Brčko: CIK objavio konačne rezultate za Skupštinu

Za Skupštinu distrikta Brčko na lokalnim izborima pet mandata osvojila je Stranka demokratske akcije, a četiri koalicija SNSD-Demos, te SP, pokazuju konačni rezultati Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Bosna i Hercegovina 05.12.2020 | 15:49
Brčko: CIK objavio konačne rezultate za Skupštinu

SDA je dobila 6.131 glas, koalicija SNSD-Demos 4.651, a SP 4.396.

Poslanici SDA su Esed Kadrić, Sead Softić, Edin Zaimović, Senad Osmanović i Admir Mujkanović, a iz SNSD-Demosa Siniša Milić, Slobodanka Ćurčić, Ljubiša Lukić i Srđan Blažić.

Poslanici SP su Zoran Kokanović, Milijana Simić, Velibor Babić i Boro Ristić.

Po tri mandata dobio je HDZ BiH sa tri mandata, a po dva SBB, Narod i pravda, Ujedinjena Srpska, PDP i Stranka za BiH.

Iz HDZ-a najviše glasova su dobili Anto Domić, Ivo Filipović i Ilija Marić, iz SBB-a Ina Pamukčić i Šemso Saković, Narod i pravdu predstavljaće Damir Bulčević i Abdulah Iljazović, Ujedinjenu Srpsku Uroš Vojnović i Dražen Vrkačević, PDP-a Siniša Golić i Branislav Marković, a Stranku za BiH Zijad Nišić i Bahrija Ribić.

Po jedna skupštinska klupa voljom birača pripala je koaliciji "BH Blok – SDP BiH i NS BiH" (Nusret Kusturica), SDS-u (Mladen Vasić) i DNS-u (Đorđe Popović), dok ostali politički subjekti nisu uspjeli da pređu izborni prag.

Mandate u Skupštini distrikta osvojili su i predstavnici manjina - Alija Denjagić i Mejra Šečić, oboje kao nezavisni kandidati.

Skupština distrikta Brčko ima 29 redovnih mandata i dva mandata iz reda nacionalnih manjina.

Broj birača u Brčkom iznosio je 86.869 koji su glasali na 140 biračkih mjesta. Od 40.013 izašlih na lokalne izbore u Brčkom, njih 38.825 glasalo je na važećim listima.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

POZDRAV

05.12.2020 15:42

PETNAEST GODINA JEDNI ISTI LJUDI SJEDE U SKUPSTINI.BUDZET OD PREKO 250 MILIONA MARAKA A GRAD LICI NA JEDNU KASABU.NISTA NIJE URADJENO I PORED SILNIH DONACIJA OD UNDP I EVROPSKE BANKE ZA RAZVOJ.NIJEDAN PEIVREDNI SUBJEKAT IZUZEV BIMALA NIJE OTVIREN U BRCKOM OD POTPISIVANJA DEJTONSKOG SPORAZUME.SKOLE LUCE NA UCIONICE POSLE DRUGOG SVJETSKOG RATA.GRAD NEMA NIJEDNU KULTURNU USTANOVU.NEMA NIJEDAN SPORTSKI TEREN.PORED SAVE SETALISTE LICI NA KOZJU STAZU U NAJZABACENIJEM DIJELU SVIJETA.NEMA NI JEDNO KUPALISTE U GRADU.DA NE GOVORIMO O ZDRAVSTVENOM CENTRU KOJI JE ZAOSTAO ZA OSTALIM CENTRIMA U BIH 50 GODINA.ETO DIO STANJA U GRADU SA NAJVECIM BUDZETOM PREMA BROJU STANOVNIKA U BIH.TO SU OVI ISTI GODINAMA VRSILI RASPODJELU ISTOG .SVUGDJE MIRISE NA NEKE PROMJENE SAMO U BRCKOM SE NIJE POMAKLO OD 1995.GODINE.DOBRO OVIM ULHLJEBIMA KOJI SU PRISVOJILI BUDZET OVOG NARODA.

ODGOVORITE
Name

He He

05.12.2020 16:57

Pa i Bimal je privatna Tvrtka. Tako da nema ništa.

Name

Cccc

05.12.2020 20:52

Kako izgleda ko će s kim u vlast

ODGOVORITE
Name

Direkt

06.12.2020 01:21

Maltene svi sa svakim. Takva je priroda u Brčkom. Otprilike nekako kao i u Prijedoru i Srebrenici.