Žurku za 50 godina rada JU GRUPA planira kad prođe korona!

Izuzetan i značajan jubilej od pola veka postojanja rok sastav Ju grupa, koji je nastao 29. novembra 1970. godine, obeležiće u petak specijalnom promocijom kolekcije svih 13 albuma, u izdanju dve prestižne diskografske kuće - PGP RTS i "Kroacija rekords".

Zabava 02.12.2020 | 22:22
Žurku za 50 godina rada JU GRUPA planira kad prođe korona!

Smrt njihovog kolege Miše Aleksića odložila je obeležavanje jubileja, a promocija će biti prenošena uživo preko digitalne platforme PGP RTS. Uživo iz RTS kluba, promocija će biti u ambijentu izložbe fotografija "Pogled sa šanka" autora Vuda RS, koji je zabeležio budnim okom foto-aparata koncerte grupe od 2015. do danas.

U analizi pola veka postojanja, Dragi Jelić je izjavio, a prenosi Tanjug, da je u karijeri bilo najviše ljubavi, entuzijazma i upornosti. - I tako, godinu za godinom, složismo 50 iza nas. Zaista neverovatno, a ponekad pomislim šta se sve izdešavalo. To će se naći i u antologiji koja se sprema, na kojoj radi jedan od majstora fotografije Peca Vujović - objasnio je Dragi.

- Šta je pola veka za čoveka - kratko je dodao stariji brat Žika.

Ju grupa je planirala slavljenički koncert na dan kad su nastali, 29. novembra, i već je bio zakazan nastup u Kombank dvorani, ali je zbog pandemije morao biti otkazan.

- Mi se nadamo da ćemo u junu sledeće godine napraviti taj jubilarni koncert ako okolnosti dozvole i kad prođe korone - otkrio je stariji Jelić.

Čestitke sa svih strana

Frontmen Partibrejkersa Zoran Kostić Cane samo jednan je od hiljade fanova koji su čestitali rođendan Ju grupi, a jedan od najmlađih rokera na ovim prostorima Džoni Ranković nedavno je snimio pesmu i spot kao omaž bendu - "Gospodin crni leptir". Na tekst mlade pesnikinje Marije Đurić muziku i aranžman je uradio najpoznatiji mladi roker.

Izvor: kurir.rs foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar