Драшко Станивуковић (27) је све, само не обичан беспослени балкански младић

Руча код баке, живи код тате и маме, до двадесете је дијелио собу с братом, а факултет је занемарио, јер има преча посла. Рекло би се, сасвим обична прича.

Република Српска 06.12.2020 | 09:10
Драшко Станивуковић (27) је све, само не обичан беспослени балкански младић

Ипак, Драшко Станивуковић (27) је све, само не обичан беспослени балкански младић.

Прво, он није нимало беспослен. Његови млади и енергични сарадници призању да тешко прате Драшков темпо, јер је он увек у „петој брзини“, од раног јутра до касно у ноћ.

Друго, он није нимало сиромашан. Вила у којој живи с родитељима синоним је за луксуз, а у породично богатство, стицано генерацијама, броји се, вјероватно, милионима евра.

И једно и друго је, без сумње, допринијело политичком успјеху Драшка Станивуковића. Овај „студент у оставци“ је освојио невјероватних  52.369 гласова и до ногу потукао Игора Радојичића, фаворизованог кандидата владајућег СНСД.

Никад није крио ко је

Тако је постао регионална политичка звијезда: најмлађи градоначелник у историји Бањалуке и први политичар који је, након 20 година, “побиједио Милорада Додика”. И богаташки син којег су, дефинитивно, завољели и сиромаси.

У насељу Петрићевац, у идиличној улици гдје је одрастао, одушевљено га поздрављају комшинице са цекерима, таксисти, комуналци који одвозе смеће. Са сваким од њих застане и поприча.

– Никад ја нисам крио ко сам, гдје и како живим и никад нисам сматрао да због тога вриједим више од било којег сурађанина – каже млади градоначелник за Српскаинфо док обилазимо вилу Станивуковића, у којој су београдске фолк звијезде снимале спотове, а заљубљени парови из Бањалуке вјенчања и вјеридбе.

Од огромног конференцијско-свечарског стола, све са бином, до ограда на степеништима, породичне трпезарије од храстовине тешке 800 килограма, спаваћих соба… све је окићено позлаћеним дуборезима. Изузетак је сауна, у којој мирују Драшкове панцерице. Јер, Драшко скија. И игра стони тенис, и вјежба борилачке вештине, и вози бицикл, и учи јахање и… чита.

Одрастао код баке

Библиотека у поткровљу је, тврди, његово омиљено мјесто у овој, како је он зове, “новој кући”.

– Ето, видјели сте, идемо сад код моје баке, ту у комшилуку. Бака је главни лик у причи. Одрастао сам код ње, у старој кући. Овдје живим тек годину дана – каже наш домаћин.

Бака Госпава – Госпа Станивуковић (80), рођена Вукелић, енергична старица поријеклом с Мањаче, ложи ватру у шпорету, кува и – савјетује. За њеним столом се доносе многе породичне одлуке, па и оне пословне и политичке.

С врата грди унука градоначелника, што је дан раније доручковао тек кад је било вријеме вечери, а палачинке се охладиле. Она је живи доказ да је само Чак Норис успио да убиједи баку да није гладан.

– Бака храни све нас. Ни мојој мајци не да да кува. На доручку се смјењујемо, кад ко стигне, али у пет поподне сви се окупљамо код баке на ручку. Наравно, кад смо у Бањалуци – прича Драшко.

Деветоро за столом

Бака Госпа, која у једноставној топлој кухињи дочекује унука и његове госте домаћим шницлама и чварцима, значајно клима главом.

За тим столом се, дакле, кад су сви на броју, окупи њих деветоро: Драшко, његов дједа Гордан, отац Драган, мајка Свјетлана, брат Горан, те братова супруга Наташа и њихова дјеца, бакини праунучићи, Елена и Никола. У вријеме наше посјете нико од њих нијих није био ни у новој ни у старој кући. Обавезе.

– Шта им фали да једу код мене? Што да кувају, имају они своја посла. А могу чути и коју паметну – вели бака Госпа.

