Draško Stanivuković (27) je sve, samo ne običan besposleni balkanski mladić

Ruča kod bake, živi kod tate i mame, do dvadesete je dijelio sobu s bratom, a fakultet je zanemario, jer ima preča posla. Reklo bi se, sasvim obična priča.

Republika Srpska 06.12.2020 | 09:10
Draško Stanivuković (27) je sve, samo ne običan besposleni balkanski mladić

Ipak, Draško Stanivuković (27) je sve, samo ne običan besposleni balkanski mladić.

Prvo, on nije nimalo besposlen. Njegovi mladi i energični saradnici prizanju da teško prate Draškov tempo, jer je on uvek u „petoj brzini“, od ranog jutra do kasno u noć.

Drugo, on nije nimalo siromašan. Vila u kojoj živi s roditeljima sinonim je za luksuz, a u porodično bogatstvo, sticano generacijama, broji se, vjerovatno, milionima evra.

I jedno i drugo je, bez sumnje, doprinijelo političkom uspjehu Draška Stanivukovića. Ovaj „student u ostavci“ je osvojio nevjerovatnih  52.369 glasova i do nogu potukao Igora Radojičića, favorizovanog kandidata vladajućeg SNSD.

Nikad nije krio ko je

Tako je postao regionalna politička zvijezda: najmlađi gradonačelnik u istoriji Banjaluke i prvi političar koji je, nakon 20 godina, “pobijedio Milorada Dodika”. I bogataški sin kojeg su, definitivno, zavoljeli i siromasi.

U naselju Petrićevac, u idiličnoj ulici gdje je odrastao, oduševljeno ga pozdravljaju komšinice sa cekerima, taksisti, komunalci koji odvoze smeće. Sa svakim od njih zastane i popriča.

– Nikad ja nisam krio ko sam, gdje i kako živim i nikad nisam smatrao da zbog toga vrijedim više od bilo kojeg surađanina – kaže mladi gradonačelnik za Srpskainfo dok obilazimo vilu Stanivukovića, u kojoj su beogradske folk zvijezde snimale spotove, a zaljubljeni parovi iz Banjaluke vjenčanja i vjeridbe.

Od ogromnog konferencijsko-svečarskog stola, sve sa binom, do ograda na stepeništima, porodične trpezarije od hrastovine teške 800 kilograma, spavaćih soba… sve je okićeno pozlaćenim duborezima. Izuzetak je sauna, u kojoj miruju Draškove pancerice. Jer, Draško skija. I igra stoni tenis, i vježba borilačke veštine, i vozi bicikl, i uči jahanje i… čita.

Odrastao kod bake

Biblioteka u potkrovlju je, tvrdi, njegovo omiljeno mjesto u ovoj, kako je on zove, “novoj kući”.

– Eto, vidjeli ste, idemo sad kod moje bake, tu u komšiluku. Baka je glavni lik u priči. Odrastao sam kod nje, u staroj kući. Ovdje živim tek godinu dana – kaže naš domaćin.

Baka Gospava – Gospa Stanivuković (80), rođena Vukelić, energična starica porijeklom s Manjače, loži vatru u šporetu, kuva i – savjetuje. Za njenim stolom se donose mnoge porodične odluke, pa i one poslovne i političke.

S vrata grdi unuka gradonačelnika, što je dan ranije doručkovao tek kad je bilo vrijeme večeri, a palačinke se ohladile. Ona je živi dokaz da je samo Čak Noris uspio da ubijedi baku da nije gladan.

– Baka hrani sve nas. Ni mojoj majci ne da da kuva. Na doručku se smjenjujemo, kad ko stigne, ali u pet popodne svi se okupljamo kod bake na ručku. Naravno, kad smo u Banjaluci – priča Draško.

Devetoro za stolom

Baka Gospa, koja u jednostavnoj toploj kuhinji dočekuje unuka i njegove goste domaćim šniclama i čvarcima, značajno klima glavom.

Za tim stolom se, dakle, kad su svi na broju, okupi njih devetoro: Draško, njegov djeda Gordan, otac Dragan, majka Svjetlana, brat Goran, te bratova supruga Nataša i njihova djeca, bakini praunučići, Elena i Nikola. U vrijeme naše posjete niko od njih nijih nije bio ni u novoj ni u staroj kući. Obaveze.

– Šta im fali da jedu kod mene? Što da kuvaju, imaju oni svoja posla. A mogu čuti i koju pametnu – veli baka Gospa.

