Брчко: ЦИК објавио коначне резултате за Скупштину

За Скупштину дистрикта Брчко на локалним изборима пет мандата освојила је Странка демократске акције, а четири коалиција СНСД-Демос, те СП, показују коначни резултати Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ.

Босна и Херцеговина 05.12.2020 | 15:49
Брчко: ЦИК објавио коначне резултате за Скупштину

СДА је добила 6.131 глас, коалиција СНСД-Демос 4.651, а СП 4.396.

Посланици СДА су Есед Кадрић, Сеад Софтић, Един Заимовић, Сенад Османовић и Адмир Мујкановић, а из СНСД-Демоса Синиша Милић, Слободанка Ћурчић, Љубиша Лукић и Срђан Блажић.

Посланици СП су Зоран Кокановић, Милијана Симић, Велибор Бабић и Боро Ристић.

По три мандата добио је ХДЗ БиХ са три мандата, а по два СББ, Народ и правда, Уједињена Српска, ПДП и Странка за БиХ.

Из ХДЗ-а највише гласова су добили Анто Домић, Иво Филиповић и Илија Марић, из СББ-а Ина Памукчић и Шемсо Саковић, Народ и правду представљаће Дамир Булчевић и Абдулах Иљазовић, Уједињену Српску Урош Војновић и Дражен Вркачевић, ПДП-а Синиша Голић и Бранислав Марковић, а Странку за БиХ Зијад Нишић и Бахрија Рибић.

По једна скупштинска клупа вољом бирача припала је коалицији "БХ Блок – СДП БиХ и НС БиХ" (Нусрет Кустурица), СДС-у (Младен Васић) и ДНС-у (Ђорђе Поповић), док остали политички субјекти нису успјели да пређу изборни праг.

Мандате у Скупштини дистрикта освојили су и представници мањина - Алија Дењагић и Мејра Шечић, обоје као независни кандидати.

Скупштина дистрикта Брчко има 29 редовних мандата и два мандата из реда националних мањина.

Број бирача у Брчком износио је 86.869 који су гласали на 140 бирачких мјеста. Од 40.013 изашлих на локалне изборе у Брчком, њих 38.825 гласало је на важећим листима.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПОЗДРАВ

05.12.2020 15:42

ПЕТНАЕСТ ГОДИНА ЈЕДНИ ИСТИ ЉУДИ СЈЕДЕ У СКУПСТИНИ.БУДЗЕТ ОД ПРЕКО 250 МИЛИОНА МАРАКА А ГРАД ЛИЦИ НА ЈЕДНУ КАСАБУ.НИСТА НИЈЕ УРАДЈЕНО И ПОРЕД СИЛНИХ ДОНАЦИЈА ОД УНДП И ЕВРОПСКЕ БАНКЕ ЗА РАЗВОЈ.НИЈЕДАН ПЕИВРЕДНИ СУБЈЕКАТ ИЗУЗЕВ БИМАЛА НИЈЕ ОТВИРЕН У БРЦКОМ ОД ПОТПИСИВАЊА ДЕЈТОНСКОГ СПОРАЗУМЕ.СКОЛЕ ЛУЦЕ НА УЦИОНИЦЕ ПОСЛЕ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА.ГРАД НЕМА НИЈЕДНУ КУЛТУРНУ УСТАНОВУ.НЕМА НИЈЕДАН СПОРТСКИ ТЕРЕН.ПОРЕД САВЕ СЕТАЛИСТЕ ЛИЦИ НА КОЗЈУ СТАЗУ У НАЈЗАБАЦЕНИЈЕМ ДИЈЕЛУ СВИЈЕТА.НЕМА НИ ЈЕДНО КУПАЛИСТЕ У ГРАДУ.ДА НЕ ГОВОРИМО О ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ КОЈИ ЈЕ ЗАОСТАО ЗА ОСТАЛИМ ЦЕНТРИМА У БИХ 50 ГОДИНА.ЕТО ДИО СТАЊА У ГРАДУ СА НАЈВЕЦИМ БУДЗЕТОМ ПРЕМА БРОЈУ СТАНОВНИКА У БИХ.ТО СУ ОВИ ИСТИ ГОДИНАМА ВРСИЛИ РАСПОДЈЕЛУ ИСТОГ .СВУГДЈЕ МИРИСЕ НА НЕКЕ ПРОМЈЕНЕ САМО У БРЦКОМ СЕ НИЈЕ ПОМАКЛО ОД 1995.ГОДИНЕ.ДОБРО ОВИМ УЛХЉЕБИМА КОЈИ СУ ПРИСВОЈИЛИ БУДЗЕТ ОВОГ НАРОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

05.12.2020 16:57

Па и Бимал је приватна Твртка. Тако да нема ништа.

Name

Цццц

05.12.2020 20:52

Како изгледа ко ће с ким у власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

06.12.2020 01:21

Малтене сви са сваким. Таква је природа у Брчком. Отприлике некако као и у Приједору и Сребреници.