet-šest godina je otišao iz Srbije.

U manastiru u Inđiji kažu da se Stefan okrenuo Bogu na nagovor majke, i to jer se razbolio.

- On je to uradio i ozdravio. Bio je u manastiru Ilinje kod Šapca, gde se zamonašio 2007. i dobio ime Stefan - rekli su.

Kako su dodali, on je po struci bio kuvar, a radio je u brojnim restoranima, čak i na primorju i u vojnom restoranu.

U kući u kojoj je nekad živio monah sada žive stanari. Kažu da ima sestru i sestričinu, koje su se preselile odavno.

(Kurir)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Strasno

08.12.2020 21:30

Sta zlo moze da napravi od covjeka.

ODGOVORITE
Name

Rr

09.12.2020 07:12

Zato be treba nikome pomagati. Kad vidis da tone gurni ga u jos veci ponor. Idiot toliko bi mu dao droge da crkne iste sekunde od nje

Name

Zagor

08.12.2020 21:31

A ko ga je dovezao, i odvezao? Sto se to krije?

ODGOVORITE
Name

Ivan

08.12.2020 22:23

Svi kriminalci i lose osobe lice jedna na drugu ,kako po liku,tako i po pogledu ! Zlo izvire iz ociju i takvih je mnogo i na politickoj sceni. UZAS

ODGOVORITE
Name

BMW

08.12.2020 23:07

Da je pravne države, dati mu doživotnu robiju za nauk drugima. Krajnji epilog će biti vještačenje psihijatra koji će izjaviti da je to uradio u stanju teške krize i neuračunljivosti, biće saslušan i pušten da se brani sa slobode jer takav je režimu koristan za druge stvari.

ODGOVORITE
Name

re bmv crgr

10.12.2020 02:50

Kada sistem bude funkcionisao ^^oko za oko zub za zub^^,jako prosto i efikasno,sistem sam po sebi eliminise drustvenu trulez,svi zive normalno i u blagostanju i nikom na pamet ne pada da skrene sa uma.Sudovi su sredstvo za residivu,takvi se cuvaju jer su i potrebni istima.

Name

Omega

09.12.2020 00:15

Gdje je onaj mentol od juce, koji je komentarisao zbog ubistva da je kao na kosovu... Ako citas, Dragan je ubica!

ODGOVORITE
Name

Nenad

09.12.2020 18:07

Ja sam rekao da je kao na Kosovu,a nisam rekao da ga je ubio neko od druga dva naroda.Prema tome nisi razumio moj komentar

Name

Ljubav, vera i nada

09.12.2020 05:03

"Koga ti hlebom, on tebe kamenom",kaze jedna poslovica. Gospode Boze, otvori rajska vrata i primi svog Andjela u svoje okrilje.

ODGOVORITE
Name

Pa treba vjestačenje

09.12.2020 05:51

...I onom iz Beča, zašto da ne? Kakva je razlika?

ODGOVORITE
Name

Narkoman

09.12.2020 10:48

Koji nema novca za to je strasna opasnost kako samom sebi tako i po druge,to je svakome jasno. Na zalost, to je strasno zlo za koje bi se trebalo naci rijesenje od strane onih koji su nadlezni za to.....

ODGOVORITE