Biznis

Osim Draška, koji se dao u politiku, svi članovi porodice se bave biznisom. Draškov otac Dragan je bio vlasnik prvog privatnog salona automobila u BiH, radio je s „Telekomom“, a i danas se „bavi elektronikom“. Majka Svjetlana već 30 godina trguje autodijelovima. Gradonačelnikov brat i snaha imaju firmu za posredovanje u trgovini.

– Pitaju me za savjet i ja im rečem šta imam, bez pardona. Svašta sam ja u životu čula i naučila, znam s ljudima. Moj otac Milan Vukelić, zvani Džokić, bio je trgovac stokom. Svu ovu zemlju, na kojoj su, u ovoj ulici, sagradili kuće naši rođaci, on je kupio. Ovo je moja očevina – kaže baka za Srpskainfo.

Za savjet joj se nerijetko, kaže, obrati i njen nećak i komšija, Nikola Vukelić, koji Drašku dođe, što bi se u ovim krajevima reklo, „nerođeni stric“. Nikola Vukelić je  vlasnik kompanije „Agroimpeks“, kompleksa voćnjaka i fabrike alkoholnih pića „Prijedorčanka“. Godinama je bio „dobar sa Dodikom“. Ali u posljednjih desetak godina više nije dobar sa Dodikom. Priča se da nije jedini.

– I Nikola je odrastao kod mene, u ovoj kuhinji. Neki su čak mislili da sam mu ja mama, a ne tetka. Sluša me i on, nego šta – kaže baka Gospa.

Kad će se oženiti

Sluša je, kaže, i Draško, kad zapne nešto oko politike, ali neće da je posluša kad su u pitanju bitnije stvari. Neće da se ženi, a i fakultet je zapustio, bog zna kad je položio posljednji ispit. A te su stvari u životu ipak najbitnije, kaže baka Gospa.

Draško svečano obećava da će se oženiti “do kraja mandata”, ali baka nepovjerljivo odmahuje glavom, u stilu “političar je to”!

– Uvijek je on znao istjerati svoje. Kad je bio mali, satrao me, nigdje nije imao mira. A putovali smo puno, išao je sa mnom na ljetovanje u Tunis, Egipat, Grčku, Tursku. Kad je kao dijete slavio rođendane, dođe mu 30 djece. Kad je slomio nogu, morala sam ga nositi na ulicu da vidi djecu. Uvijek je bio glavni, uvijek je skupljao djecu oko sebe i sva su ga djeca slušala – kaže baka i otvara porodični album.

Uvijek protiv nepravde

Uz stare fotografije, nižu se sjećanja. Kako je Draško, kad je bio mali, tek je krenuo u školu, organizovao dječje proteste ispred kuće komšije, koji se žalio da su klinci glasni i tjerao ih kad se igraju. Pa je došla policija, a on bježao od patrole.

Baš kao što će ga, godinama kasnije, policija progoniti zbog učešća u protestima grupe „Pravda za Davida“, organizovanih zbog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Baka podsjeća kako se Draško, ili kako ga ona zove Dado, još u osnovnoj školi uvijek bunio protiv nepravde. I kako se „nikad nije pravio važan“, iako je znao da je jedan njegov pradjeda, iz loze Stanivukovića, bio predsjednik opštine u Čelincu, a drugi pradjeda, iz loze Vukelića, u naselje dovezao prvog „mercedesa“.

Nije da se ti Stanivukovići i Vukelići nešto ističu, nego eto, čisto da se zna …

DAN POČINJE ODLASKOM NA GROB POGINULOM SINU

Draško Stanivuković je ime dobio po svom stricu, jedinom bratu njegovog oca, koji je kao borac Vojske Republike Srpske, poginuo u ratu 1992. godine.

Od tada njegova baka Gospava, svaki dan, bez izuzetka, počinje posjetom sinovom grobu. Ustaje rano i ide na groblje, a tek potom slijedi jutarnja kafa i pripremanje doručka za porodicu.

(Srpskainfo Foto: RAS SRBIJA)

Komentari / 91

Ostavite komentar
Name

Saki

06.12.2020 08:18

Smarate sa njim!

ODGOVORITE
Name

Rasplakali ste me

06.12.2020 09:00

Jadni svi roditelji koji izgube dijete, ne daj Bože nikome - evo oni su još uvijek u crnim košuljama i nosiće ih dok su živi! A dudukove botine, nemajući drugih argumenata za svoju najnoviju "pušionu", Draška (kome su kotorvaroški muslimani ubili jedinog strica, u to u 21-oj godini), nazivaju poislamljenim, ovakvim u onakvim, ali džaba vam sve narod je izabrao Draška, pa vi pjevajte borbene!

