Министар правде БиХ очекује оставку Милана Тегелтије

Грубеша наводи да би један члан ВСТВ-а у неке западноевропске земље поднио оставку када би прешао на пјешачком на црвено.

Босна и Херцеговина 08.12.2020 | 20:31
Министар правде БиХ очекује оставку Милана Тегелтије

Министар правде Босне и Херцеговине Јосип Грубеша (ХДЗ) за Н1 је казао да очекује да ће предсједник Високог судског и тужилачког вијећа Милан Тегелтија дати оставку у четвртак.

Грубеша је казао да он није особа која ће рећи треба ли Тегелтија дати оставку, али да очекује да ће одступити.

"Оно што требам радити је да проба ријешити законска питања која се тичу ВСТВ.а, јер ако Милан оде сутра, доћи ће неки други Милан. Није проблем у Милану, проблем је у закону", истакао је.

Министар тврди да је бх. правосуђе "издвојени центар моћи".

"Нека ми опросте људи који раде у правосуђу, ја јесам њихов министар и ја њих увијек штитим, али практички правосуђе би требало бити на страни државе. Не кажем да држава треба имати контролу над правосуђем, али правосуђе треба некоме одговарати. Како организовати правосуђе у БиХ? Ја само могу рећи да је једино у БиХ организовано на овај начин у свијету", казао је.

Грубеша наводи да би један члан ВСТВ-а у неке западноевропске земље поднио оставку када би прешао на пјешачком на црвено.

"Ми говоримо о БиХ. И зато кажем да ми унутар БиХ морамо наћи законска рјешења која ће то дефинисати. Ипак наш менталитет је посебан - није оправдање менталитет, али морамо наћи начин како ћемо те ствари у правосуђу макнути", казао је.

Сматра да није у реду да се Тегелтија састаје са политичким лидерима, додавши да не зна коме предсједник ВСТВ-а одговара.

"Мислим да је ВСТВ прошли тједан направило добар искорак, јесте да су се они међусобно састали. Разговарали су о проблему. Ту је господин Тегелтија требао тражити савјете и сугестије",

Према његовим ријечима, ВСТВ се треба раздвојити на судски и тужилачки дио, јер сматра да није у реду да судије, тужиоци и адвокати бирају све судије и тужиоце.

(Н1)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Чуј

08.12.2020 19:57

Чујте овога посипање пепелом по глави.Па твој шеф Драган Човић је прије два мјесеца гласао у дому народа против закона о ВСТС.Кад је овај предложио неки закон бољи а био је министар и у прошлом мандату.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Чуј

08.12.2020 21:38

ХДЗ користи Додика као овна за пробијање зида. Паметније него да потурају своју главу. А ни рудоња не потура своју него српског народа.

Name

За Ре Чуј

09.12.2020 07:08

Браво за коментар, само Додик иако мисли да је свемогући то још није схватио од Латинца

Name

Парламентарна скупстина БиХ

08.12.2020 20:03

Да одлуцује о свему, бира, смјењује двотрецинском вецином,без обзира ко предлагао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фантом

08.12.2020 20:06

Ти са правом имаш везу као Марко Краљевић са тенисом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

08.12.2020 20:17

Врло су организовани. Кадија те тузи кадија те суди . А бирани су странацки . Нема даље !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борислав

08.12.2020 20:35

МИнистар је у праву, без обзира на закашњелу реакцију. Прије свега, мора да оде Потковани ... Онда ићи даље. Док је овај мамлаз на челу ВСТВ, нема нам хајра од живота нити било каквог оздрављења правосуђа. Њему треба затворити врата правосуђа за сва времана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Много је поткованих

08.12.2020 22:07

На залост.

Name

Ту ту ту

08.12.2020 20:37

И ти би требао поднети оставку реално он је под твојом капом као и судови тужилаштва све ви знате какво је стање !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мијењати

08.12.2020 21:32

Све из темеља јер то мозе само код вас

Name

Бака

08.12.2020 20:47

Ма ви сте исти.Како те није срамота да зуцас?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

08.12.2020 20:52

Заиста не разумијем дискусије и питање хоће ли “господин” Тегелтија поднијети оставку?које лицемјерство и нај нај мањем познаваоцу начина живота а не праведности и правде је јасно да је Тегелтија већ поднио оставку самим чином састанка са Политичким руководиоцима владајуће странке из РС.Неразумијем каквим разлозима прича то висе није материјал ни за сликовнице за дјецу још ако се види са којим “људским громадама” и моралним личностима се састао прича је беспотребна !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ницк

08.12.2020 23:07

Ок , мујкицу , он се састао са официјелним представницима РЕПУБЛИКЕ , као и са предсједавајуцим предсједником троцланог предсједниства бих гдје јасни изнесено оно сто и мала дјеца знају . Босњаци покушавају назор и на превару узети под контролу судство бих. Акција је дио покушаја да изварају Србе ( Хрвате су већ издигли изгледа) . Зар ви заиста мислите да ће се Срби одрећи или да ћете им одузети РЕПУБЛИКУ. Ви нисте нормални.

