Тривић: Из буџета не видим да се Влада мало стисла

Посланици Народне скупштине Републике Српске разматрају Приједлог другог ребаланса Буџета Републике Српске за 2020. годину по хитном поступку. Предложени ребаланс изазвао је оштре критике опозиционих посланика, али тешке ријечи упућене владајућим странкама.

Република Српска 01.12.2020 | 17:54
Тривић: Из буџета не видим да се Влада мало стисла

"Вама је новац као кромпир, тако се опходите према јавном новцу. Из овог буџета не видим нигдје да се Влада мало стисла. Смањена ставка за финансирање дефицитарних занимања.

Хај'мо смањити студентима дефицитарних занимања помоћ. Смањен текући грант за научна истраживања. Аута може, наука не може. Хеликоптер може, књиге не могу. Е то су ваши приоритети и држава парадокса коју стварате, све наопако.

Субвенције јавним медијима, не знам шта да буде, да је пад БДП-а не знам колики, оне морају бити пет милиона КМ да би се блатила опозиција, то је државни интерес број један. Вила Јахорина остала да расте, ставка на њој 620.000 КМ за набавку опреме", казала је ПДП-ова посланица Јелена Тривић.

Истакла је како су сви досадашњи буџети исти без икаквих идејних рјешења.

СДС-ов посланик Миладин Станић казао је како не може слушати причи министрице да помажу привреди, а то није случај.

"Гарантни фонд помаже пропалим политичким предузећима. Једно причате за јавност, а друго нам сервирате у буџету. То што сада ради Гарантни фонд радила је Инвестициона развојна банка и зато имамо 200 милиона ненаплативих потраживања, хоће ли неко одговарати за то?

Ви готово никакав напредак не можете направити, сва ваша прича је шарена лаж у односу на стварност која се збива.

Ви господо РС задужујете манијачки, неодговорно нестручно, а да претходно ништа нисте у стању да урадите унутар побољшања економских односа у РС, имајући у виду потребу да се јавни сектор потпуно реорганизује који неће на годишњем нивоу трошити 25 милиона КМ за стручну помоћ, а не чуди то шта сте све напримали ту", рекао је Станић.

Казао је како су "њихова корупција и криминал дозлогрдили људима у њиховим редовима те да не завређују никакво поштовање"

"Ви сте РС претворили у лакрдију. Ви сте Додикове крпе с којима мете шта стигне", поручио је Станић.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Тако је

01.12.2020 17:07

Грађани не могу очекивати бољитак јер сте ви сви исти из истог wц-а производ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

01.12.2020 21:06

Будзет РС веци него у Србије...! Даље да не набрајам....!

Name

Скептик

02.12.2020 10:44

Браво за лекцију коју је одржала наша интелектуалка,ЈЕЛЕНА ТРИВИЋ,али,ако је народ не подржи у дјелу,неће моћи сама направити велики преокрет.Ови,разни"министри",без знања и квалификација,постали имуни на све попут невиђених корова,части и образа никад нису ни имали,а похлепа нема лијека.Проклето им било све што су отели од народа и што још увијек отимају!Новац им главе дошао и њима и свим њиховим потомцима!!!

ОДГОВОРИТЕ