Журку за 50 година рада ЈУ ГРУПА планира кад прође корона!

Изузетан и значајан јубилеј од пола века постојања рок састав Ју група, који је настао 29. новембра 1970. године, обележиће у петак специјалном промоцијом колекције свих 13 албума, у издању две престижне дискографске куће - ПГП РТС и "Кроација рекордс".

Забава 02.12.2020 | 22:22
Журку за 50 година рада ЈУ ГРУПА планира кад прође корона!

Смрт њиховог колеге Мише Алексића одложила је обележавање јубилеја, а промоција ће бити преношена уживо преко дигиталне платформе ПГП РТС. Уживо из РТС клуба, промоција ће бити у амбијенту изложбе фотографија "Поглед са шанка" аутора Вуда РС, који је забележио будним оком фото-апарата концерте групе од 2015. до данас.

У анализи пола века постојања, Драги Јелић је изјавио, а преноси Тањуг, да је у каријери било највише љубави, ентузијазма и упорности. - И тако, годину за годином, сложисмо 50 иза нас. Заиста невероватно, а понекад помислим шта се све издешавало. То ће се наћи и у антологији која се спрема, на којој ради један од мајстора фотографије Пеца Вујовић - објаснио је Драги.

- Шта је пола века за човека - кратко је додао старији брат Жика.

Ју група је планирала слављенички концерт на дан кад су настали, 29. новембра, и већ је био заказан наступ у Комбанк дворани, али је због пандемије морао бити отказан.

- Ми се надамо да ћемо у јуну следеће године направити тај јубиларни концерт ако околности дозволе и кад прође короне - открио је старији Јелић.

Честитке са свих страна

Фронтмен Партибрејкерса Зоран Костић Цане само једнан је од хиљаде фанова који су честитали рођендан Ју групи, а један од најмлађих рокера на овим просторима Џони Ранковић недавно је снимио песму и спот као омаж бенду - "Господин црни лептир". На текст младе песникиње Марије Ђурић музику и аранжман је урадио најпознатији млади рокер.

Извор: курир.рс фото: принтсцреен

Коментари / 0

Оставите коментар