Name

Sale

06.12.2020 09:02

Bas smaraju ... Da nece i film snimati o njemu ? hah

Name

Ovca

06.12.2020 09:04

20 godina vam ne smeta krkanluk, bahatost, osionost i sada kada se dogodilo oslobodjenje, bar u spoznaji da je nesto promjenljivo, iako jos nije dosao na mjesto na koje je izabran, vama vec smeta. Sudice mu se na osnovu rada, a ne na osnovu bake, tate, familije. I kritikovacete/mo ga vise nego prethodnike, zato sto vam/nam je on to omogucio, otvarajuci vam/nam svima oci. I misevi postase lavovi. Vazno je da smo kao drustvo napredovali od zadnjih izbora. Boli cinjenica da je on svojim radom pokrenuo drustvene promjene. A da li je morao? Koliko vas bi uradilo isto na njegovom mjestu? Iz lagodnog okruzenja, da ne kazem bogatstva, izaci i objasnjavati narodu da moze bolje i da nas ne vode Bogovi ...

Name

Re

06.12.2020 09:08

Nemoj onda da citas. Prati sta biserka radi.

Name

Gagi Gradiska

06.12.2020 09:09

Bice Drasko kralj!!!

Name

Milan

06.12.2020 09:31

Vidi ovih Dodikovih i Bakirovih sto su se raspisali...znate i vi ko ce vas pomesti iz politike...napred Drasko!!!!

Name

re Sale

06.12.2020 10:04

Dosta vise Dodikazma ,nije ti smaranje njegove lazi i krkanluk dezerterstvo itd itd itd

Name

Danas

06.12.2020 10:09

Draško ima nevjerovatnu harizmu, energiju i volju ali mora da zna kada treba stati sa medijskim eksponiranjem. Pametni ljudi se pojavljuju danima u medijima i onda se samo povuku jer nakon nekog vremena dodje do zasićenja u publici i sve može da se završi lošom reakcijom publike. Glasala sam za njega ali već počinje sve da mi se gadi i počinje da izgleda neozbiljno i usiljeno. Treba da pusti Dodikovce da se malo provaljuju sada dok ne stupi na dužnost. Tanka je linija kada neko prestane da bude simpatičan i počne da liči na seosku mladu željnu slikanja.

Name

Argeta

06.12.2020 10:09

Divan text, rasplakao sam se....

Name

Re rasplakali me

06.12.2020 10:19

Šta je Draškov stric u muslimanskom naselju u Kotor Varoši tražio,da je ostao kod kuće ne bi poginuo,vjerovatno išli u čišćenje naselja i desilo se nažalost što se desilo.

Name

Milena BL

06.12.2020 10:25

Nas lijepi,mladi,pametni gradonacelnik.Mozete samo da mu zavidite.Zivio ti nama i vladao100 godina.

Name

Za Sale i Saki

06.12.2020 10:59

Smoreni ste vi od ljubomore. A vjerovatno ne radite niša, a ljubomorni ste što neko živi u bogatoj porodici-na imanju koje su stvarale generacije njegovih predaka. Zasučite rukave, pa ćete i vi imati... Ne živim u Banja Luci i ovoga momka znadem SAMO sa televizije, ali vidim da NIJE LIJEN i NIKADA i NIKADA ga nisam čuo da komentariše i razmišla na načinkako vas dvojica razmišljate ikomentarišete.

Name

Re re

06.12.2020 11:04

Draškov stric, Draško, se odazvao na poziv Vojne komande i otišao da brani svoju zemlju i svoj narod od dušmana ( ustaša i vehabija), i bio zarobljen od tih istih vehabija, koji su ga zvjerski mučili i ubili! Jesmo li svi trebali pobjeći, neki u Njemačku neki u Srbiju (pa npr švercati cigare i bogatiti se), a vehabije i ustaše nek nam kolju nejač! Draško je iz prave familije, herojske, i treba da se prave emisije o njima, a kome se ne sviđa nek gleda duduka kako lomi mikrofone - možda je to poučnije!

Name

Re Saki

06.12.2020 11:06

U komunističkoj zemlji sticano bogastvo kroz generacije e bas ste mu napravili reklamu.

Name

Za Danas

06.12.2020 11:20

Bravo Danas. Kako mi drago da vidim da ima jos normalnog svijeta koji razmislja svojom glavom i to na realan nacin

Name

Nik

06.12.2020 11:29

Princ od Manjace !

Name

Leut

06.12.2020 11:30

Oladi malo.

Name

Bravo "Ovca"

06.12.2020 11:32

Apsolutno se slazem.

Name

Pitanje

06.12.2020 08:24

Kako to da je do nogu potukao igora a razika nije 80% vec 9% i recite onda objektivno koja stranka je razbila na izborima??

