Trivić: Iz budžeta ne vidim da se Vlada malo stisla

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatraju Prijedlog drugog rebalansa Budžeta Republike Srpske za 2020. godinu po hitnom postupku. Predloženi rebalans izazvao je oštre kritike opozicionih poslanika, ali teške riječi upućene vladajućim strankama.

Republika Srpska 01.12.2020 | 17:54
Trivić: Iz budžeta ne vidim da se Vlada malo stisla

"Vama je novac kao krompir, tako se ophodite prema javnom novcu. Iz ovog budžeta ne vidim nigdje da se Vlada malo stisla. Smanjena stavka za finansiranje deficitarnih zanimanja.

Haj'mo smanjiti studentima deficitarnih zanimanja pomoć. Smanjen tekući grant za naučna istraživanja. Auta može, nauka ne može. Helikopter može, knjige ne mogu. E to su vaši prioriteti i država paradoksa koju stvarate, sve naopako.

Subvencije javnim medijima, ne znam šta da bude, da je pad BDP-a ne znam koliki, one moraju biti pet miliona KM da bi se blatila opozicija, to je državni interes broj jedan. Vila Jahorina ostala da raste, stavka na njoj 620.000 KM za nabavku opreme", kazala je PDP-ova poslanica Jelena Trivić.

Istakla je kako su svi dosadašnji budžeti isti bez ikakvih idejnih rješenja.

SDS-ov poslanik Miladin Stanić kazao je kako ne može slušati priči ministrice da pomažu privredi, a to nije slučaj.

"Garantni fond pomaže propalim političkim preduzećima. Jedno pričate za javnost, a drugo nam servirate u budžetu. To što sada radi Garantni fond radila je Investiciona razvojna banka i zato imamo 200 miliona nenaplativih potraživanja, hoće li neko odgovarati za to?

Vi gotovo nikakav napredak ne možete napraviti, sva vaša priča je šarena laž u odnosu na stvarnost koja se zbiva.

Vi gospodo RS zadužujete manijački, neodgovorno nestručno, a da prethodno ništa niste u stanju da uradite unutar poboljšanja ekonomskih odnosa u RS, imajući u vidu potrebu da se javni sektor potpuno reorganizuje koji neće na godišnjem nivou trošiti 25 miliona KM za stručnu pomoć, a ne čudi to šta ste sve naprimali tu", rekao je Stanić.

Kazao je kako su "njihova korupcija i kriminal dozlogrdili ljudima u njihovim redovima te da ne zavređuju nikakvo poštovanje"

"Vi ste RS pretvorili u lakrdiju. Vi ste Dodikove krpe s kojima mete šta stigne", poručio je Stanić.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tako je

01.12.2020 18:07

Građani ne mogu očekivati boljitak jer ste vi svi isti iz istog wc-a proizvod!

ODGOVORITE
Name

re

01.12.2020 22:06

Budzet RS veci nego u Srbije...! Dalje da ne nabrajam....!

Name

Skeptik

02.12.2020 11:44

Bravo za lekciju koju je održala naša intelektualka,JELENA TRIVIĆ,ali,ako je narod ne podrži u djelu,neće moći sama napraviti veliki preokret.Ovi,razni"ministri",bez znanja i kvalifikacija,postali imuni na sve poput neviđenih korova,časti i obraza nikad nisu ni imali,a pohlepa nema lijeka.Prokleto im bilo sve što su oteli od naroda i što još uvijek otimaju!Novac im glave došao i njima i svim njihovim potomcima!!!

ODGOVORITE