Бизнис

Осим Драшка, који се дао у политику, сви чланови породице се баве бизнисом. Драшков отац Драган је био власник првог приватног салона аутомобила у БиХ, радио је с „Телекомом“, а и данас се „бави електроником“. Мајка Свјетлана већ 30 година тргује аутодијеловима. Градоначелников брат и снаха имају фирму за посредовање у трговини.

– Питају ме за савјет и ја им речем шта имам, без пардона. Свашта сам ја у животу чула и научила, знам с људима. Мој отац Милан Вукелић, звани Џокић, био је трговац стоком. Сву ову земљу, на којој су, у овој улици, саградили куће наши рођаци, он је купио. Ово је моја очевина – каже бака за Српскаинфо.

За савјет јој се неријетко, каже, обрати и њен нећак и комшија, Никола Вукелић, који Драшку дође, што би се у овим крајевима рекло, „нерођени стриц“. Никола Вукелић је  власник компаније „Агроимпекс“, комплекса воћњака и фабрике алкохолних пића „Приједорчанка“. Годинама је био „добар са Додиком“. Али у посљедњих десетак година више није добар са Додиком. Прича се да није једини.

– И Никола је одрастао код мене, у овој кухињи. Неки су чак мислили да сам му ја мама, а не тетка. Слуша ме и он, него шта – каже бака Госпа.

Кад ће се оженити

Слуша је, каже, и Драшко, кад запне нешто око политике, али неће да је послуша кад су у питању битније ствари. Неће да се жени, а и факултет је запустио, бог зна кад је положио посљедњи испит. А те су ствари у животу ипак најбитније, каже бака Госпа.

Драшко свечано обећава да ће се оженити “до краја мандата”, али бака неповјерљиво одмахује главом, у стилу “политичар је то”!

– Увијек је он знао истјерати своје. Кад је био мали, сатрао ме, нигдје није имао мира. А путовали смо пуно, ишао је са мном на љетовање у Тунис, Египат, Грчку, Турску. Кад је као дијете славио рођендане, дође му 30 дјеце. Кад је сломио ногу, морала сам га носити на улицу да види дјецу. Увијек је био главни, увијек је скупљао дјецу око себе и сва су га дјеца слушала – каже бака и отвара породични албум.

Увијек против неправде

Уз старе фотографије, нижу се сјећања. Како је Драшко, кад је био мали, тек је кренуо у школу, организовао дјечје протесте испред куће комшије, који се жалио да су клинци гласни и тјерао их кад се играју. Па је дошла полиција, а он бјежао од патроле.

Баш као што ће га, годинама касније, полиција прогонити због учешћа у протестима групе „Правда за Давида“, организованих због убиства бањалучког студента Давида Драгичевића.

Бака подсјећа како се Драшко, или како га она зове Дадо, још у основној школи увијек бунио против неправде. И како се „никад није правио важан“, иако је знао да је један његов прадједа, из лозе Станивуковића, био предсједник општине у Челинцу, а други прадједа, из лозе Вукелића, у насеље довезао првог „мерцедеса“.

Није да се ти Станивуковићи и Вукелићи нешто истичу, него ето, чисто да се зна …

ДАН ПОЧИЊЕ ОДЛАСКОМ НА ГРОБ ПОГИНУЛОМ СИНУ

Драшко Станивуковић је име добио по свом стрицу, једином брату његовог оца, који је као борац Војске Републике Српске, погинуо у рату 1992. године.

Од тада његова бака Госпава, сваки дан, без изузетка, почиње посјетом синовом гробу. Устаје рано и иде на гробље, а тек потом слиједи јутарња кафа и припремање доручка за породицу.

(Српскаинфо Фото: РАС СРБИЈА)

Коментари / 91

Оставите коментар
Name

Саки

06.12.2020 08:18

Смарате са њим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расплакали сте ме

06.12.2020 09:00

Јадни сви родитељи који изгубе дијете, не дај Боже никоме - ево они су још увијек у црним кошуљама и носиће их док су живи! А дудукове ботине, немајући других аргумената за своју најновију "пушиону", Драшка (коме су которварошки муслимани убили јединог стрица, у то у 21-ој години), називају поисламљеним, оваквим у онаквим, али џаба вам све народ је изабрао Драшка, па ви пјевајте борбене!