ODGOVORITE
Name

Hahaha

06.12.2020 09:02

Tako je. Skoli da prave ikone od obicnih ljudi.

Name

Re

06.12.2020 09:32

Snsd potučem do dna to što su imali glasova to su kupljeni glasovi i glasači poltroni tzv budžetlije koji su morali da skupe toliko i toliko glasova seoska politika ,ali građani Banjaluke su se probudili pravi građani a to je VIŠE NAS JE !!!! Seoske lole gotovo je .

Name

Kapetan

06.12.2020 09:46

Pa u Samcu je nacelnik osvoio 80% glasova

Name

RE;GagiGradiska

06.12.2020 10:24

Bravo gospodine sad tek se sve poklopi čak i izjava Stanivukovica da je on političar 21.vijeka CESTITKE BIĆEMO KRALJEVINA NARAVNO ZASLUŽILI SMO ! KAD ONO VLADASE KRALJEVI I GDJE IH IMA “NAPREDNO “NEMA ŠTA ! ŽALI BOŽE IZGUBLJENOG VREMENA I MLADOSTI STO SE OVAKO “MODERNO “OBRAZOVA!

Name

G. Mladic

06.12.2020 08:26

Tipicni cedo

ODGOVORITE
Name

Re

06.12.2020 09:18

Jest vala. Lijep kao lutka., pametan i borben.

Name

BJ

06.12.2020 08:28

Dobra i čestita porodica, neka vam Gospod Bog podari dobro zdravlje a Drasku snagu za sve njegove predstojece borbe...

ODGOVORITE
Name

Goran

06.12.2020 10:06

Pokerasi i ukradeni novci.

Name

MM

06.12.2020 10:57

Ziv i zdrav bio gospodine Drasko,da vladas dugo godina.Mnogo srece,zdravlja i uspjeha tvojoj predivnoj porodici.

Name

Re

06.12.2020 19:34

Smanjite doživljaj. Pustite čovjeka da radi posao za koji je izabran. Ne činite mu uslugu sa previše eksponiranja, brojanja kalorija koje pojede, broja cipela koje nosi, dizanja u nebesa (do juče su ga mnogi od ovih pljuvali) i svega onog što čini rijaliti ili estradne zvijezde. Čovjek se opredijelio da bude političar i pustite ga da to radi. Ne pravite od njega “vožda”. Znamo kako su prolazili svi naši voždovi. Slijedi mu odgovorna funkciju i trebaće mu mnogo umijeća da je obavlja kako treba i kako je obećao. Želim mu uspjeh i da odoli svim ovim “dizačima u nebesa prema kriterijumu položaja na kome je neko”.

Name

O boze

06.12.2020 08:31

Izgleda da je ovo jedini gradonacelnik u RS niko vise nije pobijedio na izborima ..ovaj je bogat pa moze da placa ovolike hvalospjeve cak je i baba vazna licnost u RS ovolika hajka na Dodika je necuvena vidi se pod cijom palicom se komentarise ....uzas ..sramota ..nekultura

ODGOVORITE
Name

Ne brini

06.12.2020 08:47

Sve ce biti dobro, sto u se u zatvoru zavrsi, hehehe

Name

Re

06.12.2020 19:38

Pretjerivanje nije dobro, pogotovo za njega. To je samo dodatni pritisak u vremenu koje slijedi i koje će biti sigurno teško i naporno. Pustite čovjeka da bude gradonačelnik, nemojte ga iscrpljivati sa pričicama i stvarima koje nisu u nadležnosti funkcije koju će obavljati.

Name

Milanko

06.12.2020 08:33

Podržavao sam Draska tobom kampanje.Ova priča je nastavak kampanje da pokuša da se malo približi običnim građanima. Tata je malo radio sa Telekomom i ima više miliona evra. E moj Milanko gdje ti je mozak bio.

ODGOVORITE
Name

Malecka razlicica je sto

06.12.2020 08:53

Gospodin Stanivukovic trosi svoje pare, a crvena sekta pogodi cije?

Name

Re Milanko

06.12.2020 09:24

Dobro ste primetili, tata radio sa Telekomom, e zato imaju poreski organi da to ispitaju ako nesto nije u redu. Dragan Stanivukovic je privatnik i on moze dokazati poreklo novca, ali kako ce političari dokazati svoju imovinu, i tu je problem.

Name

Re Milanko

06.12.2020 09:44

Za Telekom si zapamtio, ali nisi zapamtio dio teksta da je skoro citava zemlja bila u njihovom vlasnistvu.

