Пандемија вируса корона "успорава" у Европи

Свјетска здравствена организација (СЗО) саопштила је да је пандемија коронавируса "успорила" у прошлој седмици, иако је стопа смртности наставила расти, јавља Анадолија.

Свијет 25.11.2020 | 12:34
Пандемија вируса корона "успорава" у Европи

СЗО, у свом најновијем епидемиолошком извјештају, данас је саопштила да иако постоји "тренд смањења" броја случајева у Европи, овај регион и даље има највећи број нових случајева и смртних случајева на глобалном нивоу. Из СЗО наводе да је Африка забиљежила највећи пораст нових случајева и смртних случајева, гдје предњаче Јужна Африка, Алжир и Кенија.

Према подацима СЗО у прошлој седмици број нових случајева коронавируса пријављених у Европи смањио се за око шест посто након ранијег седмичног пада од десет одсто, што показује да "закључавања"; широм континента успоравају пренос вируса. Ипак, у овом региону забиљежено је око половине смртних случајева забиљежених у свијету.

У Великој Британији број случајева смањио се за око 13 посто и то је први седмични пад од краја августа. Сваког дана, средином новембра било је хоспитализовано око 1.600 особа, што је далеко мање него 3.000 пацијената дневно хоспитализованих почетком априла.

У Азији, према подацима СЗО највећи број дневних случајева од почетка пандемије пријавио је Јапан, са више од 2.000 новообољелих дневно пет дана узастопно, што је за 41 посто више у односу на претходну седмицу. У Мјанмару је забиљежен пораст броја новообљелих за 74 посто већи у односу на претходну седмицу, са више од 11.000 нових случајева и повећањем броја смртних случајева за 36 посто, на 188.

(Анадолија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

хм

25.11.2020 13:48

па кад би вас савезник нато мање запрасивао бакеријама и теским металим из цхемтраилса нестало би пландемије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

25.11.2020 16:58

Свака част за коментар!