Name

Сале

06.12.2020 09:02

Бас смарају ... Да неце и филм снимати о њему ? хах

Name

Овца

06.12.2020 09:04

20 година вам не смета крканлук, бахатост, осионост и сада када се догодило ослободјење, бар у спознаји да је несто промјенљиво, иако јос није досао на мјесто на које је изабран, вама вец смета. Судице му се на основу рада, а не на основу баке, тате, фамилије. И критиковацете/мо га висе него претходнике, зато сто вам/нам је он то омогуцио, отварајуци вам/нам свима оци. И мисеви постасе лавови. Вазно је да смо као друство напредовали од задњих избора. Боли цињеница да је он својим радом покренуо друствене промјене. А да ли је морао? Колико вас би урадило исто на његовом мјесту? Из лагодног окрузења, да не казем богатства, изаци и објасњавати народу да мозе боље и да нас не воде Богови ...

Name

Ре

06.12.2020 09:08

Немој онда да цитас. Прати ста бисерка ради.

Name

Гаги Градиска

06.12.2020 09:09

Бице Драско краљ!!!

Name

Милан

06.12.2020 09:31

Види ових Додикових и Бакирових сто су се расписали...знате и ви ко це вас помести из политике...напред Драско!!!!

Name

ре Сале

06.12.2020 10:04

Доста висе Додиказма ,није ти смарање његове лази и крканлук дезертерство итд итд итд

Name

Данас

06.12.2020 10:09

Драшко има невјероватну харизму, енергију и вољу али мора да зна када треба стати са медијским експонирањем. Паметни људи се појављују данима у медијима и онда се само повуку јер након неког времена додје до засићења у публици и све може да се заврши лошом реакцијом публике. Гласала сам за њега али већ почиње све да ми се гади и почиње да изгледа неозбиљно и усиљено. Треба да пусти Додиковце да се мало проваљују сада док не ступи на дужност. Танка је линија када неко престане да буде симпатичан и почне да личи на сеоску младу жељну сликања.

Name

Аргета

06.12.2020 10:09

Диван теxт, расплакао сам се....

Name

Ре расплакали ме

06.12.2020 10:19

Шта је Драшков стриц у муслиманском насељу у Котор Вароши тражио,да је остао код куће не би погинуо,вјероватно ишли у чишћење насеља и десило се нажалост што се десило.

Name

Милена БЛ

06.12.2020 10:25

Нас лијепи,млади,паметни градонацелник.Мозете само да му завидите.Зивио ти нама и владао100 година.

Name

За Сале и Саки

06.12.2020 10:59

Сморени сте ви од љубоморе. А вјероватно не радите ниша, а љубоморни сте што неко живи у богатој породици-на имању које су стварале генерације његових предака. Засучите рукаве, па ћете и ви имати... Не живим у Бања Луци и овога момка знадем САМО са телевизије, али видим да НИЈЕ ЛИЈЕН и НИКАДА и НИКАДА га нисам чуо да коментарише и размишла на начинкако вас двојица размишљате икоментаришете.

Name

Ре ре

06.12.2020 11:04

Драшков стриц, Драшко, се одазвао на позив Војне команде и отишао да брани своју земљу и свој народ од душмана ( усташа и вехабија), и био заробљен од тих истих вехабија, који су га звјерски мучили и убили! Јесмо ли сви требали побјећи, неки у Њемачку неки у Србију (па нпр шверцати цигаре и богатити се), а вехабије и усташе нек нам кољу нејач! Драшко је из праве фамилије, херојске, и треба да се праве емисије о њима, а коме се не свиђа нек гледа дудука како ломи микрофоне - можда је то поучније!

Name

Ре Саки

06.12.2020 11:06

У комунистичкој земљи стицано богаство кроз генерације е бас сте му направили рекламу.

Name

За Данас

06.12.2020 11:20

Браво Данас. Како ми драго да видим да има јос нормалног свијета који размисља својом главом и то на реалан нацин

Name

Ник

06.12.2020 11:29

Принц од Мањаце !