Name

Borac

06.12.2020 11:05

Nisi mogao u socijlazimu biti bogat.Lako je lagati ovaj mladi svjet ali imas jos ljudi koji su zivjeli u socijalizmu i Jugoslaviji da svjedoce da nije bilo nekihsrasticnih socijalnih razlika kao danas. Zemljiste nisi mogao da imas u posedu na podruciju gardova jer je SFRJ donjela zakon jos pedesetih godina o gradskom gradjavinskom zemljistu koji je sve zemljiste na podruciju gradova i naselja proglaseno drustvenom svojinom.Dakle cak i ako si imao kucu zemlja ispod kuce je bila drustvena svojina.Hocu da kazem da te price Draska i Dodika kako su oni od pre bili bogati nisu istinite jer svi mi stariji znamo kako se zivjelo u socijalizmu i da u socijalizmu nisi mogao biti bogat u danasnjem smislu .Njihovo bogastvo datira od 1998 i pocetka tranzicije na ovim prostorima

Name

re re Milenko

06.12.2020 11:08

Pa i bato,seka ,sin Igor i cjela i sira familja Dodik su privatnici i radili su sve po zakonu Sve i jedan tender je dobijen po zakonu Pokrali su vas i opljackali sve po zakonu haha

Name

Re Svima

06.12.2020 12:49

Njegov tata nije bio političar, nije trošio budžetska sredstva ni nacionalne resurse; a nije se bavio ni kriminalom (još niko ga nije za to optužio)!!! Čovjek se bavio biznisom i zaradio pare, i nema ko pera da mu odbije! E sad, druga je stvar što se Milini kerberi ne mire se tim, pa kevću okolo i skiče, ali žao mi je, Banjaluku su izgubili! I Bijeljinu! Ali, no sikiriki, osvojili su, ostalih 42 Opštine u RS i 2 ili 3 u BiH!?????? Malo li je?!

Name

Re

06.12.2020 19:47

Draško nije stekao nikakvo bogatstvo. Ako mu je otac bogat (je li možda radio u Čajavecu?), to nije zasluga Draška. Prema tome o Drašku kao bogatašu može se govoriti u kontekstu nasljeđivanja bogatog oca, a ne njegovoj sposobnosti. Šta će on svojim radom zaraditi - o tome će se moći pričati u budućnosti. Dakle - bogatstvo oca nemojte uzimati ni kao plus ni minus za Draška. Na njemu je da se pokaže i dokaže. Srećno na gradonačelničkoj funkciji.

Name

Vera

06.12.2020 08:34

Pisci bajki, svi zajedno , su nemaštoviti ljudi. Zemljo , otvori se !

ODGOVORITE
Name

I progutaj

06.12.2020 08:50

Bandu crvenu

Name

Marcone

06.12.2020 09:33

Joj Boze kakav je ovo narod,niko vam ne valja.Pa sta ako je bogat,pa valjda je to prednost jos ako se covjek nije obogatio gurajuci ruku u narodni dzep,tj budzet...a nije,ovi bi ga zatvorili u zadnje dvije godine da su imali 1% dokaza.Cobani sa Manjace,Bakinaca,Grmeca i Drvara su vam bili OK,dosli na konjskim kolima a sad multimilioneri i nikad im dosta,uvjek malo!

Name

Za Marcone

06.12.2020 12:51

Sve će oni to vratiti ovom narodu! Sve do žute banke!

Name

wellnesssssss

06.12.2020 08:34

tesko nama sa ovom samozaljubljenom pricom

ODGOVORITE
Name

Odgovor

06.12.2020 12:54

Novine i Portali pišu jer to im je posao; e sad vi ne morate čitati, niko vas ne tjera! Ako vam je dosadno, igrajte šaha, ili "ne ljuti se čovječe"! Ili gledajte Zadrugu!

Name

Re Odgovor

06.12.2020 19:53

Iskreno, ne valja pretjerivati ni u čemu. Ljudi se ipak zasite svega. Bitna je mjera u svemu. Tačno je da se ne mora sve čitati, ali vjerovatno da i Drašku to postaje teret. Vjerovatno bi za njega bilo bolje da ima više vremena za pripremu za posao koji je pred njim. Ne zaboravite, mnogi jedva čekaju da ne ispuni obećanja.

Name

RASPUCHIN

06.12.2020 08:37

Е сада је много тога јасније.

ODGOVORITE
Name

Милано

06.12.2020 08:48

Јединствена породица, радна и поштена. Једно време,дечак са Петрићева,био ми је комшија,само нисмо били у исток улицу. Ул.Јовице Савиновића брже са Његошевом,а и Драшкова. Отишао сам са петрићевца,када је момчић имао око 9 година.