Name

Несхваћен

08.12.2020 20:56

Напокон да и ти нешто сувисло кажеш након пет година министровања. У осталом, ни ти не требаш бити министар, обзиром да си по занимању професор латинског језика или историје или обоје, а са правом немаш ама баш никакве везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

08.12.2020 22:08

Само по себи.

Name

неко из масе

09.12.2020 10:40

Па у овој накарадној држави бивши конобари, бравари, заваривачи постадоше магистри права и економије, функције тако олако схватају, одговорности немају никакве али су зато дебело плаћени за свој нерад а о храбрости за преузимање позиција немам речи. Нажалост, сваког дана сам све више и више сигурна да овде нема никакве будућности....

Name

Криминална група

08.12.2020 21:33

Ста сад овај серенда, кад и он у својим редовима у министарству- управном инспекторату има главног инспектора Емира Мехмедовица који запосљава своју родбину да би сјебавао људе. Срамота је ово за дрзаву, и Министарство неправде. Милан Тегелтија је андјео ста ради Емир Мехмедовиц, смрад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојло

08.12.2020 22:52

Праведно рече наставник латинског... У каквој ми земљи живимо, не дао Бог црном ђаволу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

БАЊАЛУЧАНИН. ЦЗ..!!!.

09.12.2020 00:22

ЈЕДИНО ПРАВО РЈЕШЕЊЕ ЗА БОСНУ И ХЕРЦЕГОВИНУ ЈЕ...СМЈЕНИТИ ПОЛИТИЧКИ ВРХ НАЦИОНАЛНИ СТРАНАКА КОЈИ НАС ВОДЕ ТО ЈЕСТ...ИЗЕТБЕГОВИЋ, ДОДИХХ, ЧОВИЦ И КОМПЛЕТНО ,, СУДСТВО...ТУЖИЛАШТВО..ПОСТАВИТИ ИХ ,,НЕУТРАЛНЕ ИЗ МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ИЗ ВИШЕ ДРЖАВА , ТЕК ТАДА ЋЕ БИТИ ЗАКОН У ОВОЈ ДРЖАВИ...КАДА НИСМО У СТАЊУ МИ НЕКА НАМ ДРУГИ НЕУТРАЛНИ ПРАВЕ И ДОНОСЕ ЗАКОН, ПРАВДУ У НАШОЈ ,КУЋИ,, МОЈ ПРЕДЛОГ ЈЕ ЗА СВЕ ТРИ НАЦИЈЕ КОЈЕ ЖИВЕ НА ОВОМ ПРОСТОРУ ДА СВИ БУДУ ЗАДОВОЉНИ ДА ТО БУДУ ПРЕДСТАВНИЦИ ИЗ ,, ЗАПАДА И ИСТОКА ТО ЈЕСТ СА ИСТОКА ,,РУСИЈА И ЗА ПРАВОСЛАВНЕ И ТУРСКА ЗА МУСЛИМАНЕ. А СА ЗАПАДА БИЛО КО..НЕМАЧКА, ФРАНЦУСКА итд ТО ЈЕ ЈЕДНО.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

09.12.2020 04:12

Каква оставка.Па пуне су му ладице од стола предмети који чекају да застаре. Ако оде за Бањалуку бит це повлачење из институција БиХ и тек тад смо надрљали. Република Српска се чува стабилношћу институција и отворености према свјету.Да инвенститори воле доћи код нас.А овако само се стално дрма темељима Републике Српске да би се НЕКО ДРУГИ окривио за овако катастрофалну ситуацију . Ову власт треба СРУШИТИ под хитно. У свој кривинал улажу Републику Српску за коцкарским столом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

1234

09.12.2020 09:40

Зноа си за Тегетију.ста је радио...Ти си ко и он.. сто га ниси пријавио

ОДГОВОРИТЕ