Name

Леут

06.12.2020 11:30

Олади мало.

Name

Браво "Овца"

06.12.2020 11:32

Апсолутно се слазем.

Name

Питање

06.12.2020 08:24

Како то да је до ногу потукао игора а разика није 80% вец 9% и реците онда објективно која странка је разбила на изборима??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахаха

06.12.2020 09:02

Тако је. Сколи да праве иконе од обицних људи.

Name

Ре

06.12.2020 09:32

Снсд потучем до дна то што су имали гласова то су купљени гласови и гласачи полтрони тзв буџетлије који су морали да скупе толико и толико гласова сеоска политика ,али грађани Бањалуке су се пробудили прави грађани а то је ВИШЕ НАС ЈЕ !!!! Сеоске лоле готово је .

Name

Капетан

06.12.2020 09:46

Па у Самцу је нацелник освоио 80% гласова

Name

РЕ;ГагиГрадиска

06.12.2020 10:24

Браво господине сад тек се све поклопи чак и изјава Станивуковица да је он политичар 21.вијека ЦЕСТИТКЕ БИЋЕМО КРАЉЕВИНА НАРАВНО ЗАСЛУЖИЛИ СМО ! КАД ОНО ВЛАДАСЕ КРАЉЕВИ И ГДЈЕ ИХ ИМА “НАПРЕДНО “НЕМА ШТА ! ЖАЛИ БОЖЕ ИЗГУБЉЕНОГ ВРЕМЕНА И МЛАДОСТИ СТО СЕ ОВАКО “МОДЕРНО “ОБРАЗОВА!

Name

Г. Младиц

06.12.2020 08:26

Типицни цедо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2020 09:18

Јест вала. Лијеп као лутка., паметан и борбен.

Name

БЈ

06.12.2020 08:28

Добра и честита породица, нека вам Господ Бог подари добро здравље а Драску снагу за све његове предстојеце борбе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

06.12.2020 10:06

Покераси и украдени новци.

Name

ММ

06.12.2020 10:57

Зив и здрав био господине Драско,да владас дуго година.Много среце,здравља и успјеха твојој предивној породици.

Name

Ре

06.12.2020 19:34

Смањите доживљај. Пустите човјека да ради посао за који је изабран. Не чините му услугу са превише експонирања, бројања калорија које поједе, броја ципела које носи, дизања у небеса (до јуче су га многи од ових пљували) и свега оног што чини ријалити или естрадне звијезде. Човјек се опредијелио да буде политичар и пустите га да то ради. Не правите од њега “вожда”. Знамо како су пролазили сви наши вождови. Слиједи му одговорна функцију и требаће му много умијећа да је обавља како треба и како је обећао. Желим му успјех и да одоли свим овим “дизачима у небеса према критеријуму положаја на коме је неко”.

Name

О бозе

06.12.2020 08:31

Изгледа да је ово једини градонацелник у РС нико висе није побиједио на изборима ..овај је богат па мозе да плаца оволике хвалоспјеве цак је и баба вазна лицност у РС оволика хајка на Додика је нецувена види се под цијом палицом се коментарисе ....узас ..срамота ..некултура

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не брини

06.12.2020 08:47

Све це бити добро, сто у се у затвору заврси, хехехе

Name

Ре

06.12.2020 19:38

Претјеривање није добро, поготово за њега. То је само додатни притисак у времену које слиједи и које ће бити сигурно тешко и напорно. Пустите човјека да буде градоначелник, немојте га исцрпљивати са причицама и стварима које нису у надлежности функције коју ће обављати.

Name

Миланко

06.12.2020 08:33

Подржавао сам Драска тобом кампање.Ова прича је наставак кампање да покуша да се мало приближи обичним грађанима. Тата је мало радио са Телекомом и има више милиона евра. Е мој Миланко гдје ти је мозак био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Малецка разлицица је сто

06.12.2020 08:53

Господин Станивуковиц троси своје паре, а црвена секта погоди ције?

Name

Ре Миланко

06.12.2020 09:24

Добро сте приметили, тата радио са Телекомом, е зато имају порески органи да то испитају ако несто није у реду. Драган Станивуковиц је приватник и он мозе доказати порекло новца, али како це политичари доказати своју имовину, и ту је проблем.