ODGOVORITE
Name

Mara Forster

06.12.2020 08:52

Drasko ,tvoj stas i osmjeh govori da si covjek od covjeka ! Pozdrav <3

ODGOVORITE
Name

DU

06.12.2020 08:52

Ljudi, de malo usporite..... Ovako se gradi kult ličnosti, da nam ne prisjedne za 20-ak godina, ovdje takve stvari lako uspijevaju, a tad će mu biti tek 47. Draškovi glasači, nemojte odmah da me napadate. Samo kažem, ovo je Balkan, oprezno ovakvim tekstovima.

ODGOVORITE
Name

Mislim

06.12.2020 09:18

Da je ovo jedan prilog iskljucivo da se razjasne stvari, da se ne šire laži preko mas medija. Da se ne izmišlja i podmeće i to je to. Pocnimo da shvatamo da postoje i bogati u našem društvu i da i takvi imaju pravo da se bave politikom. Sad koliko će imati pristalica to je druga stvar. Ali ovaj momak zavredjuje pažnju zbog ponašanja a i stavova koje zastupa jer inače ne bi bio pobjednik u BL. Bitne su promjene ma kakve bile, promjene i samo promjene u svim gradovima i opštinama a i na entitetskom nivou.

Name

DU

06.12.2020 12:53

Prvo:nikada nisam problenatizovala to što je bogat. Drugo:za one koji misle da je Dodik siromašan došao na vlast, nisu baš informisani... Treće:u jednoj susjednoj zemlji, bilo je tako:daj samo promjene. Sada imaju nepogrešivog vođu koji je u inostranstvu manji od miša, a narod samo što ne bičuje... Al voli narod da mu se zagalami, onako ispranog mozga od rijalitija i dobrih poslušni medija. U našoj skupštini najglasnija je opozicija. Kod njih je nema,a pobjednički poslanici pljuju li pljuji iz klupa svakoga ko se u očeše o VOĐU, a svako ko uzme riječ prvo mora njemu da se zahvali. A sve je bezazleno počelo. Neću imenovati državu i onako sumnjam da će ovo objaviti..... Ali, vrijedi pokušati.

Name

Re Mislim

06.12.2020 12:57

Napokon neko pametan, ko je razumio smisao teksta! Baka je lijepo objasnila neke stvari, pa sad kome se sviđa, a kome ne sviđa!

Name

Za Du

06.12.2020 14:00

Šta je Dodik imao prije rata??? Njegov otac je bio običan poljoprivrednik iz Bakinaca, i nije imao ništa posebno; i to svi znaju! Dodik je imao jedan stančić u centru Laktaša...i ništa više! Jedino ako ne kontaš njegovo ratno bogaćenje švercom cigara? Dok su jedni živi na ražnju pečeni, drugi su se bogatili švercujući! Baš ti je jako poređenje!

Name

Re Du

06.12.2020 18:29

Ja malo vise znam od tebe sto se tice porodi e Dodik.Njegov otac jeste bio relativno bogat domacin u odnosu na komsiluk ali ne pretjerano bogat.Zaradjivao i ulagao u poljoprivredu,od poljopruvrede se niko nije obogatio vec se imalo za dobro pojesti i popiti , ulaganje u masine i eventualno prosiriti imanje.U tome se ogledalo to bogastvo.A sto se tice Miline price o tom kako je on bio jako bogat kad je dosao na vlast,to je za takve kao DU.On je krenuo u bizniz van poljoprivrede i zaglavio u milionskim dugovima u kojima je bio do guse kad je diaao na vlast.E ,to je istina !

Name

Mica

06.12.2020 08:54

Komentari govore koliko su ljudi pakosni na tudje uspjehe.Pisu ono sto je tacno.Ljubomora je gadna bolest.

ODGOVORITE
Name

Mirkan

06.12.2020 09:04

Tata je malo radio sa Telekomom i kao pravi domaćin,ima nos za biznis,zaradio milione maraka. Nekome daš taj čitav Telekom i ako nije domaćin upropasti ga i postane gubitaš. Daš mu čitavu državu sa svim prirodnim resursima i opet isto,BANKROT pred vratima.

ODGOVORITE
Name

Re Mirkan

06.12.2020 13:00

Upravo tako Mirkane! Nekome daš Telekom on ga opljačka, pare iznese iz Zemlje, ljudi ostanu bez posla...a ovaj čovjek je naučio od malih nogu kako se vode poslovi! I mogu samo da mu pljunu pod prozor!

Name

Tuzlana

06.12.2020 09:15

Svaka cast.Respekt za babu kraljicu,majku,baku,prabaku.Cestita porodica gdje se postuje poredak u kuci.Pozdrav za babu a Drasku zelim uspjeh u karijeri i svako dobro u zivotu.