Name

Ре Миланко

06.12.2020 09:44

За Телеком си запамтио, али ниси запамтио дио текста да је скоро цитава земља била у њиховом власниству.

Name

Борац

06.12.2020 11:05

Ниси могао у социјлазиму бити богат.Лако је лагати овај млади свјет али имас јос људи који су зивјели у социјализму и Југославији да свједоце да није било некихсрастицних социјалних разлика као данас. Земљисте ниси могао да имас у поседу на подруцију гардова јер је СФРЈ доњела закон јос педесетих година о градском градјавинском земљисту који је све земљисте на подруцију градова и насеља прогласено друственом својином.Дакле цак и ако си имао куцу земља испод куце је била друствена својина.Хоцу да казем да те прице Драска и Додика како су они од пре били богати нису истините јер сви ми старији знамо како се зивјело у социјализму и да у социјализму ниси могао бити богат у данасњем смислу .Њихово богаство датира од 1998 и поцетка транзиције на овим просторима

Name

ре ре Миленко

06.12.2020 11:08

Па и бато,сека ,син Игор и цјела и сира фамиља Додик су приватници и радили су све по закону Све и један тендер је добијен по закону Покрали су вас и опљацкали све по закону хаха

Name

Ре Свима

06.12.2020 12:49

Његов тата није био политичар, није трошио буџетска средства ни националне ресурсе; а није се бавио ни криминалом (још нико га није за то оптужио)!!! Човјек се бавио бизнисом и зарадио паре, и нема ко пера да му одбије! Е сад, друга је ствар што се Милини кербери не мире се тим, па кевћу около и скиче, али жао ми је, Бањалуку су изгубили! И Бијељину! Али, но сикирики, освојили су, осталих 42 Општине у РС и 2 или 3 у БиХ!?????? Мало ли је?!

Name

Ре

06.12.2020 19:47

Драшко није стекао никакво богатство. Ако му је отац богат (је ли можда радио у Чајавецу?), то није заслуга Драшка. Према томе о Драшку као богаташу може се говорити у контексту насљеђивања богатог оца, а не његовој способности. Шта ће он својим радом зарадити - о томе ће се моћи причати у будућности. Дакле - богатство оца немојте узимати ни као плус ни минус за Драшка. На њему је да се покаже и докаже. Срећно на градоначелничкој функцији.

Name

Вера

06.12.2020 08:34

Писци бајки, сви заједно , су немаштовити људи. Земљо , отвори се !

ОДГОВОРИТЕ
Name

И прогутај

06.12.2020 08:50

Банду црвену

Name

Марцоне

06.12.2020 09:33

Јој Бозе какав је ово народ,нико вам не ваља.Па ста ако је богат,па ваљда је то предност јос ако се цовјек није обогатио гурајуци руку у народни дзеп,тј будзет...а није,ови би га затворили у задње двије године да су имали 1% доказа.Цобани са Мањаце,Бакинаца,Грмеца и Дрвара су вам били ОК,досли на коњским колима а сад мултимилионери и никад им доста,увјек мало!

Name

За Марцоне

06.12.2020 12:51

Све ће они то вратити овом народу! Све до жуте банке!

Name

wеллнессссссс

06.12.2020 08:34

теско нама са овом самозаљубљеном прицом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

06.12.2020 12:54

Новине и Портали пишу јер то им је посао; е сад ви не морате читати, нико вас не тјера! Ако вам је досадно, играјте шаха, или "не љути се човјече"! Или гледајте Задругу!

Name

Ре Одговор

06.12.2020 19:53

Искрено, не ваља претјеривати ни у чему. Људи се ипак засите свега. Битна је мјера у свему. Тачно је да се не мора све читати, али вјероватно да и Драшку то постаје терет. Вјероватно би за њега било боље да има више времена за припрему за посао који је пред њим. Не заборавите, многи једва чекају да не испуни обећања.

Name

РАСПУЦХИН

06.12.2020 08:37

Е сада је много тога јасније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милано

06.12.2020 08:48

Јединствена породица, радна и поштена. Једно време,дечак са Петрићева,био ми је комшија,само нисмо били у исток улицу. Ул.Јовице Савиновића брже са Његошевом,а и Драшкова. Отишао сам са петрићевца,када је момчић имао око 9 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мара Форстер

06.12.2020 08:52

Драско ,твој стас и осмјех говори да си цовјек од цовјека ! Поздрав <3

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУ

06.12.2020 08:52

Људи, де мало успорите..... Овако се гради култ личности, да нам не присједне за 20-ак година, овдје такве ствари лако успијевају, а тад ће му бити тек 47. Драшкови гласачи, немојте одмах да ме нападате. Само кажем, ово је Балкан, опрезно оваквим текстовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим

06.12.2020 09:18

Да је ово један прилог искљуциво да се разјасне ствари, да се не шире лажи преко мас медија. Да се не измишља и подмеће и то је то. Поцнимо да схватамо да постоје и богати у нашем друштву и да и такви имају право да се баве политиком. Сад колико ће имати присталица то је друга ствар. Али овај момак завредјује пажњу због понашања а и ставова које заступа јер иначе не би био побједник у БЛ. Битне су промјене ма какве биле, промјене и само промјене у свим градовима и општинама а и на ентитетском нивоу.

Name

ДУ

06.12.2020 12:53

Прво:никада нисам пробленатизовала то што је богат. Друго:за оне који мисле да је Додик сиромашан дошао на власт, нису баш информисани... Треће:у једној сусједној земљи, било је тако:дај само промјене. Сада имају непогрешивог вођу који је у иностранству мањи од миша, а народ само што не бичује... Ал воли народ да му се загалами, онако испраног мозга од ријалитија и добрих послушни медија. У нашој скупштини најгласнија је опозиција. Код њих је нема,а побједнички посланици пљују ли пљуји из клупа свакога ко се у очеше о ВОЂУ, а свако ко узме ријеч прво мора њему да се захвали. А све је безазлено почело. Нећу именовати државу и онако сумњам да ће ово објавити..... Али, вриједи покушати.

Name

Ре Мислим

06.12.2020 12:57

Напокон неко паметан, ко је разумио смисао текста! Бака је лијепо објаснила неке ствари, па сад коме се свиђа, а коме не свиђа!

Name

За Ду

06.12.2020 14:00

Шта је Додик имао прије рата??? Његов отац је био обичан пољопривредник из Бакинаца, и није имао ништа посебно; и то сви знају! Додик је имао један станчић у центру Лакташа...и ништа више! Једино ако не конташ његово ратно богаћење шверцом цигара? Док су једни живи на ражњу печени, други су се богатили шверцујући! Баш ти је јако поређење!

Name

Ре Ду

06.12.2020 18:29

Ја мало висе знам од тебе сто се тице породи е Додик.Његов отац јесте био релативно богат домацин у односу на комсилук али не претјерано богат.Зарадјивао и улагао у пољопривреду,од пољопрувреде се нико није обогатио вец се имало за добро појести и попити , улагање у масине и евентуално просирити имање.У томе се огледало то богаство.А сто се тице Милине прице о том како је он био јако богат кад је досао на власт,то је за такве као ДУ.Он је кренуо у бизниз ван пољопривреде и заглавио у милионским дуговима у којима је био до гусе кад је диаао на власт.Е ,то је истина !

Name

Мица

06.12.2020 08:54

Коментари говоре колико су људи пакосни на тудје успјехе.Пису оно сто је тацно.Љубомора је гадна болест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миркан

06.12.2020 09:04

Тата је мало радио са Телекомом и као прави домаћин,има нос за бизнис,зарадио милионе марака. Некоме даш тај читав Телеком и ако није домаћин упропасти га и постане губиташ. Даш му читаву државу са свим природним ресурсима и опет исто,БАНКРОТ пред вратима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Миркан

06.12.2020 13:00

Управо тако Миркане! Некоме даш Телеком он га опљачка, паре изнесе из Земље, људи остану без посла...а овај човјек је научио од малих ногу како се воде послови! И могу само да му пљуну под прозор!