ODGOVORITE
Name

Mirko

06.12.2020 09:17

Samo NAPRIJED UZ BOŽIJU POMOĆ, biće sve kako treba i kako Bog da!

ODGOVORITE
Name

kal

06.12.2020 09:29

Makar će razbiti tandem Dodik-Čović i to je uspjeh.

ODGOVORITE
Name

Za

06.12.2020 09:31

ove sto ga pljuju, kakav god bude gori od ovih biti ne moze, i tu rizika nikakvog nema i treba covjeka pustiti da odradi mandat pa ce mo onda svi komentarisati ali isto tako razumijem dzabalebarose koji su dobro zivjeli pa im se izmice pa svasta pisu! Ali ipak neka se zna Vise nas je!

ODGOVORITE
Name

Re

06.12.2020 18:26

B R A V O!

Name

BL

06.12.2020 09:37

Glasala sam za Draska i nisam se pokajala, ali ovaj clanak je potpuno nepotreban i po mom skromnom misljenju bi mogao biti i kontraporoduktivan. Ne treba u zivotu pretjerivati ni u cemu, pa ni u hvalospjevima jednom, kako ga i sami predstavljate, obicnom covjeku....

ODGOVORITE
Name

Ajde

06.12.2020 13:02

Već si jednim napisala isti komentar, nema potrebe da se ponavljaš!

Name

Знам...

10.12.2020 07:06

Све што је бака рекла је истина, додуше, мало уљепшана јер ипак је он њен унук. Генерацијско богатство о коме бака прича је земља на Петрићевцу од пар дулума. Иницијално богатство је стекао погинули стриц у послу са покер апаратима. Отац је то преузео, допунио издавањем једне етаже куће (непосредно поред ове нове) Питеру Николу, гувернеру Народне банке БиХ за 6000 КМ мјесечно. Ауто кућа АС је отворена касније, а још касније и продавница ауто-дијелова. Отац је позајмљивао и паре, са каматом. О томе нешто зна и Суд у Добоју. Главне паре су дошле послије посла са Мтелом (апарати за допуне по продавницама). Не наводим ово јер нешто ружно и лоше мислим о овој породици. Само хоћу да кажем да су били сналажљиви у неким временима кад пореска контрола није била ни близу данашњој (ни данас није сјајна). 90 посто њиховог данашњег богатства стечено је у задњих 15 година. По томе се не разликују од свих данашњих богаташа у нашој земљи.

Name

Majstor

06.12.2020 10:02

....i onda su živjeli sretno do kraja života.Čiča miča gotova priča.

ODGOVORITE
Name

banjaluka

06.12.2020 10:09

Pretjerujete, napravicete kontraefekat. Ljudi su glasali za njega jer misle da moze biti drugaciji, ne pravite novog Milorada.

ODGOVORITE
Name

Neko

06.12.2020 10:12

Takav smo mi narod. Ako je bogat sto je bogat ako je siromasan sto je siromasan krasce kada dodje na vlast. Eto ja necu krasti da se kandidujem za cetiri god pa glasajte za mene.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

06.12.2020 10:13

Draško. ako ovo čitaš, molim pametno i pošteno. Čuvaj se preletača i drugih , ološa, polusvjetova, fukara i Itd. Draško, Isus je imao dvanaestoricu, a jedan od tih dvanaest bio dvostruki preletač, a znamo Judu. Jude su svuda oko nas, njih je malo, ali više zuje, ali "NAS JE VIŠE".

ODGOVORITE
Name

Slažem se

06.12.2020 11:03

Treba malo spustiti loptu i preći sa reči na dela...da ne bude razočarenje medju glasačima

Name

Tomo

06.12.2020 10:44

Buduci vlastodzac. Tacka.

ODGOVORITE
Name

Re

06.12.2020 11:31

Pa nemoj Tomo onda jednog dana da prodaš glas i glasaš za vlastodršca. Nije do njih, do nas je.

Name

RS

06.12.2020 10:55

Za onog što pita šta je Draskov stric radio u K.Varosi u ratu. Nije ništa radio što zaslužuje da ga živog peku. Ni njega ni ostale momke koji su s njim zarobljeni, životinjski mučeni i umrli u najgorim mukama.

ODGOVORITE
Name

Svaka ti čast

06.12.2020 13:08

To mogu pitati samo dželati koji su to radili, i burlina pogan -normalan čovjek, koji se sjeća tih dana, a mnogi ovdje se još živo sjećamo, to napisati neće! Slava i hvala tim mladićima, koji nedužni stradaše!