Name

Тузлана

06.12.2020 09:15

Свака цаст.Респект за бабу краљицу,мајку,баку,прабаку.Цестита породица гдје се постује поредак у куци.Поздрав за бабу а Драску зелим успјех у каријери и свако добро у зивоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

06.12.2020 09:17

Само НАПРИЈЕД УЗ БОЖИЈУ ПОМОЋ, биће све како треба и како Бог да!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кал

06.12.2020 09:29

Макар ће разбити тандем Додик-Човић и то је успјех.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За

06.12.2020 09:31

ове сто га пљују, какав год буде гори од ових бити не мозе, и ту ризика никаквог нема и треба цовјека пустити да одради мандат па це мо онда сви коментарисати али исто тако разумијем дзабалебаросе који су добро зивјели па им се измице па сваста пису! Али ипак нека се зна Висе нас је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2020 18:26

Б Р А В О!

Name

БЛ

06.12.2020 09:37

Гласала сам за Драска и нисам се покајала, али овај цланак је потпуно непотребан и по мом скромном мисљењу би могао бити и контрапородуктиван. Не треба у зивоту претјеривати ни у цему, па ни у хвалоспјевима једном, како га и сами представљате, обицном цовјеку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајде

06.12.2020 13:02

Већ си једним написала исти коментар, нема потребе да се понављаш!

Name

Знам...

10.12.2020 07:06

Све што је бака рекла је истина, додуше, мало уљепшана јер ипак је он њен унук. Генерацијско богатство о коме бака прича је земља на Петрићевцу од пар дулума. Иницијално богатство је стекао погинули стриц у послу са покер апаратима. Отац је то преузео, допунио издавањем једне етаже куће (непосредно поред ове нове) Питеру Николу, гувернеру Народне банке БиХ за 6000 КМ мјесечно. Ауто кућа АС је отворена касније, а још касније и продавница ауто-дијелова. Отац је позајмљивао и паре, са каматом. О томе нешто зна и Суд у Добоју. Главне паре су дошле послије посла са Мтелом (апарати за допуне по продавницама). Не наводим ово јер нешто ружно и лоше мислим о овој породици. Само хоћу да кажем да су били сналажљиви у неким временима кад пореска контрола није била ни близу данашњој (ни данас није сјајна). 90 посто њиховог данашњег богатства стечено је у задњих 15 година. По томе се не разликују од свих данашњих богаташа у нашој земљи.

Name

Мајстор

06.12.2020 10:02

....и онда су живјели сретно до краја живота.Чича мича готова прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука

06.12.2020 10:09

Претјерујете, направицете контраефекат. Људи су гласали за њега јер мисле да мозе бити другацији, не правите новог Милорада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

06.12.2020 10:12

Такав смо ми народ. Ако је богат сто је богат ако је сиромасан сто је сиромасан красце када додје на власт. Ето ја нецу красти да се кандидујем за цетири год па гласајте за мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

06.12.2020 10:13

Драшко. ако ово читаш, молим паметно и поштено. Чувај се прелетача и других , олоша, полусвјетова, фукара и Итд. Драшко, Исус је имао дванаесторицу, а један од тих дванаест био двоструки прелетач, а знамо Јуду. Јуде су свуда око нас, њих је мало, али више зује, али "НАС ЈЕ ВИШЕ".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слажем се

06.12.2020 11:03

Треба мало спустити лопту и прећи са речи на дела...да не буде разочарење медју гласачима

Name

Томо

06.12.2020 10:44

Будуци властодзац. Тацка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.12.2020 11:31

Па немој Томо онда једног дана да продаш глас и гласаш за властодршца. Није до њих, до нас је.

Name

РС

06.12.2020 10:55

За оног што пита шта је Драсков стриц радио у К.Вароси у рату. Није ништа радио што заслужује да га живог пеку. Ни њега ни остале момке који су с њим заробљени, животињски мучени и умрли у најгорим мукама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака ти част

06.12.2020 13:08

То могу питати само џелати који су то радили, и бурлина поган -нормалан човјек, који се сјећа тих дана, а многи овдје се још живо сјећамо, то написати неће! Слава и хвала тим младићима, који недужни страдаше!