Name

Dragan

06.12.2020 10:56

Svaka cast za tradiciju koju praktikuju zajednickim ruckom.. to govori o njihovoj slozi, razumjevanju, postivanju vrijednosti na koje su mnogi zaboravili. Svaka cast ovoj porodici na svim vrijednostima koje njeguju,a to sta imaju, pa to je sreca kao faktor za takav materijalni napredak, naravno udruzena sa radom, odricanjem, tradicionalnim vrijednostima.

ODGOVORITE
Name

Jagoda

06.12.2020 10:57

Drasko je jedan od rijetkih koji ima a ne bahati se.Zivi i postuje svoju porodicu i vrijednosti porodicnog zivota.Uradice on s narodom puno.

ODGOVORITE
Name

Korleone

06.12.2020 11:02

Dok ljudi nemaju sta da jedu vi pisete kako je ovaj mladic odrastao u svili i kadifi i kako je sva familija prebogata, pokajao sam se sto mu dao glas bolje je da sam glasao za Radojcica sto puta.

ODGOVORITE
Name

Direkt

06.12.2020 11:26

Da, samo postoji razlika između bogatih ljudi (tu ne mislim na ljude koji su se preko noći obogatili i druge skorojeviće) i ljude koji ne prezaju ni od čega, na putu ka slavi i moći, pošto ovi drugi su mnogo opasniji, jer sve im je malo. Banja Luku i RS zaslužuju da vode ljudi koji nemaju razloga da kradu. Puna podrška Drašku!

Name

Re korleone

06.12.2020 14:28

Bravo majstore... isto mislimo

Name

Ljudi

06.12.2020 11:34

Od nečega se mora početi. Svatate li vi da se mi nismo pomakli od 92. Ili 95. . Jedino kod nas još komunisti vladaju, reformisani, kud ćeš gore, a politku koju vode zove se"Burazerska".

ODGOVORITE
Name

Рашо

06.12.2020 11:38

Репортажа је пун погодак.Породици Станивуковић свака част.А Драшку треба наша подршка ако хоћемо нешто боље.Без наше подршке неможе он остварити све обећано и то још преко ноћи.БањаЛука треба да буде поносна јер коначно на челу има човека који ће доказати да се може и боље управљати градом и његовим ресурсима за добробит свих грађана а не само партијски подобних.Врућа је то фотеља у овом тренутку али на нама је да му помажемо а не да само критикујемо.А и Јелена је ту .Опаметимо се коначно крајње је време.Драшку још једном желим пуни успех у току целокупног мандата и наравно још дуже.Хвала на објави.

ODGOVORITE
Name

za Rasu

06.12.2020 12:31

Raso,lako je bilo kritikovati i lažno obećavati.Neka sada ispuni obećanja, red bi bio. Ovi drugi imaju pravo da žestoko kritikuju isto kao što je Draško kritikovao dok se borio da dođe tu gdje jeste.

Name

Banjalucanin 88

06.12.2020 13:03

Da li je Deamedik njegov? Cuj, saradjivali sa Telekomom. Pa, ciji je Telekom? Vucicev i Dodin. Pametnom dosta.

ODGOVORITE
Name

Suzi

06.12.2020 14:53

Ziv ti bio majci svojoj ! Na mnogaja ljeta !

ODGOVORITE
Name

Miladin Mijatovic

06.12.2020 14:56

Samo zlobnici i zavidnici mogu ostaviti negativan komentar. Nadjite bar slican primjer.Samo na jedno samo sebi odgovirite na pitanje:Ima li gdje ovakve ambiciozne i vaspitane djece koja su rodjena i odgajana u bogatim porodicsma.

ODGOVORITE
Name

Regan

06.12.2020 19:49

Ovi sektaši što ovakvu priču komentarišu u svom pakosnom,primitivnom,zaostalom i degeneričnom stilu poručujem:Porodica Stanivuković je jedna poštena ,radna,složna,i u svakom smislu prava banjalučka porodica,bez ijedne mrlje.A vi koji ste došli u našu Banja Luku,i okupirali sve,od opštine do sve ijednog državnog organa i sad po portalima bacate svoj otrov za račun jedne obične sekte u raspadu,opet poručujem:vratite se odakle ste došli,jer sve se zna.Uradite to što prije,da prodišemo ljudski

ODGOVORITE
Name

RE REGAN

06.12.2020 22:14

SVAKA ČAST ZA KOMENTAR i još bih dodao ,svima Dejton garantuje slobodu pa neka se vrati odakle je došao.

Name

Boban

07.12.2020 11:54

Grahovljani u Grahovo,Glamocaci u Glamoc ,Drvarcani u Drar