Name

Драган

06.12.2020 10:56

Свака цаст за традицију коју практикују заједницким руцком.. то говори о њиховој слози, разумјевању, постивању вриједности на које су многи заборавили. Свака цаст овој породици на свим вриједностима које његују,а то ста имају, па то је среца као фактор за такав материјални напредак, наравно удрузена са радом, одрицањем, традиционалним вриједностима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јагода

06.12.2020 10:57

Драско је један од ријетких који има а не бахати се.Зиви и постује своју породицу и вриједности породицног зивота.Урадице он с народом пуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Корлеоне

06.12.2020 11:02

Док људи немају ста да једу ви писете како је овај младиц одрастао у свили и кадифи и како је сва фамилија пребогата, покајао сам се сто му дао глас боље је да сам гласао за Радојцица сто пута.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

06.12.2020 11:26

Да, само постоји разлика између богатих људи (ту не мислим на људе који су се преко ноћи обогатили и друге скоројевиће) и људе који не презају ни од чега, на путу ка слави и моћи, пошто ови други су много опаснији, јер све им је мало. Бања Луку и РС заслужују да воде људи који немају разлога да краду. Пуна подршка Драшку!

Name

Ре корлеоне

06.12.2020 14:28

Браво мајсторе... исто мислимо

Name

Људи

06.12.2020 11:34

Од нечега се мора почети. Сватате ли ви да се ми нисмо помакли од 92. Или 95. . Једино код нас још комунисти владају, реформисани, куд ћеш горе, а политку коју воде зове се"Буразерска".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

06.12.2020 11:38

Репортажа је пун погодак.Породици Станивуковић свака част.А Драшку треба наша подршка ако хоћемо нешто боље.Без наше подршке неможе он остварити све обећано и то још преко ноћи.БањаЛука треба да буде поносна јер коначно на челу има човека који ће доказати да се може и боље управљати градом и његовим ресурсима за добробит свих грађана а не само партијски подобних.Врућа је то фотеља у овом тренутку али на нама је да му помажемо а не да само критикујемо.А и Јелена је ту .Опаметимо се коначно крајње је време.Драшку још једном желим пуни успех у току целокупног мандата и наравно још дуже.Хвала на објави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Расу

06.12.2020 12:31

Расо,лако је било критиковати и лажно обећавати.Нека сада испуни обећања, ред би био. Ови други имају право да жестоко критикују исто као што је Драшко критиковао док се борио да дође ту гдје јесте.

Name

Бањалуцанин 88

06.12.2020 13:03

Да ли је Деамедик његов? Цуј, сарадјивали са Телекомом. Па, цији је Телеком? Вуцицев и Додин. Паметном доста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сузи

06.12.2020 14:53

Зив ти био мајци својој ! На многаја љета !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миладин Мијатовиц

06.12.2020 14:56

Само злобници и завидници могу оставити негативан коментар. Надјите бар слицан примјер.Само на једно само себи одговирите на питање:Има ли гдје овакве амбициозне и васпитане дјеце која су родјена и одгајана у богатим породицсма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реган

06.12.2020 19:49

Ови секташи што овакву причу коментаришу у свом пакосном,примитивном,заосталом и дегенеричном стилу поручујем:Породица Станивуковић је једна поштена ,радна,сложна,и у сваком смислу права бањалучка породица,без иједне мрље.А ви који сте дошли у нашу Бања Луку,и окупирали све,од општине до све иједног државног органа и сад по порталима бацате свој отров за рачун једне обичне секте у распаду,опет поручујем:вратите се одакле сте дошли,јер све се зна.Урадите то што прије,да продишемо људски

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ РЕГАН

06.12.2020 22:14

СВАКА ЧАСТ ЗА КОМЕНТАР и још бих додао ,свима Дејтон гарантује слободу па нека се врати одакле је дошао.

Name

Бобан

07.12.2020 11:54

Граховљани у Грахово,Гламоцаци у Гламоц ,Дрварцани у Драр